Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ- ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ !!!

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Αυτό δεν είναι κεφάλι, πόδι είναι! Ο Γιάνε Σάμουελσεν της Οντ Γκρένλαντ σημείωσε ένα τρομερό γκολ σκοράροντας από την σέντρα με κεφαλιά!

Στον αγώνα με αντίπαλο την Τρόμσο, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν με 2-1 και η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να ισοφαρίσει πιέζοντας στις καθυστερήσεις

ΒΙΝΤΕΟ- Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Δείτε και ένα μικρό βίντεο από την προπόνηση των αθλητριών της Αγ. Βαρβάρας στο όμορφο γηπεδάκι. Δείτε τεχνική κατάρτιση και θαυμάστε ποιότητα και στηρίξτε την προσπάθεια των κοριτσιών και των παραγόντων της ομάδας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μπείτε και δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας. Δείτε την γυναικεία ομάδα που φέτος και για πρώτη φορά ομάδα της Ημαθίας θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Μπείτε ΕΔΩ εφόσον είστε διαδικτυακοί φίλοι

ΒΙΝΤΕΟ- Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση των πρωταθλημάτων του γυναικείου ποδοσφαίρου που ήταν να γίνει στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΠΟ.
Αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία ομάδων που ανήκουν στην Β΄ Εθνική να συμμετάσχουν λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων.
Από την Ημαθία και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Ελλάδας και στη Γ΄ Εθνική συμμετέχει η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγ. Βαρβάρας που έχει συγκροτήσει μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα που κυρίως απαρτίζεται από νεαρές Ημαθιώτισσες με ορισμένες κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη να ενισχύουν την ομάδα.
Τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ πήγαν την περασμένη βδομάδα στο γήπεδο της Αγ. Βαρβάρας όπου είδαμε τις αθλήτριες και τη διοίκηση εν δράσει.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κ. Πουλασουχίδης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ

Διαβατός- Σταυρός
Με εντυπωσιακά σκορ ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.
Μακροχώρι και Μελίκη παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακά διπλά, η πρώτη με 7-1 στην Επισκοπή και η δεύτερη με 6-1 στα Καβάσιλα!
Στην πρώτη θέση παρέμεινε και η Χαρίεσσα, η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 του Αχιλλέα Νάουσας, ενώ σπουδαίο ματς έγινε στο Διαβατό, όπου η τοπική ομάδα νίκησε με το «αγγλικό» 7-4 τον Σταυρό!
Από εκεί και πέρα, την πρώτη τους νίκη πέτυχαν ο Ολυμπιακός Νάουσας (1-2 στον Πλάτανο) και ο Κοπανός (3-2 τον Αγ. Γεώργιο), ενώ σημαντικό τρίποντο πήρε η Αγ. Βαρβάρα στην έδρα της από τη Μέση.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Επισκοπή – Μακροχώρι 1-7
Κοπανός - Αγ. Γεώργιος 3-2
Πλάτανος – Ολυμπιακός 1-2
Αγ. Βαρβάρα – Μέση 1-0
Διαβατός – Σταυρός 7-4
Αχιλλέας – Χαρίεσσα 1-2
Καβάσιλα – Μελίκη 1-6
Τρίκαλα – Νεόκαστρο 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακροχώρι 9
2. Μελίκη 9
3. Χαρίεσσα 9
4. Μέση 6
5. Επισκοπή 6
6. Διαβατός 6
7. Καβάσιλα 4
8. Τρίκαλα 4
9. Αγ. Βαρβάρα 4
10. Σταυρός 3
11. Ολυμπιακός Ν. 3
12. Αχιλλέας Ν. 3
13. Κοπανός 3
14. Νεόκαστρο 1
15. Αγ. Γεώργιος 0
16. Πλάτανος 0

ΚΕΡΚΙΔΑ

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου, βρίσκεται η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγ. Βαρβάρας.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει τη σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, και τον Αγρ. Αστέρα θα εκπροσωπήσει ο γενικός αρχηγός Γιώργος Μώραλης.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Αγ. Βαρβάρας θα μετέχει στον πρώτο όμιλο (από τους τέσσερις συνολικά) μαζί με τη Ροδόπη 87, τον ΠΑΟ Κοζάνης και το Μέντεκα Καλαμαριάς. Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες και οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία!
Από εκεί και πέρα, οι παίκτριες του Αγρ. Αστέρα συνεχίζουν την προετοιμασία τους, υπό τις οδηγίες του προπονητή Θανάση Παπαστέργιου, ενώ τις επόμενες μέρες θα κλειστεί και το πρώτο φιλικό παιχνίδι.

ΠΗΓΗ:ΚΕΡΚΙΔΑ

Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ- 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Την Κυριακή το πρωί ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μακεδόνας - ΑΕΠ 1-4
Νικομήδεια – Πατρίδα 0-5
Σφηκιά – Ροδοχώρι 4-3
Ειρηνούπολη – Λυκογιάννη 0-2
Αγ. Μαρίνα – Ζερβοχώρι 0-3
Δόξα Ν. – Στενήμαχος 1-6
Ακαδημία Ν. – Μονόσπιτα 3-1
Ακαδημία Β. – Αρχάγγελος 6-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΠ Βέροιας 9
2. Στενήμαχος 9
3. Πατρίδα 7
4. Λυκογιάννη 7
5. Ακαδημία Ν. 7
6. Σφηκιά 6
7. Ζερβοχώρι 6
8. Δόξα Ν. 4
9. Ροδοχώρι 3
10. Αρχάγγελος 3
11. Ειρηνούπολη 3
12. Μονόσπιτα 3
13. Ακαδημία Β. 3
14. Νικομήδεια 0
15. Αγ. Μαρίνα 0
16. Μακεδόνας 0

Α2 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική στην Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας και τα αποτελέσματα και η Βαθμολογία είναι:

Κυδωνιά – Νηρέας 3-1
Αστέρας Αλ. – Κορυφή 0-0
Κλειδί – Παλαιοχώρι 6-3
Καψόχωρα – Παλατίτσια 1-0
Βεργίνα – Συκιά 0-3 (α.α.)
Πλατύ – Λουτρός 0-0
Π. Πρόδρομος – Νησέλι 0-0
Ρεπό: Π. Σκυλίτσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κλειδί 9 Π.
2. Καψόχωρα 9
3. Κυδωνιά 7
4. Σκυλίτσι 6
5. Συκιά 6
6. Πλατύ 4
7. Νηρέας 4
8. Νησέλι 4
9. Π. Πρόδρομος 4
10. Κορυφή 4
11. Παλατίτσια 1
12. Αστέρας Αλ. 1
13. Λουτρός 1
14. Παλαιοχώρι 1
15. Βεργίνα 0

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Α.Σ. ΗΜΑΘΙΩΝ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

-Ο Αθλητικός Σύλλογος Ημαθίων Βεροίας από το έτος 2005 ίδρυσε και λειτουργεί, εκτός των άλλων, το Τμήμα Παγκρατίου Αθλήματος.
- Οι απαρχές του Παγκρατίου Αθλήματος συνδέονται με Ελληνικές Παραδόσεις την πάλη του Ηρακλή με τον λέοντα της Νεμέας, του Θησέα με το Μινώταυρο, και του Αίαντα με τον Οδυσσέα. Ο όρος, «Παγκράτιον» ή « Πανκράτιον» ως άθλημα και μόνο και τα παράγωγά του με τις σχετικές έννοιες (Παγκρατιάζω κτλ )συναντώνται σε περίπου ογδόντα (80) επιγραφές με πολλαπλές αναγραφές και σε περίπου ενενήντα πέντε (95) χωρία συγγραφέων, με επίσης πολλαπλάσιες αναφορές.
-Το παγκράτιο , ως άθλημα, συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 648 π.χ. - Από τις αρχαίες πηγές προκύπτει ότι το παγκράτιο ήταν αναπόσπαστο τμήμα τόσο των μεγάλων, όσο και των τοπικών αγώνων κατά την κλασική και ρωμαϊκή αρχαιότητα, από την Ιταλία μέχρι την Ανατολία και από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Αίγυπτο. Αποτελούσε μάλιστα και μέρος της απαραίτητης στρατιωτικής εκπαίδευσης των νέων. Ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στην αρχαιότητα λόγω των αυξημένων απαιτήσεών του, της ποικιλίας που παρείχε ως θέαμα και της αγωνίας που προκαλούσε στους θεατές. Αυτά τα χαρακτηριστικά, άλλωστε, δείχνει το όνομα που του επιφύλαξαν οι αρχαίοι¨ «το πλήρως επικρατούν».Ο Φιλόστρατος το χαρακτηρίζει ως «το εν Ολυμπία το κάλλιστον». - Κατά τον Αριστοτέλη τους κανόνες του αθλήματος οριστικοποίηση ο Λεύκαρος από την Ακαρνανία.
-Οι παγκρατιαστές έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης κατά την αρχαιότητα, λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας του αθλήματος. Επιπλέον, επιγραφές αναφέρουν πως τα έπαθλα των παγκρατιαστών σε ορισμένους αγώνες ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι των νικητών των άλλων αγωνισμάτων Για πολλούς ιδρύθηκαν προς τιμήν τους αγάλματα ή προτομές σε ιερά πόλεων. -Στη Σπάρτη γίνονταν αγώνες παγκρατίου και για γυναίκες.
- Στην Ολυμπία οι Επόπτες και δικαστές των αγώνων ονομάζονταν «Ελλανοδίκες»
-.Στην αρχή του αγώνα οι αθλητές απηύθυναν μεταξύ τους ευχές ή χαιρετισμό πριν την έναρξη του αγώνα, όπως «΄Ερρωσο» Να είσαι πλήρης ρώμης (ρωμαλέος),έχε δύναμη, έχε υγεία, χαίρε.
-Όποιος, διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θέλει να μάθει το «Άνω» παγκράτιο, το «Κάτω» παγκράτιο, τις κοινές τεχνικές πάλης-παγκρατίου. Τις θέσεις ποδιών. Λαβές. «Κωκυρομαχία», «Σκιαμαχία», «Χειρονομία» ,καθώς επίσης τι είναι το «Αγκυλίζω», «Αγκωνίζομαι», «Ακροχειρία», «Αλίνδησις», «Κυλίνδησις», «Κύλησις», «Αναβαστάζω», «Απάγω», «Αποπτερίζω», «Γαστρίζω», «Διαλαμβάνω», «Δράττομαι», «Εξαγκωνίζω», «Επισπάω», «Κακομαχώ», «Κλιματίζω», «Κυβιτίζω», «Λάξ», «Λακτίζω», «Λυγίζω», «Μεταπλασμός», «Παρακαταγωγή», «Παραπλαγιασμός», «Παράπλαστον», «Ορθοπαιία», «Ορθοστάδην», «Παρακρούω», «Πλαγιάζω», «Προβάλλω», «Πτερνίζω», «Πυξ», «Ράσσω», «Σάκος», «Συγκράτησις», «Υποσκελίζω», «Υπτιάζω», καλείται να επισκεφθεί το γυμναστήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας και το «Φιλίππειο» γυμναστήριο Βεροίας, αφού προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον «Παιδοτρίβη» (Γυμναστή-Προπονητή) κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο τηλέφωνο 6932732468-ηλεκτρονική διεύθυνση billpap2006@yahoo.gr Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα μάθετε να αγωνίζεστε τίμια.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας η κλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής ημέρας του κυπέλλου, της περιόδου 2011-12. Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές του ΔΙΑΒΑΤΟΥ με τα ΛΕΥΚΑΔΙΑ, της ΑΓΚΑΘΙΑΣ με την ΕΝΩΣΗ και της ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ με τον ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Τα ζευγάρια που προέκυψαν θα αγωνιστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9/2011 - ΩΡΑ 16.00
1. ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ (γηπ. Χαριεσσας)
2. ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ - ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ (γηπ. Ραχιας)
3. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΣΣΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (γηπ. Μεσσης)
4. ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ (γηπ. Παναγιωπουλας)
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ (γηπ. Διαβατου)
6. ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (γηπ. Συκιας)
7. ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ (γηπ. Αγκαθιας)
8. ΑΣ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ (γηπ. Αγγελοχωριου)
9. ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ - ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΝΑΟΥΣΑΣ (γηπ. Νησελιου)
10. ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (γηπ. Κοπανου)
11. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ (γηπ. Επισκοπης)
Χωρίς αγώνα πέρασαν στην φάση των 16 οι εξής ομάδες:

1. ΠΑΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
2. ΑΕ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
3. ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
5. ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, καθώς στις περισσότερες αναμετρήσεις είχαμε… σκορ και θέαμα! Το ματς της ημέρας έγινε στο κατάμεστο γήπεδο του Κοπανού, όπου η Χαρίεσσα πήρε σπουδαίο διπλό επικρατώντας της τοπικής ομάδας με το «αγγλικό» 3-4!
Πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε και στην Επισκοπή, με τον τοπικό Κεραυνό να επικρατεί με 4-2 του αξιόμαχου Ολυμπιακού Νάουσας, ενώ στο Μακροχώρι η γηπεδούχος ομάδα νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-1 τον Σταυρό.
Από εκεί και πέρα, με το δεξί μπήκαν στο νέο πρωτάθλημα τόσο ο Διαβατός, που κατέβαλε με 2-1 την αντίσταση του νεοφώτιστου Αχιλλέα Νεοκάστρου, όσο και η Μέση που πέρασε με 2-1 από τον Αγ. Γεώργιο.
Περίπατο έκανε η Μελίκη στον Πλάτανο, επικρατώντας με το ευρύ 5-1 των γηπεδούχων, ενώ στα Καβάσιλα η τοπική ομάδα πήρε το τρίποντο μετά το 1-0 επί του Αχιλλέα Νάουσας.
Η μοναδική ισοπαλία της πρεμιέρας σημειώθηκε στο ματς της Αγ. Βαρβάρας με τα Τρίκαλα (1-1).
Α1 ΕΠΣΗ – 1η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μακροχώρι – Σταυρός: 4-1, Αγ. Βαρβάρα – Τρίκαλα: 1-1, Επισκοπή - Ολυμπιακός Ν.: 4-2,  Αγ. Γεώργιος – Μέση: 1-2, Πλάτανος – Μελίκη: 1-5, Διαβατός – Νεόκαστρο: 2-1, Κοπανός – Χαρίεσσα: 3-4, Καβάσιλα – Αχιλλέας Ν.: 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μελίκη 3
2. Μακροχώρι 3
3. Επισκοπή 3
4. Χαρίεσσα 3
5. Διαβατός 3
6. Μέση 3
7. Καβάσιλα 3
8. Τρίκαλα 1
9. Αγ. Βαρβάρα 1
10. Αχιλλέας Ν. 0
11. Αγ. Γεώργιος 0
12. Νεόκαστρο 0
13. Κοπανός 0
14. Ολυμπιακός Ν. 0
15. Σταυρός 0
16. Πλάτανος 0

ΠΗΓΗ: ΚΕΡΚΙΔΑ