Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΑΝΤΟΣ: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

Στις δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος στάθηκε στην αμυντική διάταξη της Μάλτας στο ματς και στην ατυχία των παικτών του να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ, μέχρι να έρθει ως από μηχανής Θεός ο Τοροσίδης στις καθυστερήσεις και να δώσει τη νίκη στην Εθνική.
"Το είχαμε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή. Η Μάλτα παίζει μαζική άμυνα και σήμερα δεν έπαιξε διαφορετικά καθώς είχε εννιά παίκτες πίσω. Εμείς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού της Μάλτας.Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε άγχος. Δεν καταφέραμε να πλαγιοκοπήσουμε και αυτό αποδείχθηκε εύκολο έργο για τους αντιπάλους μας. Παρότι είχαμε την κατοχή δεν καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες. Στην επανάληψη κάναμε πολλές φάσεις για γκολ αλλά επίσης δεν τα καταφέραμε και μετά επέστρεψε η νευρικότητα. Το παιχνίδι έγινε πολύπολοκο αφού πήραν θάρρος οι αντίπαλοι μας και βγήκαν μπροστά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Νικήσαμε με το πάθος και την καρδιά των παικτών παρότι κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι στον όμιλο".


Θα τους έδινα να καταλάβουν οι παίκτες την ιδιαιτερότητα του ματς. Στις προπονήσεις τα παιδιά κάνανε αυτό που χρειαζόταν αλλά λόγω της νευρικότητας και του άγχους το ματς έγινε δύσκολο. Ειχα ζητήσει από τον Λυμπερόπουλο να παίζει μεταξύ κέντρου και άμυνας του αντιπάλου και αυτό λειτούργησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατάμε τη νίκη και αυτό το 2-4-4 που βγήκε στο πρώτο ημίχρονο δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να λειτουργήσει ποτέ σε καμία ομάδα.


Άμα τελείωνε τώρα ο όμιλος εμείς θα είχαμε προκριθεί. Δεν μιλάμε για ανανέωση προσώπων αλλά και φιλοσοφίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους παίκτες στην διάθεση μας όποτε θέλουμε και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Δεν θέλω αυτό να αποτελέσει δικαιολογία αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: