Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: ΜΟΛΙΣ 90 ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ 12 ΑΠΟΧΗ

Αργεί ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ 12 ομάδες μέχρι σήμερα δήλωσαν αποχή!
Μετά τις 29 Αυγούστου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στους ομίλους της Δ’ Εθνικής για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αν και η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα έληξε στις 13/8, ο αριθμός των ομάδων που θα βρίσκονται στη Δ' Εθνική θα
ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη (18/8), ακόμη και μέχρι την Παρασκευή (19/8). Κι αυτό γιατί στα γραφεία της ΕΠΟ έχουν φτάσει περί τις 90 δηλώσεις συμμετοχές από σωματεία, ενώ δεν είναι λίγα που έχουν ενημερώσει πως έχουν αποστείλει ταχυδρομικά τα απαραίτητα έγγραφα ή σκόπευαν να το κάνουν μετά τον δεκαπενταύγουστο.
Ωστόσο, η κατάσταση δεν θα είναι ξεκάθαρη ούτε στο τέλος της εβδομάδας. Πάντως, μέχρι τώρα 11 ομάδες έχουν δηλώσει ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, λόγω αδυναμίας. Ο λόγος για τον Ηρακλή Νέου Ζυγού, την ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, τον Εθνικό Καστρακίου, τον Διαγόρα Πολυδρόσου, τον Αστέρα Ρόκκα, τον Αστέρα Παραποτάμου, την Σπερχογεία, την Τεγέα, την Σπάρτη, τον Ηρακλή Ατσικής και την Ιεράπετρα.

Από τη Football League 2, έχουν υποβιβαστεί στη Δ’ Εθνική για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων τέσσερις ομάδες, οι Ασπρόπυργος, Κόρινθος, Αίας Σαλαμίνας και Παναιγιάλειος, οι οποίες ωστόσο έχουν καταθέσει έφεση και θα εκδικαστεί στις 29/8 από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.
Η επιτροπή της Δ' Εθνικής θα περιμένει και την τροπή αυτής της υπόθεσης, προκειμένου να δεχτεί τις ομάδες εάν τελικά υποβιβαστούν και φυσικά αν θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή… Η γεωγραφική ισορροπία των ομίλων ενδεχομένως να... διαταραχθεί, γι’ αυτό ο καταρτισμός των ομίλων αναμένεται να γίνει μετά τις σχετικές αποφάσεις.

Αλλαγή προεδρίας στη Δ' Εθνική
Ο ορισμός του Γιώργου Σαρρή στην προεδρία της ΚΕΔ οδηγεί σε αλλαγές στην επιτροπή της Δ Εθνικής, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο θέσεις. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, ύστερα από δύο χρόνια στο τιμόνι της επιτροπής της Δ Εθνικής στην ΕΠΟ (προκαλώντας με την εν γένει στάση την δυσαρέσκεια όλης της κατηγορίας, με τις ομάδες να ζητούν την παραίτησή του), θα αποχωρήσει και στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα οριστεί αντικαταστάτης του. Αυτός δεν θα είναι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που είναι στην επιτροπή, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει την προεδρία κάποιας επιτροπής. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην τριμελής επιτροπή της κατηγορίας, μαζί με τον Μιχάλη Τζανόπουλο, πρόεδρο της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Στο προσκήνιο ο Βαγγέλης Τοπολιάτης;
Στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας που θα γίνει μετά τις 22 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση στην προεδρία της Επιτροπής της Δ' Εθνικής μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Σαρρή στην ΚΕΔ. Ο τελευταίος αποχωρεί ύστερα από θητεία δύο ετών και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αντικατασταθεί από τον άνθρωπο που ο ίδιος είχε διαδεχτεί το καλοκαίρι του 2009. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Τοπολιάτη, ο οποίος διετέλεσε προεδρεύων της εν λόγω επιτροπής και τη σεζόν 2008-09. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη αρχίσει να μελετά -σε συνεργασία με τους Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Μιχάλη Τζανόπουλο- το σχέδιο για τον καταρτισμό των 10 ομίλων της Δ' Εθνικής, στην οποία θα μετάσχουν σαφώς λιγότερες από τις 157 ομάδες που «κατέβηκαν» να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν.