Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ Ο Γ. ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗΣ!!!

Επίδειξη δύναμης και συγκρατημένης αλαζονείας έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Γιώργος Καραμελίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7FM και στον Γιάννη Ζήνα.
Ο Γ. Καραμελίδης, αφού αναφέρθηκε στο βιογραφικό του στον χώρο του ποδοσφαίρου, είπε ότι μετά από επιθυμία των σωματείων της Ημαθίας έγινε πρόεδρος της ΕΠΣΗ και αφού βρήκε μια ένωση εντελώς απαξιωμένη και με την οποία γελούσαν όλοι οι παράγοντες στη χώρα κατάφερε αυτός μέσα σε δέκα χρόνια να την κάνει πρότυπο. Μάλιστα, μέσα σε μια δόση υπερβολής είπε ότι δέχεται συγκρίσεις με τις τρεις μεγαλύτερες ΕΝΩΣΕΙΣ, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά!!
Μ΄ άλλα λόγια, ο κ. Καραμελίδης είπε ότι το έργο που έκανε αυτά τα χρόνια είναι τόσο τεράστιο που τον καθιέρωσε στο πανελλήνιο. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, έγραψε κάποτε ο Πιραντέλλο.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων του Γ. Ζήνα, προσπάθησε να πείσει όλους τους ακροατές ότι στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ημαθίας γίνονται αγώνες επί ίσοις όροις, χωρίς στησίματα κλπ. Μ΄ άλλα λόγια ότι γίνονται πρωταθλήματα που θα τα ζήλευαν και στας Ευρώπας. Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς όταν παράγοντες που έζησαν το χώρο επι δεκαετίες βγαίνουν και τον διαψεύδουν όπως χαρακτηριστικά ο Μόσχος Κυτούδης.
Για τον εκ Τρικάλων παράγοντα ο πρόεδρος αφού είπε εξ αρχής ότι είναι πολύ φίλος του στη συνέχεια προσπάθησε να τον απαξιώσει λέγοντας ότι ουδείς παράγοντας πρέπει να φοβάται να εκφράσει την διαφορετική άποψή του γιατί ουδεμία "δίωξη" έχει υποστεί καμιά ομάδα.
Για το γεγονός ότι δεν έχει αντιπολίτευση ή για το αίτημα, το οποίο γνωρίζει, να φύγει απο την προεδρεία της ΕΠΣΗ είπε σε έντονο ύφος: Όποιος θέλει να με διώξει δεν έχει παρά να έρθει να καταθέσει υποψηφιότητα με ψηφοδέλτιο και τα σωματεία θα αποφασίσουν. Εγώ θα φύγω αν με διώξουν τα σωματεία.
Τέλος, δεν παρέλειπε να κάνει παρατηρήσεις στον Γ. Ζήνα όταν αυτός τον ρωτούσε δύσκολα και τον καθοδηγούσε να τον ρωτάει για το γήπεδο των Παλατιτσίων και το ιατρικό εξεταστικό κέντρο που έχει η ΕΠΣΗ.
Αυτά είπε ο πρόεδρος Καραμελίδης και οι παράγοντες που τον άκουσαν θα πρέπει να τον ευχαριστούν που τους κάνει τη χάρη να τους υπηρετεί επι τόσα χρόνια σε μια θέση που εκ του νόμου δεν προβλέπεται αποζημίωση. Ίσως θα πρέπει να το δει το θέμα αυτό η Ακαδημία Αθηνών και να τον τιμήσει με τον Μεγαλόσταυρο για την μεγάλη προσφορά του.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

-Νίκησε με 3-0 τον Διαβατό. Η Πατρίδα νίκησε τη Νάουσα
Με τρια γκολ που πέτυχε ο Καφές αλλά με άσχημη, για ακόμα μια φορά, εμφάνιση η Αλεξάνδρεια νίκησε τον Διαβατό και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας.
Στον άλλον ημετελικό η Νάουσα υπέστη ήττα από την πολύ καλή Πατρίδα και αποκλείστηκε. Η Νάουσα προηγήθηκε με πέναλτι του Τζιάνιτς και η Πατρίδα ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με τον Έξαρχο. Στο δεύτερο μέρος, η Πατρίδα προηγήθηκε με τέρμα του Ποζιάδη και οι γηπεδούχοι έγραψαν το 2-2 με σουτ του Μουρτζίλα που χτύπησε και στο πόδι του Σαμψωνίδη. Το τελικό 2-3 έγραψε ο Έξαρχος.
Στον τελικό θα συναντηθούν η Αλεξάνδρεια- Πατρίδα που θα γίνει στο γήπεδο της Βέροιας.

EKTOΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ Ο ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

Δεκαπέντε μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων θα μείνει ο τερματοφύλακας Παλιούρας της Αλεξάνδρειας μετά την υποτροπή που υπέστη στο τραύμα του στον τετρακέφαλο στο αριστερό του πόδι.
Ο νεαρός πορτιέρο πήγε και εξετάστηκε από τον γιατρό του ΠΑΟΚ Θεσ/νικης κ. Οικονομίδη ο οποίος του συνέστησε να μείνει εκτός γηπέδων για ένα δεκαπενθήμερο.
Στην θέση του Παλιούρα θα αγωνιστεί στο ματς με τον Καμβουνιακό ο Δαμιανίδης.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

ΝΑΟΥΣΑ- ΠΑΤΡΙΔΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΔΙΑΒΑΤΟΣ

Με την διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης συνεχίζεται την Τετάρτη (25/2) το ερασιτεχνικό κύπελλο που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη της Νάουσας όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την Πατρίδα. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια και τον Διαβατό, με την πρώτη να διατηρεί το προβάδισμα πρόκρισης και λόγω δυναμικότητας αλλά και λόγω έδρας.
Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Και τα δυο ματς θα ξεκινήσουν στις 3μμ.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΜΕ 4-1 ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα στο πιο κρίσιμο ίσως φετινό παιχνίδι γνώρισε η ομάδα της Αλεξάνδρειας. Το ευρύ 4-1 κρίνεται απόλυτα δίκαιο και δίνει στους γηπεδούχους της Κοζάνης μαζί με τους 3 βαθμούς και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η Αλεξάνδρεια φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και μπορούμε να πούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο «πιάστηκε στον ύπνο» από τους γηπεδούχους οι οποίοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ (4ο λεπτό) και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 20’. Και τα δύο τέρματα της Κοζάνης προήλθαν από τα λάθη της άμυνας των πρασίνων.
Η Αλεξάνδρεια φάνηκε να ξυπνάει στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και να μειώνει το σκορ. Ωστόσο η Κοζάνη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με 2 ακόμα τέρματα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη που πέτυχε.
Πολύ έξυπνα οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κατάφεραν να εκνευρίσουν αυτούς των φιλοξενούμενων μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πράσινοι να παρασυρθούν και να αντικρύσουν κίτρινες κάρτες από πολύ νωρίς και ταυτόχρονα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους στον στον αγώνα. Προκλητικός ο Μαντζιάρης, το ίδιο και ο Δρόσος που ωστόσο έκαναν αυτό που έπρεπε για την ομάδα τους, οι παίχτες της Αλεξάνδρειας παρασύρθηκαν και εκνευρίστηκαν κάνοντας ζημιά στην ίδια τους την ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησαν την πρώτη θέση στην οποία βρισκόταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Άμυνα, κέντρο και επίθεση δυσλειτουργούσαν και με την πίεση διαρκείας από πλευράς γηπεδούχων δεν έδειξαν τίποτα ουσιώδες μέσα στο γήπεδο. Το τελικό 4-1 υπέρ της Κοζάνης κρίνεται δίκαιο.
ΚΟΖΑΝΗ: Κωνσταντινίδης, Σαββούδης, Στεργιόπουλος, Τσικόπουλος, Ιασωνίδης, Ατματσίδης, ΔΡΟΣΟΣ, ΤΣΑΛΙΔΗΣ (78’ Παλαιοδήμος), Λαζαρίδης, Μαντζιάρης (84’ Μπαλάνης), ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (87’ Καλλιανίδης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Παλιούρας (46’ Δαμιανίδης), Μαντζιαρίδης, Περηφανόπουλος, Βαλδήρ, Μπουκλάς, Μυρωνίδης (83’ Τσούπρος), Φωτιάδης, Συμπεθέρης (46’ Αρνίδης), Δελιωρίδης, Καφές, Θωμαΐδης.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

KEΡΔΙΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Η ΚΟΖΑΝΗ

* ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΜΕ 4-1 ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΝΑΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ

Καμιά αλλαγή δεν σημειώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της κατηγορίας αφού η Νάουσα και τα Λευκάδια συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα.
Η μάχη δίνεται, και είναι σκληρή, στην ουρά. Εκεί γίνονται πράματα και θάματα κάθε Σάββατο και ένας Θεός ξέρει ποια τριάδα θα είναι αυτή που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο Γ. ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ

*ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας όπου έγινε χτες η προπόνηση βρέθηκε ο νέος πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Απατσίδης στέλνοντας μήνυμα προς το ποδοσφαιρικό τμήμα ότι βρίσκεται απολύτως κοντά τους και ότι ζητά από αυτούς να τα δώσουν όλα ώστε να πετύχει τον στόχο της η ομάδα.
Με φροντίδα του κ. Απατσίδη και των συνεργατών του οι παίχτες της Αλεξάνδρειας σήμερα περνούν από τον ταμία και εξοφλούνται ώστε να μην έχουν κανένα πρόβλημα για το Κυριακάτικο ντέρμπι στην Κοζάνη.
Αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας είναι και δήμος Αλεξάνδρειας η διοίκηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την διοίκηση.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Πήρε πάνω τελικά την ομάδα της Αλεξάνδρειας ο πρώην πρόεδρος και εκ των βασικών χρηματοδοτών και της φετινής προσπάθειας Γιάννης Απατσίδης.
Η ανάληψη της διοίκησης έγινε χτες Τετάρτη αφού είχε προηγηθεί η οριστική απόφαση της διοίκησης και του προέδρου της Θ. Κολοθά να αποχωρήσουν παραιτούμενοι αφού δεν μπορούσαν να συνεχίσουν χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Ο κ. Απατσίδης ενημερώθηκε σχετικά για το οριστικό της παραίτησης και αντέδρασε αστραπιαία. Συναντήθηκε με τους συνεργάτες του (Μπενή, Λ. Παράσχο) και τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Γ. Κίτσιο και πήρε την μεγάλη απόφαση: ΜΠΑΙΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ.
Γιατί, ας μη γελιόμαστε, η ανάληψη της διοίκησης από τον Γ. Απατσίδη ως μονόδρομος τον οδηγεί στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο που συμμετέχει και την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην σημερινή προπόνηση θα παραστούν και θα μιλήσουν στους παίχτες της ομάδας ο νέος πρόεδρος και οι διοικούντες από τους οποίους ζητήθηκε να παραμείνουν και να βοηθήσουν.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι συνάντηση με τον Γ. Απατσίδη είχε και ο προπονητής της ομάδας Κ. Αλεξανδρίδης.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

*Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Ποτέ δεν απουσίασαν τα προβλήματα από την Αλεξάνδρεια και αυτό είναι κοινός τόπος. Η διοίκηση Κολοθά και ειδικότερα ο πρόεδρος φέτος περνάει μια πολύ δύσκολη κατάσταση αφού έχει επωμιστεί να "τρέξει" την ομάδα και να διαχειριστεί τον δύσκολο τομέα των οικονομικών. Η προσπάθειά του είναι άξια θαυμασμού πλην όμως αυτό δεν αρκεί.
Απο την άλλη μεριά πρέπει να πούμε εκ νέου ότι αν δεν ήταν δίπλα στον πρόεδρο ως βασικός "αιμοδότης" ο Γ. Απατσίδης τότε ίσως σήμερα δεν μιλούσαμε για ομάδα της Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά για ένα σωματείο που υπήρχε μια φορά και έναν καιρό..
Είναι πλέον φανερό πως η ομάδα της Αλεξάνδρειας έχει φτάσει τον πλέον κομβικό, καθοριστικό θα έλεγα, σημείο. Το ματς με την Κοζάνη την Κυριακή κρίνει εξ αντικειμένου τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Η Αλεξάνδρεια πηγαίνει στην έδρα της αντιπάλου της για δυο αποτελέσματα και είναι κοινή πεποίθηση ότι μπορεί να τα πετύχει. Αγωνιστικά βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και το δείχνει από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Στόχος των παιχτών και του προπονητή είναι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να δοξαστούν, να γράψουν ιστορία.
Μπορούν να γράψουν ιστορία και όλοι όσοι διοικούν και βοηθούν την φετινή προσπάθεια της ομάδας.
Ας αφήσουν για λίγο τα προβλήματα στην άκρη και ας κοιτάξουν όλοι τον στόχο που πλέον είναι απόλυτα εφικτός.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1. ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΙΑΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ξανά πρόβλημα στον όμιλο με τις συνεχόμενες αναβολές λόγω των καιρικών συνθηκών. Αυτή τη φορά η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει αύριο ο αγώνας της Αγκαθιάς με τους Λόφους Φλώρινας αφού στο γήπεδο του ΑΡΗ χιόνισε.

