Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΚΟ- Άρης με Μπενφίκα "κούρασε" τους οπαδούς

Ούτε γιορτή ήταν, ούτε τίποτα! Ο Άρης έχασε με 1-0 από τα δεύτερα της Μπενφίκα στο Κλ. Βικελίδης σε ένα διεθνές φιλικό που γρήγορα θα ξεχαστεί!

Με τις γνωστές πλέον αδυναμίες του ο Άρης γνώρισε την ήττα από την Μπενφίκα σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν όλο κι όλο δύο ευκαιρίες στον αγώνα είχαν πάθος θέληση για ποδόσφαιρο όμως μέχρι εκεί καθώς οι...
ελλείψεις που έχουν δύσκολα να καλυφθούν από το υπάρχον υλικό.

Ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά ο Μαργαρίτης δεξιά ο Γιαννίτσης ενώ αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαριάς και Παντίδος. Στο κέντρο οι Κοέλιο, Παπαστεριανό και Πουλίδο, ενώ στην επίθεση οι στα πλάγια οι Καπετάνος, Καζναφέρης ενώ στην κορυφή ο Γκέσιος.

Οι Ίβηρες σε σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον ο Μβομ και αριστερά ο Κάρολ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρντόζο και Κάρλος. Στην μεσαία γραμμή οι Αραούχο Πιμέντα και Καβαλιέρο. Ενώ στην επίθεση οι Σίντει, Μάριο και Αθκεζ.

Οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα του φιλικού έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Βικελίδης. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη είχαν τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας τους Πορτογάλους μάλιστα στο 8ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ με τον ΠΟυλίδο να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόπεζ.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα της Μπενφίκα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να μεταφέρουν το παιχνίδι στα άκρα κλείνοντας τους κίτρινους για ένα δεκάλεπτό κάτω από την μεσαία γραμμή. Μάλιστα στο 16ο λεπτό είχαν ένα καλό σουτ με τον Ντουάρτε με την μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί δοκάρι του Διούδη.

Στο 36ο λεπτό είχαμε την αψιμαχία του Παντίδο με τον Αραούχο και κάπως ανάψανε τα αίματα γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο υπήρχε μια μετριότητα και από τις δύο ομάδες με δυνατές μονομαχίες και παιχνίδι να εξελίσσεται καθαρά στο κέντρο.

Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα ήταν πρωταγωνιστής και σε δύο καλές στιγμές για την ομάδα. Στο 39ο λεπτό έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Διούδη, ενώ ενα λεπτό αργότερα ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε και πάλι σταθερότητα στο δυνατό σουτ του Αραούχο.

Αύριο ξεκαθαρίζει του Βελλίδη

Ο Μάρκος Βελλίδης βρέθηκε στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης και είπε στους φιλάθλους που τον πλησίασαν για μια αναμνηστική φωτογραφία ότι: δεν θα μπορούσαν να λείψω από το παιχνίδι . Ο έμπειρος τερματοφύλακας που συνεχίζει να είναι στην απομόνωση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος ακόμη και τώρα να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα(10/9), θα υπάρξει ευρεία συνάντηση της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα σε μια προσπάθεια να λυθεί οριστικά το θέμα.

Η πίεση της Μπενφίκα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα λάθος της άμυνας του Άρη πέτυχε το γκολ με τον Ρόσα. Στο 51ο λεπτό ο Ζοάο έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ρόσα που σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Στο 56ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Αραούχο εκτέλεσε φάουλ από έξω από την μεγάλη περιοχή του Διούδη και σε πλάγια θέση. Ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα είδε τον νεαρό τερματοφύλακα να βρίσκεται λίγο έξω από την εστία του και προσπάθησε να τον κρεμάσει. Ο Διούδης βλέποντας την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία του με υπερένταση και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού την έστειλε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς στο 58 είχαν την ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση όμως ο Κάρλος πρόλαβε πριν η μπάλα φτάσει στον Καζναφέρη και σε κενή εστία πετύχει την ισοφάριση.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στο 64ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι τον Αγκάνθο δίνοντας του την ευκαιρία να παρουσιαστεί στον κόσμο της ομάδας. Οι φίλαθλοι του Άρη βλέποντας πως η ομάδας τους δυσκολεύεται να φτάσει στην περιοχή της Μπενφίκα αποφάσισαν να μπουν στο κλίμα ενόψει ΑΕΚ διπλό μέσα το ΟΑΚΑ .

Άρης (Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης(46 Σουνάς), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης(60 Αγγελούδης), Καπετάνος(64 Αγκάνθο), Γκέσιος(82 Κανούλας), Παπαστεριανός(69 Δαμαρλής), Πουλίδο(69 Οικονομόπουλος), Μαργαρίτης, Κοέλιο(82 Αντωνιάδης).

Μπενφίκα: ( Ντε Μάτος): Λόπεζ,Κάρολ, Πιμέντα, Ντουάρτε(68 Κορέα), Καρντόσο,Αραούχο, Μάριο,Μβομ, Αθκεζ, Σίντεϊ,Καβαλιέρο(46 Ρόσα).


http://sport.gr.msn.com/%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b7%ce%b1

Δεν υπάρχουν σχόλια: