Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΟΥΣΑ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2-0. ΝΙΚΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ


Κακό, άτεχνο, άνευρο, εκνευριστικό για τους φιλάθλους και χωρίς κανένα στοιχείο που να μας κάνει να το θυμόμαστε ήταν το παιχνίδι μεταξύ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, των δυο Ημαθιώτικων ομάδων που παίζουν φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η γηπεδούχος Νάουσα έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε σε καμιά στιγμή να απειλήσει την εστία του Καρασαββίδη ως το 80΄ που ο Ιτούδης υπέπεσε σε πέναλτι, ανατρέποντας τον Χατζηβαλσάμη μέσα στην περιοχή και έδωσε την δυνατότητα στον Δουλγερίδη να παραβιάσει την εστία της Αλεξάνδρειας.
Από το σημείο αυτό ως τη λήξη του ματς κυριάρχησαν τα αδικαιολόγητα νεύρα των φιλοξενούμενων που έχασαν δυο παίχτες με αποβολές απόλυτα δικαιολογημένες και μοιραία ήρθε και το δεύτερο γκολ με ωραία δυνατή κεφαλιά του Μπάτζιου στο 92΄ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Χριστάρα.
Νωρίτερα, οι τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι που πήγαν να δουν το παιχνίδι, απόλαυσαν μια «σούπα» που δεν θα θέλουν να τη θυμούνται καθόλου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος έγιναν μετά βίας τρεις φάσεις εκ των οποίων καμιά από αυτές που ονομάζουμε ευκαιρίες. Ωστόσο, καταγράψαμε αυτή του 4ου λεπτού με τον Γασπαράτο να σουτάρει δυνατά και η μπάλα περνάει άουτ. Στο 7΄ η σειρά της Νάουσας ήταν να κάνει μια υποψία ευκαιρίας με τον Δουλγερίδη που στο «τσακ» δεν πρόλαβε να κάνει κοντρόλ για να απειλήσει την εστία της Αλεξάνδρειας. Τέλος, στο 16΄ ο Πίτος έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα για να φτάσει η μπάλα στον Πιπινίκα που σούταρε αλλά η μπάλα και πάλι άουτ.
Στο β΄ ημίχρονο η Νάουσα μπήκε πιο οργανωμένη και έδειξε λίγο πάθος σε σχέση με την απάθεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο προπονητής της δεν άλλαξε την εντεκάδα αν και ορισμένοι παίχτες της ήταν σε πολύ κακή μέρα όπως ο Ζούρκος.
Οι γηπεδούχοι στο 53΄ με τον Χαντούρη πλησίασαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στο γκολ όταν αυτός έπιασε ωραίο σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σώματα μέσα στην περιοχή και με έναν Καρασαββίδη να μην έχει ορατότητα. Είχε προηγηθεί ωραία ατομική ενέργεια του Παπαστεργίου από δεξιά που έσπασε ωραία την κατάλληλη στιγμή στον Χαντούρη και «άδειασε» την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Η Αλεξάνδρεια απάντησε με ευκαιρία στο 61΄ με τον Συμπεθέρη να βγάζει καταπληκτικά στην άλλη πλευρά τη μπάλα και ο Πιπινίκας που βρέθηκε να βλέπει εστία με τον νεαρό Σιμψερή εκτός δοκαριών να προσπαθεί να πλασάρει από πάνω του αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Χρ. Τερζίδη.
Αν άνοιγε το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν βέβαιο ότι η Νάουσα θα έβγαινε μπροστά και θα κινδύνευε να δεχτεί κι άλλο τέρμα αλλά…
Δέκα λεπτά αργότερα όμως κι ενώ το ποδόσφαιρο συνεχίζει να κακοποιείται έρχεται η φάση του πέναλτι που δόθηκε αμέσως από τον άριστο διαιτητή της συνάντησης κι εκεί τελείωσαν όλα.
Ο διαιτητής απέβαλε τους Πέικο και Γασπαράτο και έδειξε πολλές κίτρινες κάρτες. Δείγμα της ποιότητας του ποδοσφαίρου που παίχτηκε.
ΝΑΟΥΣΑ: Σιμψερής, Μανδάλης, Περηφανόπουλος, Πετράκος, Δουλγερίδης, Πίτος, Παπαστεργίου (89΄ Μπάτζιος), Ζούρκος, Χαντούρης ( 69΄Χριστάρας), Βλαχοδήμος, Χατζηβαλσάμης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρασαββίδης, Πολυζόπουλος, Μυλωνάς, Ιτούδης (85΄Μαντζάρης), Πέικος, Τσέος, Συμπεθέρης, Τσακτάνης, Πιπινίκας, Γασπαράτος, Τοπαλίδης (75΄Μπαστάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: