Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Σοκ προκάλεσε σήμερα η εκπομπή του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm. Σοκ στους μη μυημένους με την υφιστάμενη κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Μια κατάσταση την οποία ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος Καραμελίδης προ ενός μήνα χαρακτήρισε αγγελικά πλασμένη και χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Μετά από μια σειρά εκπομπών στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο, από το οποίο παρέλασαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ακούστηκαν τόσα πράγματα που εκ των πραγμάτων ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επέμβει εισαγγελέας ώστε να αρχίσει να ξεβρομίζει ο τόπος.
Σήμερα το πρωί οι δυο καλεσμένοι του Γ. Ζήνα και του Γ. Τσικουρκυτούδη είπαν πράγματα που θα τους οδηγήσουν ευθέως ως μάρτυρες στο γραφείο του εισαγγελέα. Οι δυο παράγοντες, οι κ. Πύρκας Αργ. και Διαμάντης Στ. αναφέρθηκαν σε χρηματικά ποσά, σε συναλλαγές, σε αγοραπωλησίες παιχνιδιών, σε στημένο πρωτάθλημα. Επίσης, είχαν έναν πολύ αποκαλυπτικό διάλογο με τον πρόεδρο της Βεργίνας κ. Εμμανουηλίδη για τον οποίον είπαν ότι τους ζήτησε 3 χιλιάδες ευρώ για να νικήσουν τον Ολυμπιακό Νάουσας γιατί είχαν υπόσχεση από την ομάδα της Νάουσας ότι θα έπαιρναν ΟΚΤΩ χιλιάδες ευρώ! Βέβαια, ο πρόεδρος του ΜΑΣ Βεργίνα το αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό το γεγονός και τους είπε ότι ήδη έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Όπως και να δούμε το θέμα η κατάσταση είναι μια: Το πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ πάσχει, μπάζει, είναι αναξιόπιστο. Η διοργανώτρια αρχή πρέπει να δρομολογήσει αλλαγές, να ασκήσει πολιτική διαφάνειας, να επιβάλλει κανόνες δικαίου και ισονομίας.
Όσο αρνείται να θεσπίσει τα play off και play out τόσο θα ευθύνεται για την εικόνα αυτή. Όσο θα αρνείται να συμβάλει αποφασιστικά στην ύπαρξη γιατρών στους αγώνες, στην ενίσχυση των σωματείων που πάσχουν και αναγκάζονται να «κλείσουν», τόσο η κατάσταση θα εκφυλίζεται.
Ο Γ. Καραμελίδης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη συμπληρώσει 14 χρόνια στο τιμόνι της ΕΠΣΗ. Ο κύκλος τους έκλεισε πολλές φορές αλλά παραμένουν στις θέσεις τους γιατί οι παράγοντες των σωματείων είναι ανεπαρκείς και τους ανέχονται τόσα χρόνια. Τους ανέχονται διότι αρκούνταν με το ΤΙΠΟΤΑ που τους έδιναν (ένα άδειο φαρμακείο και μια μπάλα που και αυτά καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια).
Ήρθε η ώρα πλέον να αναδειχτεί μια νέα διοίκηση στην ΕΠΣ Ημαθίας. Μια διοίκηση που θα συγκροτείται από πρώην παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου, ανθρώπους που δεν έχουν συνδέσει το όνομά τους με άσχημες καταστάσεις αλλά με επιτυχίες. Που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διοικήσουν, να θέσουν στόχους και να πετύχουν. Μια διοίκηση με ανθρώπους που δεν θα βάλουν τις κομματικές ιδιότητες μπροστά αλλά την διάθεσή τους για προσφορά στον τόπο τους.
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ο καιρός ήρθε και πρέπει να βγουν μπροστά. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ ΠΛΑΤΕΟΣ

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 και από ώρα 09:30 π.μ. μέχρι 13.30 μ.μ. στο Δημοτικό στάδιο του Δήμου Πλατέος (Δημοτικό διαμέρισμα Παλιοχωρίου ) θα διεξαχθεί το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων Β' κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων Β ' ΜΙΝΙ.
Παρακαλούνται οι φίλοι του Κλασσικού Αθλητισμού να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Από το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας Ημαθίας

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΑΕ ΚWON DO. ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η Ένωση Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) προκήρυξε Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Οι αγώνες γίνανε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου με πλήθος αθλητών ο αριθμός των οποίων ξεπερνούσε τους 1000.
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ συμμετείχε με 8 αθλητές και κατάφερε να κερδίσει 4 μετάλλια:
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΜΕΝΙΟΥ ΔΟΜΝΑ (68kg)
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (59 kg)
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (59 kg)
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (49 kg)
Ο Δάσκαλος του Tae Kwon Do Χαμαλίδης Γρηγόριος και το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές για την αγωνιστικότητά τους.

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μικρογραφία της "ευνομούμενης" κοινωνίας μας.

Διαβάστε το ενδιαφέρον όσο και εύγλωττο άρθρο του blogger Νίκου Λιολιόπουλου.
Πατήστε εδώ: http://nikoslioliopoulos.blogspot.com

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΓΚΑΘΙΑ 3-1

-Νίκησαν μετά από έναν μήνα!!!
Στις νίκες επέστρεψε η Αλεξάνδρεια, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Νίκης Αγκαθιάς, στο τοπικό ντέρμπι της Ημαθίας. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Καφές κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 1-0. Στο 19’ ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0, καθώς στο 15’ είχε προηγηθεί τέρμα του Τσιούπρου. Στο 42’ ο Ματσούκας μείωσε για τη Νίκη. Στην επανάληψη η Αγκαθιά πίεσε για να μειώσει και στο 75’ ο Γερμανίδης είχε δοκάρι. Στο 80’ ο Καφές αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σκόρερ: 3’ πεν., 19’ Καφές, 15’ Τσιούπρος – 42’ Ματσούκας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Παλιούρας, Βαλδήρ (50’ Λαμπριανίδης), Μισράσι (70’ Λιάσκος), Μυρωνίδης, Πατρίκας, Ματζιαρίδης, Φωτιάδης, Περηφανόπουλος, Καφές, Τσιούπρος, Αρνίδης (85’ Νικολαΐδης).
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Κωτσιόπουλος, Κούκλης, Π. Πολυζόπουλος, Μηλιώτης, Στουγιαννόπουλος (52’ Ξαφέντης), Γερμανίδης (85’ Κ. Γ. Πολυζόπουλος), Ματσούκας (81’ Λούκας), Χαλκιάς, Τσέος, Διτσόλας, Κ. Α. Πολυζόπουλος.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

NIKH ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ευτυχώς υπάρχουν και οι παλαίμαχοι της Αλεξάνδρειας και πέρνουμε ικανοποίηση. Οι παλιοί άσσοι της ομάδας έπαιξαν στο γήπεδο των Τρικάλων με τους συναδέλφους τους της Νεάπολης και τους νίκησαν, έπειτα από σπουδαία εμφάνιση με 3-1. Τα γκολ πέτυχαν, το ένα καλύτερο από το άλλο, οι Ουρσουζίδης Πόλυς, Κούντζας Μάκης και Σωτηριάδης Πόλυς.
Κορυφαίος του αγώνα ο Νίκος Κούτσιας.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

OI ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ

Και φέτος οι ελπίδες των οπαδών της ομάδας της Αλεξάνδρειας διαψεύστηκαν οικτρά. Ο στόχος που είχε τεθεί εξ αρχής και που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική "πέταξε" μέσα από τα χέρια των παιχτών και του προπονητή χωρίς την στοιχειώδη προσπάθεια να διατηρήσουν τα κεκτημένα.
Η ομάδα της Αλεξάνδρειας βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Έκανε νίκες μέσα έξω και όλα έδειχναν ότι φέτος η πρώτη θέση της ανήκε δικαιωματικά. Ωστόσο, δεν λογάριασαν οι οπαδοί και οι διοικούντες ότι αφενός οι παίχτες δεν θα αντέξουν την πρωτιά και αφετέρου ο προπονητής θα αποδεικνύονταν κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων.
Οι παίχτες δεν κατάφεραν. Κλήθηκαν να δείξουν ότι αξίζουν, ότι μπορούν και αγωνίζονται για τον εαυτό τους πρώτα και μετά για την ομάδα. Η πρώτη τους μεγάλη δοκιμασία ήταν μέσα στο γήπεδο της Κοζάνης όπου ζητούσαν, έπαιζαν για δυο αποτελέσματα. Κι όμως, σαν κότες κάθισαν και εισέπραξαν μια ξεγυρισμένη τεσσάρα χωρίς να ματώσουν, χωρίς να κουραστούν.
Κι όμως, ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει έρχεται η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ και παίζει ως να ήταν αυτή που ζητούσε την πρωτιά και φέρνει ισοπαλία με την Κοζάνη δίνοντας την ευκαιρία στην Αλεξάνδρεια να περάσει δυο βαθμούς μπροστά αν φυσικά νικούσε μέσα στην Σιάτιστα.
Ούτε στον αγώνα αυτόν τα κατάφεραν παίχτες και προπονητής! Ηττήθηκαν και η υπόθεση πρωτάθλημα πέταξε οριστικά και αμετάκλητα.
Αβέβαιο το μέλλον
Μοιραία, οι παίχτες εισπράττουν την κριτική για την ανικανότητά τους να πετύχουν το στόχο και βέβαια κριτική γίνεται και στον προπονητή Αλεξανδρίδη που δεν τα κατάφερε κι αυτός σε πολλά επίπεδα.
Από την πλευρά της η διοίκηση του Γιάννη Απατσίδη στον χρόνο που βρίσκεται στη θέση έχει "ματώσει" οικονομικά και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ που έχει αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα προς τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την φετινή αποτυχία.
Το άσχημο όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι η φετινή αποτυχία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απομάκρυνση όλων εκείνων των παραγόντων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο διοικητικό σχήμα που θα απαιτούνταν για την συμμετοχή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική. Τώρα, η εκτίμηση είναι ότι το καλοκαίρι δεν βρίσκεται διοικητική ομάδα να αναλάβει την ομάδα της Αλεξάνδρειας και μοιραία θα περάσουμε σε παλιές εποχές που η τσάντα με τα δελτία και τα έγγραφα πηγαινοέρχονταν χωρίς αποτέλεσμα.
Κρίμα...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας ολοκληρώθηκε και ως γνωστόν η Νάουσα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Δ΄ Εθνική.
Ωστόσο, κοινός τόπος είναι ότι φέτος είχαμε ίσως το χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Η απαξίωση της διοργάνωσης είναι εμφανής στα ποδοσφαιρικά στέκια αλλά και μεταξύ των ποδοσφαιριστών που φέτος έγιναν μάρτυρες πρωτοφανούς έκτασης γεγονότων που δεν τιμούν κανέναν.
Με γνώμονα αυτή την κατάσταση ορισμένοι καταξιωμένοι παράγοντες που και αυτοί συμμετείχαν αναγκαστικά στην απαξίωση της διοργάνωσης, κινούνται ώστε να γίνει κατ΄ αρχάς μια συνάντηση των παραγόντων των σωματείων της Α1 και στη συνέχεια να συμφωνήσουν άπαντες ότι χρειάζονται αλλαγές ώστε οι αγώνες να παίζονται στα γήπεδα επ ίσοις όροις και το ενδιαφέρον να υπάρχει ως την τελευταία αγωνιστική.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας η συνάντηση αυτή θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα και ως κεντρικό στόχο θα έχει την καθιέρωση των play off & play out.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΣΤΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ Η ΝΑΟΥΣΑ. ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Γ. ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ

Πήρε τον τίτλο η Νάουσα σήμερα και τυπικά νικώντας στο τελευταίο ματς την Πατρίδα. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι οι οπαδοί της Νάουσας αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Γ. Καραμελίδη όταν αυτός έδωσε το κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό της ομάδας.
Το γιατί εύκολα θα μπορέσετε να το καταλάβετε όλοι σας.

Έπεσε η Αγ. Βαρβάρα, περιμένει ο Ολυμπιακός Νάουσας
Στα υπόλοιπα ματς, ο Ολυμπιακός Νάουσας κέρδισε στην Βεργίνα με 1-3 και εξασφάλισε εκτός απροόπτου την παραμονή του στην κατηγορία (αρκεί να μην υποβιβαστεί η Ένωση Αποστόλου Παύλου από την Δ’ Εθνική).
Στο ματς της Βεργίνας σημειώθηκαν σκηνές…απείρου κάλλους με τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας Στέργιου Διαμάντη να εξαπολύει πυρά και απειλές εναντίον του προέδρου της Βεργίνας Μανώλη Εμμανουηλίδη και να τον κατηγορεί φωνάζοντας για ευνοϊκή αντιμετώπιση του Ολυμπιακού Νάουσας. Στην Κουλούρα, οι Βαρβάρες κέρδισαν με 5-0 τα Ασώματα αλλά η νίκη τους έμεινε χωρίς αντίκρισμα. Ο Πλάτανος κέρδισε στο γήπεδό του τον Διαβατό με 2-1 και η ΑΕΠ την Κορυφή με 5-3. Στα Λευκάδια η τοπική ομάδα επιβλήθηκε με 3-0 της Καβάσιλας. Τέλος τα Τρίκαλα κέρδισαν με 4-2 τον ΠΑΟΚ και ο Άγιος Γεώργιος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Χαρίεσσα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Ο ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Μήνες τώρα κάνουμε αναφορά στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και υποστηρίζουμε ότι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Δεν παίζεται μπάλα στα γήπεδα αλλά σε χώρους μακριά από αυτά, λένε άνθρωποι του ποδοσφαίρου στα στέκια και αυτό δείχνει τα χάλια που έχει το τοπικό ποδόσφαιρο.
Βγαίνουν πρώην παράγοντες, εν ενεργεία παίχτες και παραδέχονται ότι γίνονται παιχνίδια που θίγουν την αξιοπρέπεια των φιλάθλων και των παιχτών, ρίχνουν ευθύνες στην διοίκηση της ΕΠΣΗ του Γ. Καραμελίδη.
Όμως, αυτός αγέρωχος αρνείται τα πάντα. Υποστηρίζει, σε πείσμα όλων, ότι τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα.
Και όμως, είμαι σίγουρος ότι και αυτός γνωρίζει. Όπως γνωρίζουν όλοι ότι τα ματς, σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% φέτος δεν παίχτηκαν στο γήπεδο.
Τα αποτελέσματα ήταν γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους πριν το σφύριγμα του διαιτητή.
Δεν υποστηρίζω ότι ήταν στημένα με την τρέχουσα ορολογία της πιάτσας. Δε λέω ότι κάποιοι έβγαζαν μεροκάματο από τα ματς αυτά. Υποστηρίζω και υποστηρίζει όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα ότι δεν παίζονταν στα γήπεδα παιχνίδια στα ίσα και ο καλύτερος να κερδίζει. Απλά πράγματα.

**Γιατί λοιπόν έχασε το πρωτάθλημα αυτό την αίγλη του; Γιατί δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο; Γιατί δεν συγκινεί πλέον κανέναν ει μη μόνο τους άρρωστους που θέλουν να κερδίζουν αδιαφορώντας τον τρόπο που το πετυχαίνουν;

Γιατί η ΕΠΣ Ημαθίας αρνείται να δει το πρόβλημα και επιμένει σ΄ αυτά που ξέρει. Θέλει ένα πρωτάθλημα να απαρτίζεται από σωματεία που τα έχει υπο τον πλήρη έλεγχό της και δεν θέλει να βάλει προβλήματα στο κεφάλι της.
Αρνείται πεισματικά να καθιερώσει τα play off και play out παρά την επιθυμία πολλών παραγόντων. Παρά το γεγονός ότι ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί σε Ενώσεις και αποδίδει τα μέγιστα.
Δεν αφήνει τις ομάδες χαλαρές ούτε στην κορυφή ούτε στην ουρά, αδιάφορες για τα αποτελέσματα αφού δεν κινδυνεύουν να πέσουν και αφού βρίσκονται πίσω από τον πρώτο.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΕΠΣ

Δεν κατάφερε η ομάδα της Αλεξάνδρειας να προχωρήσει στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών, καθώς χθες ηττήθηκε στην έδρα της από τη Νίκη Πολυγύρου με σκορ 1-2. Η ομάδα του Κυριάκου Αλεξανδρίδη παρουσιάστηκε καλύτερη από τις τελευταίες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του πρωταθλήματος και μάλιστα πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τέρμα που πέτυχε ο Βαλδήρ στο 18’.
Οι φιλοξενούμενοι όμως, που έχουν στις τάξεις τους αρκετούς παίκτες με θητεία στα μεγάλα πρωταθλήματα (Αγαθοκλέους, Τρούπκος, Νάκου κ.α.), απάντησαν γρήγορα και με γκολ των Αγαθοκλέους (25’) και Στόικου (42’) πήραν τη νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Δαμιανίδης, Μαντζιαρίδης, Μπουκλάς, Βαλδήρ, Περηφανόπουλος, Μυρωνίδης, Δελιωρίδης, Αρνίδης (61’ Λαμπριανίδης), Τσούπρος, Μισράσι (70’ Κίτσας), Καφές.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΚΥΡ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

Σήμερα θα ασχοληθώ με τον προπονητή της ομάδας ο οποίος όλη τη χρονιά ήταν στο απυρόβλητο.
Θέλω να μας πει ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης ορισμένα πράγματα για την ομάδα και τα χάλια της που άρχισαν γίνονται εμφανή από τα Χριστούγεννα και μετά.
Όλοι βλέπαμε ότι η Αλεξάνδρεια από τον Ιανουάριο δεν είχε την απόδοση που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος. Κέρδιζε ματς με δυσκολία και με το στανιό θα λέγαμε.
Όμως, το γεγονός ότι η ομάδα έπαιρνε τα αποτελέσματα κανείς δεν έλεγε τίποτα εκτός από ορισμένους που ξέρουν το ποδόσφαιρο. Έλεγαν αυτοί ότι η ομάδα είναι κουρασμένη, χρειάζεται να γίνει μια παρέμβαση από τον προπονητή για να διορθωθεί η κατάσταση.
Ο προπονητής ωστόσο, δεν έκανε τίποτα παρά μόνο αυτά που ήξερε ή αυτά που γουστάριζε να κάνει. Τίποτα παραπάνω έστω και αν ο ίδιος κέρδιζε από μια άνοδο της ομάδας.Μ΄ άλλα λόγια αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Η χρονιά για την Αλεξάνδρεια ολοκληρώθηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Η χρονιά πήγε στράφι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση Κολοθά και Απατσίδη που κυριολεκτικά δόθηκαν εξ ολοκλήρου ώστε επιτέλους να γίνει το όνειρο των οπαδών της ομάδας αυτής πραγματικότητα.
Η ομάδα είχε προβλήματα εξ αρχής. Ωστόσο, όλοι ξέρουν ότι επί θητείας Κολοθά έγιναν πολλά πράγματα, πολλές προσπάθειες, αιματηρές προσπάθειες ώστε η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει. Και η ομάδα προχώρησε, ήταν πρώτη στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.
Η διοικητική αλλαγή έγινε και ανέλαβε το μεγάλο φορτίο ο Γιάννης Απατσίδης που μέχρι τότε στήριζε την προσπάθεια.
Μπήκε μπροστά και έδωσε το σύνθημα ότι όλα είναι εντάξει, ΚΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.
Όμως, οι παίχτες της ομάδας δεν ήταν αντάξιοι των περιστάσεων. Λύγισαν και άρχισαν τα παρατράγουδα, έγινε τραγωδία η προσμονή της Γ΄ Εθνικής.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

- ΑΡΓΟΣ ΟΡ. - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 3-2
Θύμα έκπληξης έπεσε η Αλεξάνδρεια η οποία μετά την ήττα σοκ της περασμένης Κυριακής, μάλλον δείχνει να εγκαταλείπει την προσπάθεια ανόδου στη Γ’ Εθνική, γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναργειακό με σκορ 3-2.
Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι και αυτοί χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, κατάφεραν να πετύχουν μία δίκαιη νίκη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Κοζάνης να αποσπαστεί στους 7 βαθμούς διαφορά από την Αλεξάνδρεια και να πανηγυρίζει από τώρα την επάνοδό της στη Γ’ Εθνική.
Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναργειακός ήταν ανώτερος και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 19’ με πλασέ του Τσαμτσάκη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, όταν σε αδράνεια άμυνας, ο Πατρίκας έφερε το ματς στα… ίσα. Ωστόσο, ο Παναργειακός δεν το έβαλε κάτω και στο 38’ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Παλιούρα, ο Τσαμτσάκης και πάλι έδεωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Όμως, δύο λεπτά πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου (43’), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με προβολή του Τσιούπρου.
Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, με τον Παναργειακό να είναι περισσότερο απειλητικός και επικίνδυνος, αλλά στο 79’ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν στο 2-3, όταν ο Καφές είχες σουτ στο δοκάρι. Τελικά, οι κοκκινόμαυροι ήταν αυτοί που βρήκαν για τρίτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 82’ ο Τσατσάκης με ατομική ενέργεια από το χώρο του κέντρου, πλάσαρε υποδειγματικά τον Παλιούρα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος Ν., Ιωάννου, Μήνου, Λαδάς, Καλύβας, Ξενίδης, Ταχτατζής (46’ Αναγνωστόπουλος Β.), Τρυφόπουλος, Τσαμτσάκης, Μπαχαδέρογλου (71’ Ρέντας), Μπορόζης (71’ Πετρόπουλος)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Παλιούρας, Λιάσκος (52’ Κίτσας), Περηφανόπουλος, Πατρίκας, Βαλδήρ, Μυρωνίδης, Συμπεθέρης (24’ Μιστράς), Καφές, Τελιωρίδης (61’ Καρατάσος), Τσούπρος, Αρνίδης.