Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΚΑΣΤΩΡ 1-0

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα της Αλεξάνδρειας κερδίζοντας στην έδρα της τον Κάστωρ με 1-0.
Χρειάστηκαν 90 λεπτά και ένα αυτογκόλ για να μπορέσει να καρποφορήσει η πίεση των ποδοσφαιριστών του Χρήστου Τερζίδη οι οποίοι θα μπορούσαν να φύγουν και ηττημένοι αν κάτω από τα δοκάρια της Αλεξάνδρειας δεν βρισκόταν ο έμπειρος Κυριάκος Καρασαββίδης.
Στον αγώνα πάντως κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και η δύναμη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με τον διαιτητή της συνάντησης Σπυρόπουλο από Θεσσαλονίκη να επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι.
Ο αγώνας
Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Αλεξάνδρεια είναι αυτή που είχε την ελαφρά υπεροχή δημιουργώντας περισσότερες φάσεις χωρίς όμως να μπορέσει να αξιοποιήσει κάποια από αυτές.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι κυρίως με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί στα καρέ του Καρασαββίδη χωρίς ωστόσο και εκείνοι να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο στην τελική προσπάθεια.
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν. Η Αλεξάνδρειας με οργανωμένες επιθέσεις απειλούσε τον Κάστωρ οι ποδοσφαιριστές του οποίου και πάλι με αντεπιθέσεις απειλούσαν την εστία του Καρασαββίδη που σε δύο φάσεις απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα και φέτος. Τελικώς η πίεση της Αλεξάνδρειας καρποφόρησε στο 90ο λεπτό με προσωπική ενέργεια και πείσμα του καλύτερου την Κυριακή Συμπεθέρη και αυτογκόλ του Ιωαννίδη.

Γκολ και φάσεις
2’: Το πρώτο σουτ του αγώνα από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Χριστοφορίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια του Καρασαββίδη που είχε τον έλεγχο της φάσης.
5’: Τρία λεπτά αργότερα το πρώτο σουτ από πλευράς Αλεξάνδρειας με τον Συμπεθέρη να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
10’: Ο Τενεδιός από δεξιά με ψηλοκρεμαστό φαλτσαριστό σουτ στέλνει την μπάλα στην δεξιά κάθετη δοκό του Παπαδόπουλου.
16’: Ο Δημητριάδης από αριστερά κάνει την σέντρα, ο Ιωαννίδης των φιλοξενούμενων με το κεφάλι στέλνει την μπάλα δυνατά προς την εστία του, ο Παπαδόπουλος δεν συγκρατεί την μπάλα και ο Τενεδιός που ακολουθούσε την φάση για λίγο δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα.
37’: Ο Α. Παπαδόπουλος από αριστερά υπό πίεση κάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
42’: Ο Ν. Δημητριάδης έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων κάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα περνάει ξυστά πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.
50’: Ο Τσέος κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και η μπάλα φεύγει λίγο έξω.
67’: Επίθεση για την Αλεξάνδρεια από δεξιά με τον Τενεδιό να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και αντί να μοιράσει την μπάλα στους δύο προωθημένους συμπαίχτες του, κάνει το σουτ που φεύγει έξω.
72’: Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους από αριστερά με τον Τσομπάνη να μπαίνει στην περιοχή της Αλεξάνδρειας σε τετ α τετ με τον Καρασαββίδη και να κάνει το σουτ. Ο πορτιέρο της Αλεξάνδρειας σε ετοιμότητα αποκρούει εύστοχα, η μπάλα καταλήγει στον Νικολάου που κάνει νέο σουτ και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια της Αλεξάνδρειας.
78’: Τραγικό λάθος του Πατρίκα στην άμυνα και ο Τσομπάνης μπαίνει στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ανενόχλητος απέναντι στον Καρασαββίδη που εκ νέου θα κερδίσει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων αποκρούοντας σωτήρια σε κόρνερ.
86’: Ατομική προσπάθεια του Καρρά για την Αλεξάνδρεια από δεξιά που περνάει δύο αντιπάλους και με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα για λίγο έξω.
87’: Ο Αντάμης από αριστερά κάνει την σέντρα και ο Γασπαράτος εξ επαφής με την αντίπαλη εστία με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
90’: Ατομική προσπάθεια του Συμπεθέρη από δεξιά που βγάζει και την περίτεχνη σέντρα, στο πρώτο δοκάρι ο Αντωνίου με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αποδέκτης της μπάλας ο Ν. Δημητριάδης που σουτάρει έξω.
92’: Ατομική ενέργεια και πάλι του Συμπεθέρη από δεξιά που κάνει και την σέντρα, και ο Ιωαννίδης των φιλοξενούμενων στην προσπάθεια να διώξει στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του (1-0) μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από πλευράς Αλεξάνδρειας.
Καλή η διαιτησία του Σπυρόπουλου από Θεσσαλονίκη που ήταν αλάνθαστος, καλοί και οι δύο βοηθοί Γουργιώτης – Καραγιάννης από τον ίδιο σύνδεσμο.

Δήλωσε
Χρήστος Τερζίδης (Αλεξάνδρεια):
«Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους. Σήμερα είχαμε δύσκολο παιχνίδι και ήμασταν πνιγμένοι στο άγχος καθώς είμαστε μία ομάδα στην οποία και οι 25 ποδοσφαιριστές είναι καινούριοι και δεν είχαμε αγωνιστεί ξανά σε επίσημο παιχνίδι. Τέλος καλό όλα καλά και πιστεύω σε μία ανάλογη συνέχεια για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία το συντομότερο δυνατό. Το σημερινό αποτέλεσμα (σ.σ. της Κυριακής) το θεωρώ δίκαιο καθώς είχαμε περισσότερες φάσεις, είχαμε την υπεροχή και κινδυνέψαμε ελάχιστα. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες για να στηρίξει την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: