Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

KΑΦΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΔΗΡ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

*Δεν τα παρατάμε. Συνεχίζουμε για την πρώτη θέση
Ενδιαφέροντα πράγματα ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Ράδιο Αλεξάνδρεια από τον Δ. Καφέ και τον Γ. Βαλδήρ. Οι δύο άσσοι της Αλεξάνδρειας είπαν εξ αρχής ότι το καλοκαίρι κανείς τους δεν υπολόγιζε ότι η ομάδα θα βρίσκεται στην πρώτη θέση και θα χτυπάει πρωτάθλημα. «Λέγαμε με τον Γιάννη ότι μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές αν έχουμε 10 βαθμούς θα είναι καλά» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Καφές.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είπε με έμφαση και κατηγορηματικό τρόπο ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε γιατί υπάρχουν διοικητικά προβλήματα. Είναι θέμα εγωισμού για μας και κανείς, από τον μεγαλύτερο ως τον πιο μικρό ποδοσφαιριστή θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ελπίζω σε θετικές διοικητικές εξελίξεις αλλά όπως και να γίνει εμείς συνεχίζουμε». Μαζί του συμφώνησε και ο ηγέτης της άμυνας Γ. Βαλδήρ.
Οι δυο παίχτες αναφέρθηκαν στους δυο παράγοντες που ήταν εξ αρχής κοντά τους και πιο συγκεκριμένα στον Γεν. Αρχηγό Στέργιο Μπούθα και τον πρόεδρο Θ. Κολοθά. «Αυτοί είναι και τώρα» πέταξε την ατάκα ο Δ. Καφές.
Στη συνέχεια ρωτήθηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είπαν με μια φωνή: «Στο χέρι μας είναι να το πάρουμε. Όλα δείχνουν ότι θα το πάρουμε».
Τέλος, είπαν ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση γίνονται συζητήσεις στα αποδυτήρια της ομάδας για την πορεία της στην Γ΄ Εθνική. «Το παρών σχήμα με κάποιες προσθήκες άνετα μπορεί να σταθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία. Τι παραπάνω νομίζετε έχει αυτή η κατηγορία»; Είπε ο Γ. Βαλδήρ.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

*ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ - ΠΑΙΧΤΩΝ
Ναυάγησε τελικά η υπόθεση της αλλαγής της διοίκησης της ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και το μέλλον της ομάδας παραμένει αβέβαιο. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι παίχτες και ο προπονητής Κυριάκος Αλεξανδρίδης δήλωσαν ρητά και κατηγορηματικά προς όλους τους παράγοντες ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να κατακτήσουν τον τίτλο.
Επίσης, δήλωσε ο προπονητής ότι σε περίπτωση ανόδου της ομάδας στην Γ΄ Εθνική ο ίδιος προσφέρεται και έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 40% του συνολικού μπάτζετ της νέας χρονιάς.
Ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά.
Ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Απατσίδης είχε δεχτεί πολλές πιέσεις από τους διοικούντες να αναλάβει την ομάδα δεδομένης της αγάπης που τρέφει για το σωματείο αυτό. Έγιναν συζητήσεις και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα ημερών η ομαλή μεταβίβαση της ομάδας στη νέα διοίκηση. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και τα ονόματα των συνεργατών του νέου προέδρου.
Επίσης, την Τετάρτη το μεσημέρι σε γεύμα που είχε η διοίκηση της ομάδας παρόντος του Γ. Απατσίδη, του Ν. Μπενή, του δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου και του πρώην προέδρου της ομάδας Γ. Κίτσιου είχε βγει το συμπέρασμα ότι η ομάδα αλλάζει διοικητικό καθεστώς.
Όρος του κ. Απατσίδη ήταν να «τρέξει» την ομάδα ως το καλοκαίρι και μετά να βρεθεί μια νέα στιβαρή διοίκηση να την αναλάβει.
Τέτοια εξέλιξη δεν σημειώθηκε και την Πέμπτη το μεσημέρι ο ίδιος ο Γ. Απατσίδης ανακοίνωση την οριστική του απόφαση που είναι αρνητική και αμετάκλητη.
Και δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς «τι γίνεται τώρα;»
Τώρα, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Η ομάδα ναι μεν έχει μια διοίκηση που όμως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις και για να πούμε την αλήθεια, κι εδώ που έφτασε είναι ένας άθλος για τον Θ. Κολοθά και τους συνεργάτες του.
Η ομάδα αγωνιστικά είναι πρώτη στην βαθμολογία και έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει το πρωτάθλημα δεδομένου ότι η μια εκ των ανταγωνιστών της, η Φλώρινα, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Βασικό της αντίπαλος είναι η Κοζάνη που όμως υπολείπεται βαθμών της Αλεξάνδρειας.
Οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυτονόητο είναι να προκύπτουν προβλήματα. Οι χορηγίες που γίνονται δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και όλα δείχνουν ότι αν δεν ισχύσει αυτό που δήλωσε ο Κ. Αλεξανδρίδης τότε λίαν συντόμως θα παρουσιαστούν και σημάδια διάλυσης.
Ως εκ τούτου, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί εναλλακτική λύση αλλά ουδείς μπορεί να την υποδείξει.
Μια σκέψη είναι να μπει μπροστά τώρα ο επιχειρηματίας Τάκης Λαφαζάνης και να πλαισιωθεί με τους νυν παράγοντες και χορηγούς ώστε να βγει η χρονιά. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να του γίνει η σχετική κρούση και να διερευνήσουν τις προθέσεις του.
Το τοπίο ξανάγινε θολό ενώ όλα έδειχνα ότι κάτι καινούργιο θα προκύψει. Κρίμα πλην όμως ουδείς μπορεί να κατηγορήσει κανέναν διότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ πρόσφεραν πολλά και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν από όποια θέση και αν κατέχουν.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δείτε φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ απο την κοπή της βασιλόπιτας των παλαιμάχων Αλεξάνδρειας εδώ: http://www.palemalex.gr/

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στο τελικό στάδιο των συζητήσεων βρίσκονται οι παράγοντες του σωματείου με τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Απατσίδη ώστε εντός των ημερών να γίνει η διοικητική μεταβολή και να αναλάβει την ομάδα ως πρόεδρος.
Οι διοικούντες ομόφωνα είχαν καταλήξει ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της κοινωνίας ευρύτερα και αναλογιζόμενοι την μεγάλη ευθύνη τους κάλεσαν τον πρώην πρόεδρο και βασικό χρηματοδότη και στη φετινή χρονιά Γιάννη Απατσίδη να κάνει την υπέρβαση και να οδηγήσει το "σκάφος" με στιβαρότητα ως το τέλος, τουλάχιστον, της περιόδου.
Αυτός, με γνωστή την αγάπη για την ομάδα, ανταποκρίθηκε και αφού έκανε κάποιες διερευνητικές κινήσεις με άλλους παράγοντες, με τους οποίους θα συνεργαστεί στο μέλλον, είπε το ΝΑΙ. Το μόνο που απομένει είναι να συναντηθούν εντός της ημέρας ή μέχρι αύριο και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.
Να σημειωθεί ότι το παρών ΔΣ είναι ομόφωνα υπέρ της λύσης Απατσίδη και τίθεται στην διάθεσή του εάν και εφόσον ο ίδιος θέλει να τους αξιοποιήσει.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

*ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΚΟΖΑΝΗ

Ανένδοτος ήταν ο διαιτητής στο γήπεδο της Κορυφής όπου αγωνίζεται η ομάδα της Αλεξάνδρειας τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Θεώρησε τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο και επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιχτών και αποφάσισε αναβολή του παιχνιδιού ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια και τον Άρη Λόφων Φλώρινας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό το ματς θα γίνει αύριο αλλά βλέπω οτι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα επι της ουσίας και θα αναβληθεί εκ νέου. Τουτέστιν σημαίνει ότι τα έξοδα της Αλεξάνδρειας για το εν λόγω παιχνίδι ανέρχονται σε 540€ για σήμερα, άλλα τόσα για αύριο αν δεν γίνει και όταν γίνει θα πληρώσει άλλα 750€.

Τραγέλαφος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΑΒΡΑΑΜ ΠΟΥΑΡΙΔΗΣ

O Aβραάμ Πουαρίδης είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου αρκετά χρόνια, από μικρό παιδί. Υπήρξε ποδοσφαιριστής αρκετών ομάδων ανά την επικράτεια και εδώ και λίγα χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί και με την προπονητική.
Πέρσι κλήθηκε να αναλάβει την ομάδα της Κορυφής και να την βγάλει πρωταθλήτρια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΗ.
Και ενώ όλα πήγαιναν καλά ήρθε μια ισοπαλία και απομακρύνθηκε. Στην θέση του προσλήφθηκε ο Ηλίας Ιασονίδης που πήρε μαζί με την Κορυφή την άνοδο για την Α΄ Κατηγορία.
Συνεχίζει ο Ιασονίδης στο νέο πρωτάθλημα και η ομάδα δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη. Ο Ηλίας παραιτείται και στην θέση του πάει ο Γ. Γκαγκούδης που ενώ η ομάδα παίζει καλή μπάλα δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.
Και η ομάδα, για ακόμα μια φορά αναγκάζεται να πάρει άλλον προπονητή. Ήρθε η σειρά του Πουαρίδη που ήταν στο τημ της ομάδας να αναλάβει την ομάδα.
Από τότε ο ΠΑΟ Κορυφής κάνει νίκες και αισίως έφτασε στους 21 βαθμούς υπερκεράζοντας την Αγ. Βαρβάρα.
Δικαιωματικά ο Αβραάμ Πουαρίδης είναι το πρόσωπο της εβδομάδας.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ - 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

*Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας.
*Πάνω από την γραμή του υποβιβασμού η Κορυφή

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

*Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής εμβόλιμης αγωνιστικής τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ 1-0 ΤΟΝ ΦΟΥΦΑ

*Στο εξ αναβολής παιχνίδι της Δ΄ Εθνικής στον 3ο Όμιλο

Με γκολ του Καφέ η Αλεξάνδρεια νίκησε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Κορυφής τον Μακεδονικό Φούφα στο εξ αναβολής ματς.
Σε λίγο, θα αναρτήσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Η Θ4 ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Χτες το απόγευμα οι τα μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην Αλεξάνδρεια έκοψαν την πίτα τους. Το "παρών" έδωσε απο την διοίκηση της ΠΑΕ ο κ. Ποικιλίδης που στην σύντομη τοποθέτησή του είπε οτι πρέπει όλοι να περιφρουρήσουν το ήπιο κλίμα στην κερκίδα και οτι η διοίκηση δεν θα επιτρέψει παρεκτροπές απο κανέναν γιατί αυτές βλάπτουν το σωματείο.
Στην φωτογραφία ο πρόεδρος του συνδέσμου Νίκος Δελιόπουλος κόβει την βασιλόπιτα.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗΣ

Είναι πρωτότυπο τις σημερινές εποχές να γίνονται εκλογές σε έναν φορέα που υποτίθεται ότι απασχολεί από χόμπι χιλιάδες ανθρώπους αλλά κανείς να μην ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα.
Ο φορέας αυτός είναι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας και κανείς δεν πήρε είδηση το ότι έγιναν εκλογές.
Το γιατί είναι εύκολο να το βρει κάποιος που έχει στοιχειώδη ενασχόληση με το χώρο.
Ο Καραμελίδης, πρόεδρος της ένωσης από το 1996 διοικεί χωρίς κανέναν να τον ελέγχει αφού δεν έχει αντιπολίτευση. Το απαγορεύει το καταστατικό που ορίζει το πλειοψηφικό ως εκλογικό σύστημα.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων γιατί να εμφανιστεί κάποιος ρομαντικός που θα συντριβεί; Γιατί να μπει κάποιος στην διαδικασία των εκλογών όταν γνωρίζει από πριν πως οι παράγοντες των ομάδων ήδη έχουν δώσει τα πληρεξούσια με τους εκλέκτορες στην Ένωση.
Δεν υπάρχει δρόμος ούτε πιθανότητα να αναστραφεί η κατάσταση. Το τοπικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια βιώνει την παρακμή του. Οι παράγοντες εξαφανίζονται και όσοι μπαίνουν στο χώρο γρήγορα αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και αποχωρούν.
Οι ομάδες μόνες τους και ανίσχυρες προσδοκούν σε φιλική μεταχείριση από την διαιτησία που ελέγχεται από τον πρόεδρο.
Διαιτητές σφυρίζουν ακόμα πολλοί που δεν είναι διαιτητές αλλά με το έτσι θέλω βαφτίστηκαν εν μια νυκτί.
Κανείς δεν παίρνει επιχορήγηση από το ταμείο της Ένωσης ασχέτως αν τη χρειάζεται.
Ο πρόεδρος διοικεί μόνος του και όλοι όσοι συγκροτούν το ΔΣ είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία και αρκούνται ότι τους ορίζει παρατηρητές αγώνων σε διάφορα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους.
Απλές αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι αλλά κανείς δε φαίνεται να αντιδρά.
Ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν…

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στηρίζουμε την προσπάθεια της ομάδας της Αλεξάνδρειας από την αρχή. Από τότε που η διοίκηση Ιορδανόπουλου έβαλε στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Από τότε που είδαμε στην πράξη τα πρώτα χρόνια να της θητείας εκείνης της διοίκησης να προσπαθεί, να δουλεύει, να πασχίζει, να ξοδεύει.
Αρχίσαμε να κάνουμε επισημάνσεις. Παρατηρήσεις που έκαναν οι φίλαθλοι και τις καταγράφαμε γιατί θεωρούσαμε ότι είχαν λογική βάση.
Τότε, οι διοικούντες συμπεριφέρθηκαν όπως οι περισσότεροι που διοικούν. Αντέδρασαν με υπεροψία και αλαζονεία. Νομίζοντας ότι κατέχουν το αλάθητο.
Ωστόσο, τα γεγονότα τους διέψευσαν και γέμισαν με απογοήτευση τους φιλάθλους της ομάδας.
Ήρθε η διοίκηση Κολοθά. Λύση ανάγκης και παράλληλα εκδήλωση άδολης αγάπης προς την ομάδα από τον νυν πρόεδρο. Όλοι γνωρίζουμε και αυτός ακόμα καλύτερα ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι σήμερα πρόεδρος στην ομάδα που χρειάζεται πολλά χιλιάρικα για να βγάλει τη χρονιά.
Ο πρόεδρος Κολοθάς την έβγαλε τη χρονιά πέρσι με άλλους δυο συνεργάτες παρέα. Ήταν σκέτος ηρωισμός που συν τοις άλλοις υποδηλώνει και άγνοια κινδύνου. Έτσι είναι οι ήρωες.
Φέτος ο πρόεδρος έχει ως συνεργάτες πολλοί περισσότερους.
Μεγάλο συμβούλιο που συγκροτείται από επώνυμους φιλάθλους, καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία.
Δε φταίνε αυτοί που συνεχίζουν να υπάρχουν οι δυσκολίες. Θεωρώ πως οι συγκυρίες δεν βοηθούν. Αναφέρομαι στη δύσκολη κατάσταση που περνάνε οι περισσότεροι συμπολίτες. Αδυνατούν να συνδράμουν οικονομικά αφού έχουν άλλες προτεραιότητες.
Η κατάσταση είναι σε κρίσιμο σημείο. Η ομάδα χρειάζεται σιγουριά και αυτό μπορεί να προκύψει με στιβαρή οικονομικά διοίκηση.
Το είχαμε γράψει και προ δυο μηνών περίπου. Το παρεξήγησαν πολλοί τότε αλλά τώρα επανέρχεται το ζήτημα.
Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι ένα ενωτικό προσκλητήριο σε όλους να μπουν στο ΔΣ. Να ξεπεραστούν στην πράξη οι παρεξηγήσεις και να προταχθεί το καλό της ομάδας. Απαραίτητοι είναι όλοι. Τωρινοί, χτεσινοί και παλιοί διοικούντες πρέπει να βοηθήσουν όλοι μαζί την Αλεξάνδρεια φέτος γιατί είναι η χρυσή ευκαιρία να πάρει την κατηγορία. Ιδου πεδίον δόξης λαμπρόν…

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

IΣΟΠΑΛΙΑ 0-0 ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στο 0-0 ήταν η Αλεξάνδρεια στο ημίχρονο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βατανιακό. Η ομάδα όπως πληροφορηθήκαμε παίζει καλά, είχε ευκαρίες. Ο Βατανιακός δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Το παιχνίδι παρακολουθούν γύρω στους 100 φιλάθλους αρκετοί εκ των οποίων είναι οπαδοί της Αλεξάνδρειας.

ΝΕΟ
Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι στην Κατερίνη. Λευκή ισοπαλία ανάμεσα στον Βατανιακό και την Αλεξάνδρεια που στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα πήγε καλά, δεν έκανε ευκαρίες. Πήρε όμως τον έναν βαθμό και παραμένει κοντά στην πρώτη θέση.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

NEA TΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Γκέλα για τη Νάουσα στο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την Αγ. Βαρβάρα στο γήπεδο της Κουλούρας. Το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) έδωσε την δυνατότητα στα Λευκάδια να πλησιάσουν στον βαθμό την πρωτοπόρο και πλέον όλα είναι ανοιχτά αφού υπολείπονται ακόμη αρκετοί αγώνες.
Τα Λευκάδια πήραν χρυσό "τρίποντο" μέσα στην έδρα του Αγ. Γεωργίου με επεισοδιακό φινάλε όταν παίχτες και παράγοντες των γηπεδούχων όρμηξαν και προπηλάκισαν τον διαιτητή Χατζαρίδη.
Κατά τα άλλα είναι άξιο αναφοράς η νίκη του Πλατάνου επί των Τρικάλων η οποία ανέκοψε τις 8 σερί ήττες του Μακεδονικού.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ

Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής αύριο με συναντήσεις φωτιά. Η Αλεξάνδρεια θα πάει μέσα στην έδρα του Βατανιακού να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά θα έχει απέναντί της μια ομάδα που ως τώρα δεν έχει ήττα!
Από την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η ομάδα αγωνιστικά μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα και βασίζονται στην προσωπικότητα των παιχτών και την καλή δουλειά που κάνει το τεχνικό τημ.
Βέβαια, η απουσία από τις προπονήσεις του Καφέ που ως γνωστόν υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας η οποία όμως παρουσίασε κάποιες επιπλοκές και τον ανάγκασε να απουσιάσει περισσότερο χρόνο από τις προπονήσεις. Δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο μπορεί να επανέλθει στα γνωστά στάνταρ του ώστε να είναι ικανός να βοηθήσει την ομάδα του.
Από την άλλη μεριά η Αλεξάνδρεια έχει ενισχυθεί με την προσθήκη του Συμπεθέρη, ενός παίχτη που έχει μεγάλη εμπειρία αφού αγωνίστηκε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή της 12ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Δ’ εθνικής, στον οποίο συμμετέχουν και οι ομάδες της Ημαθίας.
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ αφού έλαβε υπόψιν της τα έγγραφα των Ενώσεων Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Τρικάλων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πήρε το βράδυ της Παρασκευής την οριστική απόφαση για αναβολή των αγώνων.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Συγκινητικές στιγμές είχε ο χτεσινός χορός της ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ όταν βραβεύτηκαν οι παλιοί πρόεδροι της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα ακούσαμε τον Γιάννη Βαρζώκα πρώτα να αναφέρεται στην δική του τριετή παραμονή στα διοικητικά της ομάδας και να αφιερώνει την τιμητική πλακέτα στην γυναίκα του που τόσο υπομονή έκανε εκείνο το διάστημα.

Επίσης, ακούσαμε τον Τ. Τσιάρτα να λέει ότι έδωσε στην ομάδα της Αλεξάνδρειας αλλά πήρε πάρα πολλά με κυριώτερο την ανάδειξη του γιού του Βασίλη στα υψηλότερα επίπεδα του ποδοσφαίρου.

Επίσης, ένας άλλος παλιός παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου, ο Βασίλης Μπαλιάκας όταν έδωσε την πλακέτα στον τιμώμενο Δημήτρη Λακασά, παλαιό παίχτη της ομάδας, είπε: Και αυτός είναι ένας απο τους χιλιάδες δικούς μου παίχτες. Κι όμως ενώ άλλοι τιμούνται και αναγνωρίζεται το έργο τους εγώ παραμένω στην άκρη.

Σαφής η πίκρα του κ. Μπαλιάκα και κάποια στιγμή θα ζητήσουμε να μας πει, εφόσον το θέλει, να μας πει περισσότερα.

Επίσης, τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Απατσίδης για την πολυετή προσφορά του που συνεχίζεται ακόμα και σημέρα και βέβαια αναγνωρίστηκε απο την διοίκηση δια του προέδρου της στην αρχή της εκδήλωσης.

Ο Θ. Κολοθάς ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας (τους ανέφερε ονομαστικά) και επανέλαβε οτι η ομάδα έχει στόχο την άνοδο στην Γ΄ Κατηγορία.

Διακρίναμε στην εκδήλωση τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου, τον αντινομάρχη Γ. Σουμπέκα, τους βουλευτές Λαζ. Τσαβδαρίδη και Τ. Σιδηρόπουλο.

*Πρέπει να σημειώσουμε οτι γίναμε μάρτυρες μιας δυσάρεστης κατάστασης. Αποχώρησαν δυσαρεστημένοι απο την εκδήλωση ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Κώστας Μαστοροδήμος και ο παλιός παράγοντας της ομάδας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΜΑΝΘΟΣ, Κώστας Ντίνας.


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ

*ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΕΣ
*Αγωνιστική ανάκαμψη της ΚΟΡΥΦΗΣ. Ήττα των Τρικάλων

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-1-08

Εκλογές προκήρυξε ο Καραμελίδης και όρισε ως ημέρα συνέλευσης, απολογισμού και εκλογής της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Ως χώρο της συνέλευσης όρισε τη γνωστή αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στην Αλεξάνδρεια.
Είναι φανερό πως ο Γ. Καραμελίδης και οι συνεργάτες του θα επικρατήσουν εκ νέου με ποσοστά που θυμίζουν εποχές ...Τσαουσέσκου.
Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα αφού το επίπεδο των παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου είναι ευθαίως αντίστροφο του επιπέδου του προέδρου που στην τελική τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί και αυτοί δεν το καταλαβαίνουν χρόνια τώρα.
Αφού ανέχονται να τους διοικεί ο Γ. Καραμελίδης και η παρέα του εδώ και δεκατρία χρόνια χωρίς να έχει γίνει ούτε ένα σημαντικό πράγμα στην ποδοσφαιρική Ημαθία τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τον μεσοεπιθετικό έμπειρο ποδοσφαιριστή ΣΥΜΠΕΘΕΡΗ απέκτησε χτες η Αλεξάνδρεια και ενισχύεται πολύ στην μεσαία γραμμή. Η διοίκηση Κολοθά πέτυχε να έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε απο τον Διαβατό και ακολούθως έπαιξε σε ομάδες της Γ΄ και Β΄ Εθνικής.
Αυτή η εξέλιξη είναι η πρώτη απο μια σειρά μετεγγραφών που θα ακολουθήσουν και θα δυναμώσουν την ομάδα εν όψει του στόχου της που είναι η άνοδος στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

*Συγχαρητήρια στο ΔΣ για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν παράγοντες και παλαίμαχους
Σε λίγες μέρες, στις 10 Ιανουαρίου πιο συγκεκριμένα, γίνεται ο ετήσιος χορός της ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Είναι αυτονόητο, απολύτως φυσικό ότι πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς στην πόλη δεδομένου ότι η ομάδα της Αλεξάνδρειας ενώνει τους κατοίκους της περιοχής και προβάλει το όνομα της πόλης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και όχι μόνο.
Η ομάδα της Αλεξάνδρειας φέτος φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, συγκατοικεί με την Κοζάνη, και όλα δείχνουν ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Επιπροσθέτως, αν αναλογιστούμε την κατάσταση που παρελήφθη η ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι από την προηγούμενη διοίκηση τότε πρέπει να πούμε όλοι μαζί «συγχαρητήρια» και «μπράβο» στην διοίκηση του Θόδωρου Κολοθά (φωτ.) που τόλμησε αυτό το ρίσκο.
Ένα ρίσκο που πηγάζει από την αγάπη του προέδρου για την ομάδα της πόλη του και το όραμά του να τη δει σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του κατάφεραν μέσα από συμπληγάδες να κάνουν μια ομάδα ευθέως ανταγωνιστική στην κατηγορία. Χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες το σύνολο των διοικούντων πασχίζουν να βρουν τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει η ομάδα εύρυθμα και να υπάρχουν τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία.
Είναι σαφές και γνωστό πως καθοριστικό ρόλο παίζουν στην πορεία της ομάδας οι εξωδιοικητικοί παράγοντες που συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια. Οι Γιάννης Απατσίδης και Νίκος Τάκης το καλοκαίρι είχαν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν την ομάδα και κράτησαν την υπόσχεσή τους με το παραπάνω.
Από την άλλη μεριά είναι σαφές πως βοηθούν σημαντικά όλοι όσοι έχουν συνεργασία με την ομάδα υπό μορφήν χορηγίας. Και αυτοί είναι όλοι τους κάτοικοι της Αλεξάνδρειας, ζουν οι οικογένειές τους στην πόλη και ενδιαφέρονται για την πορεία της ομάδας.
Βέβαια, η διοίκηση της ομάδας θα μπορούσε να αποφύγει κάποια λάθη που πιθανόν να έχουν γίνει λόγω αβλεψίας ή κακής εκτίμησης των πραγμάτων και να είχε συσπειρώσει γύρω της όλους τους δυνητικά έτοιμους να συνδράμουν την φετινή προσπάθεια. Πιστεύω ότι έχουν αντιληφθεί τα λάθη και θα φροντίσουν να τα διορθώσουν διότι ουδείς περισσεύει, απεναντίας.
Παρεξηγήσεις χωρίς καμιά σοβαρή αιτία δεν έχουν θέση στην φετινή προσπάθεια και άμεσα θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα με πρωτοβουλία της διοίκησης να ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις, οι μικροαντιθέσεις για το κοινό καλό.

Τέλος, πληροφορήθηκα ότι στο χορό της ομάδας η διοίκηση αποφάσισε να τιμήσει παλιούς προέδρους και ποδοσφαιριστές της ομάδας για την προσφορά τους. Είναι μια πρωτοβουλία που πρέπει να πω ότι την επικροτώ απολύτως. Θα βραβευτούν οι Γ. Απατσίδης, Γ. Κίτσιος, Τ. Τσιάρτας από την πλευρά των παραγόντων. Τρεις πρόεδροι που έγραψαν την δική τους ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο και ο πρώτος εξ αυτών συνεχίζει να προσθέτει ακόμη και σήμερα σελίδες.
Επίσης θα τιμηθούν οι παλιοί ποδοσφαιριστές Π. Γκαβάνης, Τ. Οικονομόπουλος, Τ. Λακασάς, Ηλ. Ιασονίδης και Κ. Μέκας για την προσφορά τους στην ομάδα.
Συγχαρητήρια στους διοικούντες που πήραν αυτή την πρωτοβουλία.
*Μια παρατήρηση. Δεν κατανόησα γιατί δεν μπήκε στη λίστα των υπό βράβευση πρώην προέδρων ο Γ. Μιχαλάκας που διετέλεσε στην κορυφαία θέση του σωματείου για έναν χρόνο…