Η Αλεξάνδρεια θα υποδεχτεί στο γήπεδό της την Φλώρινα και τα τελευταία νέα λένε ότι η ομάδα του Αλεξανδρίδη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και είναι διάχυτη η αισιοδοξία στους κόλπους των παιχτών για νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ομάδα του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ θα βρεθεί από σήμερα το μεσημέρι στην Ημαθία αφού αυτή είναι η επιθυμία του Γ Τσαλουχίδη.
Αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο οι φίλαθλοι της Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και το ότι θα έρθουν αρκετοί οπαδοί της Φλώρινας να δουν το παιχνίδι.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΤΑ ΚΟΜΝΗΝΑ ΣΤΟ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με το ίδιο σκορ που είχε κερδίσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου επιβλήθηκε η ομάδα της Αλεξάνδρειας στο γήπεδο Κορυφής επί των Κομνηνών. Το τελικό 3-1 ήρθε δύσκολα αλλά και καθόλα δίκαια.
Η πράσινοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και αγωνιζόμενοι με πολλές απουσίες έστω και δύσκολα πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Γκολ και φάσεις
12ο: Επέλαση του Μαντζιαρίδη από δεξιά που κάνει και την σέντρα στο 2ο δοκάρι όπου ο Αρνίδης από πλάγια θέση θα κάνει κακή σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
32ο: Δυνατό σουτ του Καφέ έξω από την αντίπαλη περιοχή με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σθεναρά, στην επαναφορά της μπάλας ο Καφές σουτάρει εκ νέου και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και πάλι θα διώξει σωτήρια.
47’: Ατομική προσπάθεια του Θωμαΐδη από αριστερά που θα περάσει δύο αντιπάλους, θα μπει στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. (1-0).
57’: Ανατροπή του Καφέ στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων από τον Σιδηρόπουλο και ο διαιτητής του αγώνα κ. Τίκας θα υποδείξει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος ο Καφές και θα σημειώσει το 2-0 για την Αλεξάνδρεια.
64’: Ο Κυριακίδης των Κομνηνών από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δαμιανίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα μειώνοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους σε 2-1.
89’: Ο Τσούπρος από πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.
90+’: Στην κόντρα η Αλεξάνδρεια με τον Τσούπρο που βγαίνει τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο και «καθαρίζει» το παιχνίδι. (3-1)
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Τίκα από την Καρδίτσα που άνευ λόγου κατάφερε να εκνευρίσει και τις δύο ομάδες με κάποιες λάθος υποδείξεις. Καλές οι δύο βοηθοί Κουρουμπιλια και Κουκούλη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Δαμιανίδης, Πατρίκας (46’ Θωμαΐδης), Μπουκλάς, Περηφανόπουλος, Μυρωνίδης, Μαντζιαρίδης, Λιάσκος, Αρνίδης, Συμπεθέρης (67’ Βαλδήρ), Δελιορίδης, Καφές (77’ Τσούπρος).
ΚΟΜΝΗΝΑ: Παπαδόπουλος, Χαριτίδης (88’ Μετικάνος), Φίλκας, Σιδηρόπουλος, Τσάκαλος, Τσαραμανίδης, Ριζβάνης (61’ Δημητριάδης), Αδαμίδης, Λυκόπουλος, Κυριακίδης, Πεϊνούδης.

ΓΙΑΤΙ;

Είδα στο κέντρο της Αλεξάνδρειας την αφισούλα που προαναγγέλλει την συνάντηση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με την ΦΛΩΡΙΝΑ την Κυριακή.
Στο κάτω μέρος της αφίσας υπάρχει τυπωμένη η φίρμα του χορηγού της εκτύπωσης. Ωστόσο αυτή ήταν διπλωμένη και συνεπώς δεν φαίνονταν.
Δυο λόγοι υπάρχουν για το θέμα αυτό που να το δικαιολογούν.
1. Ή σταμάτησε η συνεργασία με τον χορηγό ενώ είχαν τυπωθεί οι αφίσες.
2. Ή αυθαίρετα αποφασίστηκε να καταχωνιαστεί.
Δεκτή κάθε εξήγηση γιατί το ζήτημα, όσο μικρό κι αν φαντάζει, είναι δείγμα που χαρακτηρίζει όλους μας.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης θα είναι ο τρίτος προπονητής που θα κάτσει στο πάγκο του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ τη φετινή σεζόν. Ο γνωστός τεχνικός παρακολούθησε εχθές από τις εξέδρες του ΔΑΚ τον αγώνα του ΠΑΣ εναντίον της ΕΑΠ και με τη λήξη του αγώνα ανακοινώθηκε στους παίχτες η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Τσαλουχίδης θα προπονήσει σήμερα Δευτέρα για πρώτη φορά τους παίχτες του και θα κοουτσάρει την ομάδα την Τετάρτη στον εκτός έδρας αγώνα με τον Καμβουνιακό Δεσκάτης. Ο Τσαλουχίδης είναι γεννημένος στις 30-3-1963 στη Βέροια.
Πηγές: ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ

ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΟΡΩΝΟ

Με νίκη πέρασε και από την έδρα του Σβορώνου η ομάδα της Αλεξάνδρειας παραμένοντας έτσι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Το τελικό 0-2 υπέρ των πρασίνων της Αλεξάνδρειας θεωρείται απόλυτα δίκαιο. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ωστόσο η Αλεξάνδρεια είναι αυτή που κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και έφτασε δίκαια στο τελικό 0-2. Ο προπονητής της Αλεξάνδρειας ξεκούρασε κάποιους από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές ενώ έδωσε και την ευκαιρία σε κάποιους άλλους που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής να πάρουν και αυτοί λεπτά και εμπειρίες.
Οι γηπεδούχοι από την άλλη δεν φάνηκαν σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού να μπορούν να απειλήσουν την Αλεξάνδρεια.
Μπροστά στις δύο εστίες δημιουργήθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες και μπορεί να ειπωθεί πως πέρα από την επίτευξη των δύο τερμάτων της Αλεξάνδρειας δεν υπήρχαν φάσεις οι οποίες θα ικανοποιούσαν τους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Σβορώνου.
Η ομάδα της Αλεξάνδρειας παρά τις διοικητικές αλλά και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση, κάνει πρωταθλητισμό εντός αλλά και εκτός του αγωνιστικού χώρου.
Την επόμενη αγωνιστική οι πράσινοι υποδέχονται την ομάδα της Φλώρινας στο ντέρμπι της αγωνιστικής και οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ και η διοίκηση περιμένουν ο φίλαθλος κόσμος της Αλεξάνδρειας να δώσει το βροντερό παρόν βοηθώντας στο δύσκολο έργο τους.
Τα γκολ
46’: Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Αλεξάνδρεια θα ανοίξει το σκορ με το σουτ του Τσούπρου.
51’: Πέντε λεπτά αργότερα ο Θωμαΐδης θα διπλασιάσει τα τέρματα των πρασίνων με δυνατό συρτό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα η διαιτησία του Τεβεκέλη από την Θεσσαλονίκη καθώς και των βοηθών του Δημητριάδη και Πατμετζή από τον ίδιο σύνδεσμο.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Σαρρής (46’ λ.τρ. Δραγασιάς), Βαρβαρέζος (59’Ξενίδης), Σπυριδόπουλος, Κατσίμπουρας,, Σιγαρτζίδης, Κολαξίδης (69’ Μίγγος), Χατζηασλανίδης, Μυστακίδης, Κοτζαμάνης, Τσαουσίδης, Μήτρου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Δαμιανίδης, Λιάσκος, Μπουκλάς (46’ Αρνίδης), Μυρωνίδης, Πατρίκας, Φωτιάδης, Δελιορίδης (52’ Μισράσι), Περηφανόπουλος, Συμπεθέρης, Παπαδιάς (46’ Τσούπρος), Θωμαΐδης,

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΚΟΜΝΗΝΑ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΒΑΡΕΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Εμφανώς ανώτερη η Πατρίδα πέρασε χωρίς δυσκολία απο τον γήπεδο της Κορυφής σήμερα το μεσημέρι και έφυγε κατακτώντας τη νίκη με το ευρύ 1-4! Η ομάδα του Τόλη Τερζή φημίζεται για την ευκολία που σκοράρει και δεν είναι τυχαίο οτι το περασμένο Σάββατο έστειλε έξι φορές τη μπάλα στα δίχτυα της Καβάσιλας και σήμερα άλλες τέσσερις. Μιλάμε δηλαδή για μια πολύ παραγωγική επίθεση που βασίζεται σε ένα πολύ καλό σύνολο παιχτών του κέντρου.
Σήμερα στο γήπεδο της Κορυφής η τοπική ομάδα μπήκε δυνατά απο την αρχή του παιχνιδιού, έχασε μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό αλλά η Πατρίδα αντέδρασε και στο 12΄ με τον Μπάκανο άνοιξε το σκορ.
Στο 23΄ ισοφάρισε ο Μαυρίδης (Ρόνι) αλλά στο 30΄ ο Σπανός Θ. έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Πατρίδα και στο 60΄ και στο 68΄ οι Ιωακειμίδης και Ποζιάδης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ.
Προηγουμένως οι δυο ομάδες έχασαν απο ένα πέναλτι. Η Κορυφή θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά στο 55΄ που χτύπησε πέναλτι ο Παπαδόπουλος το απέκρουσε ο Εμμανουηλίδης και στο 58΄ ο Σπανός Θ. εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο Καψάλης το απέκρουσε.
Ο Διαιτητής Μαντάκης ήταν καλός και απέβαλε τον Μεταξά της Πατρίδας που ήταν στον πάγκο γιατί έκανε παρατήρηση - υπόδειξη στον επόπτη.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ο ΜΟΣΧΟΣ ΚΥΤΟΥΔΗΣ

Σκληρή αλλά αληθινή κριτική
στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας
Έντονα επικριτικός ήταν ο Μόσχος Κυτούδης, επί σειρά ετών παίχτης και μετά παράγοντας της ομάδας Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων έναντι του Γ. Καραμελίδη, επί δωδεκαετία προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (ΕΠΣΗ).
Σήμερα το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή ΕΠΙΛΟΓΕΣ του Γ. Ζήνα και του Γιάννη ΤΣΙΚ στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm ο κ. Κυτούδης ήταν καταπέλτης εις βάρος του προέδρου. Τον κατηγόρησε ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ημαθία όσον καιρό βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΠΣΗ. Αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνονται οι συνελεύσεις και οι εκλογές που όπως τόνισε γίνονται με διαδικασίες εξπρές χωρίς διάλογο, έλεγχο, ενημέρωση. "Απλά, σηκώνουν τα χέρια τους οι παράγοντες" είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, είπε οτι οι εκλογές πάντα γίνονται όσο το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη με συνέπεια να φοβούνται οι παράγοντες πιθανά αντίποινα αν δεν υποταχθούν στις επιθυμίες του προέδρου.
Ακόμη, έψεξε τον Γ. Καραμελίδη αναφορικά με την εγκατάλειψη των παιδικών ομάδων, του τρόπου επιλογής των παιχτών που στελεχώνουν τις Μικτές. Επίσης, είπε ότι οι συνεργάτες του προέδρου δεν είναι τίποτα άλλο από απλές γλάστρες!
Τέλος, ο Μόσχος Κυτούδης είπε με ευθύτητα ότι δεν θα έλεγε όλα αυτά εις βάρος του Καραμελίδη προ δεκαετίας, όταν δηλαδή ήταν παράγοντας στα Τρίκαλα, γιατί θα φοβόταν για την ομάδα του. Ενώ τώρα, απελευθερωμένος πλέον, μιλάει την γλώσσα της αλήθειας.


**Έστω και τώρα καλά έκανες που τα είπες Μόσχο Κυτούδη.
Ολόκληρη η συνέντευξη στο φύλλο της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στασιμότητα επικρατεί στα διοικητικά της ΑΕ Αλεξάνδρειας μετά την απόφαση του Γ. Απατσίδη να μην εμπλακεί τώρα αναλαμβάνοντας την θέση του προέδρου της ομάδας.
Προς το παρών συνεχίζει η διοίκηση Κολοθά που συνεχίζει να ψάχνει για διάδοχη λύση αλλά και για χρήματα ώστε να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις τόσο σε παίχτες και προπονητή όσο και σε τρίτους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι όποιες κινήσεις θα γίνουν είτε προς το τελείωμα της χρονιάς είτε το καλοκαίρι. Και για τότε "αναλαμβάνω εγώ και άλλοι δυο την ομάδα η οποία θα είναι στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς" δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ένας δυνατός οικονομικός παράγοντας της πόλης.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα της Αλεξάνδρειας η διοίκηση Κολοθά συνεχίζει το έργο της και ενισχύει την ομάδα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Χτες απέκτησε, με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή, τον κεντρικό αμυντικό Μόσχου που έμεινε ελεύθερος από ομάδα της Γ΄ Εθνικής. Είναι μόλις 20 χρονών και αναμένεται να βοηθήσει καθοριστικά την προσπάθεια της ΑΕ Αλεξάνδρειας να πετύχει το στόχο της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδός της στην Γ΄ Εθνική.