Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΨΕΡΗΣ: «Δεν έχω ταβάνι»

Μπορεί η χρονιά να μην ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο Αετός Σκύδρας υποβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ωστόσο αρκετοί είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν με τις παρουσίες τους φέτος και οι οποίοι έχουν προσελκύσει διάφορους συλλόγους, που θέλουν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.Ο Γιώργος Σιμψερής, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δοκάρια των «μελανόλευκων» μετά τον Ιανουάριο, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις.

Ο 21χρονος πορτιέρο μιλάει στο www.infootball.gr για την φετινή σεζόν, την ομάδα που ξεχώρισε, τον τερματοφύλακα που αποτέλεσε την έκπληξη, αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους.
«Για μένα η σεζόν που τελείωσε, ξεκίνησε δύσκολα. Είχα προτάσεις από ομάδες της Βορείου Ελλάδος, αλλά επέλεξα να πάω στον Μακεδονικό, μία ιστορική ομάδα που αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική. Ήθελα να μείνω στην Θεσσαλονίκη, λόγω και της...
σχολής μου στα ΤΕΦΑΑ. Τελικά λόγω οφειλών σε παίκτη ο σύλλογος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα και εγώ έμεινα χωρίς ομάδα. Τον Ιανουάριο είχα κάποιες προτάσεις, όμως αποφάσισα να συνεχίσω στον Αετό.

Οι άνθρωποι της Σκύδρας μου μίλησαν με πολύ καλό τρόπο και αυτό ήταν κάτι που με κέρδισε», και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πορεία του σωματείου της Σκύδρας:
«Η φετινή χρονιά έληξε δύσκολα για εμάς. Είχε προκύψει και η υπόθεση με τους στημένους αγώνες και μας αφαιρέθηκαν 11 βαθμοί. Ωστόσο η ομάδα έδειξε καλό ρυθμό και επιθετικότητα στις προπονήσεις. Σίγουρα όμως το -11 μας «έκοψε» τα πόδια. Έτσι, παρά την αφαίρεση, παλέψαμε με το ίδιο πάθος σε όλα τα παιχνίδια. Κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σε μία δύσκολη έδρα, καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία, ενώ απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου χάσαμε στο 93' από μία άτυχη φάση. Αποδείξαμε ότι όλα τα παιχνίδια ήταν στα μέτρα μας και ότι αν είχαμε ξεκινήσει με διαφορετικές συνθήκες τη σεζόν, ίσως η πορεία μας να μην ήταν αυτή».

Στη συνέχεια τόνισε για τα προβλήματα της κατηγορίας, τα οποία βίωσε και ο ίδιος με την συμμετοχή του στον Βόρειο όμιλο. «Τα προβλήματα που συναντάμε στην κατηγορία είναι αρκετά. Συγκεκριμένα προβλήματα οικονομικά και βιωσιμότητας, ενώ μέσα στην χρονιά είχαμε και θέμα με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Κάναμε αποχές από τις προπονήσεις και τελικά βρέθηκε κάποια λύση».

Παράλληλα, ο Σιμψερής αναφέρθηκε στους παίκτες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους από το ρόστερ του Αετού. «Να σημειώσω ότι ήμασταν μια ομάδα με παίκτες κυρίως κάτω των 25 ετών και με πολύ ταλέντο. Πολύ καλή χρονιά έκαναν ο Παναγιώτης Ξόμπλιος, ο 16χρονος μεσοεπιθετικός, που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΑΕΚ, ο Γιώργος Παπαστεργίου, με τον οποίο συνυπήρχαμε ποδοσφαιρικά στον Άρη, ο Θωμάς ο Θεοδωρίδης, που γύρισε στην Βέροια και το δεξί μπακ, ο Κώστας Κυριακίδης».

Σύμφωνα με τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ο Εθνικός Γαζώρου, ο οποίος πρωτόδικα έχει στεφθεί πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Football League, άξιζε να πάρει την άνοδο. «Ο Εθνικός Γαζώρου με εντυπωσίασε. Ήταν μια δουλεμένη ομάδα, ο προπονητής, Παναγιώτης Διλμπέρης, την είχε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Έδειξε ότι ήθελε την άνοδο από την αρχή και το κυνήγησε. Αυτό που επίσης πέτυχε ήταν να συνδυάσει την εμπειρία με την χρησιμοποίηση νεαρών παικτών. Επίσης ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε πολύ καλή ομάδα, ενώ στο ρόστερ του έχει και τον Αλντίν Χατζί, έναν σπουδαίο παίκτη».

Ποιος ήταν όμως ο δυσκολότερος αντίπαλος για τον νεαρό πορτιέρο; «Για μένα δεν υπάρχει δύσκολος αντίπαλος, όλοι οι επιθετικοί είναι αντιμετωπίσιμοι». Όσο για το ποιος «έκλεψε» την παράσταση κάτω από τα δοκάρια, σύμφωνα με τον άσο του Αετού, αφού ήταν ο 19χρονος τερματοφύλακας των Σερραίων, Ανδρέας Γιαννιώτης. «Αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Γιαννιώτης του Εθνικού Γαζώρου λόγω ηλικίας. Είναι αλήθεια πως σε αυτές τις κατηγορίες οι προπονητές δεν εμπιστεύονται τερματοφύλακες κάτω των 20. Ο Γιαννιώτης όμως έβγαλε εμπειρία και σταθερότητα. Επίσης πολύ καλοί γκολκίπερ είναι ο Kελπέκης του Ηρακλή και ο Καρατζιοβαλής της Καλαμαριάς. Αμφότεροι βέβαια έχουν δείξει τα διαπιστευτήριά τους».

Τέλος, έκανε ένα σχόλιο και για την δική του χρονιά, ενώ μίλησε για τον προσωπικό του στόχο, που είναι η συμμετοχή του σε ένα υψηλότερο πρωτάθλημα. «Στην πρώτη μου εμφάνιση κόντρα στην Δόξα Κρανούλας ήρθε και η πρώτη νίκη για τον Αετό. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα την ομάδα μου. Στην ισοπαλία που πήραμε απέναντι στην Καλαμαριά τα έδωσα όλα, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Τύρναβο έδειξα ένα μέρος του ταλέντου μου. Δέχθηκα αρκετή πίεση σε εκείνο τον αγώνα, βρέθηκα και σε πολύ καλή μέρα και έκανα αρκετές καλές επεμβάσεις. Έπειτα προέκυψε και το ενδιαφέρον διάφορων ομάδων, το οποίο μέχρι στιγμής πάντως παραμένει σε φιλολογικό επίπεδο», και πρόσθεσε για το μέλλον του:

«Το συμβόλαιό μου λήγει το 2013. Περιμένω να δω τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση συγχώνευσης με τον Εδεσσαϊκό. Πάντως είμαι ανοιχτός στις προτάσεις, ενώ δεν αποκλείω καμία πρόταση ακόμα και αν είναι μακριά από την Θεσσαλονίκη, εφόσον είναι σοβαρή. Αυτό που θα ήθελα είναι να πάω σε μία ομάδα, που θα είναι υγιής, να έχει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη κατηγορία. Δεν έχω ταβάνι, θα μπορούσα να παίξω σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: