Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΔΕΣΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΕΝΩΣΗ ΑΠ 5-3

Του Τάσου Ντομουχτσή
Οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Τερζίδη σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπήκαν καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο. Με το «καλημέρα» (5ο λεπτό) τραυματίστηκε ο Κυριάκος Καρασαββίδης και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Κοσκινα. Όσες φωνές και αν έβαζε ο κόουτς των πρασίνων οι παίχτες έδειχναν να μην έχουν την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση και στο 17ο λεπτό δέχτηκαν την ψυχρολουσία όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ένα γκολ το οποίο όπως ήταν φυσικό τους επηρέασε αρνητικά στον τομέα της ψυχολογίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεκατρία λεπτά αργότερα η Αλεξάνδρεια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 γκολ διαφορά. Παρόλα αυτά και την ασταθή απόδοση των γηπεδούχων να συνεχίζεται, η Αλεξάνδρεια μέσα σε δύο λεπτά 34’ – 36’ κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου η Αλεξάνδρεια για τρίτη φορά στο παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 2ο ημίχρονο και ενώ όλοι περίμεναν από την Αλεξάνδρεια να μπει δυνατά, οι πράσινοι αντίθετα μπήκαν χλιαρά και χρειάστηκε να περάσουν 27 λεπτά στο 2ο ημίχρονο για να φτάσουν στην ισοφάριση και μέσα σε ένα δεκάλεπτο (77’ – 87’) και έχοντας αριθμητική υπεροχή (αποβολή Τσεϊρανίδη στο 77’) κατάφεραν να πετύχουν ακόμα δύο τέρματα και να πάρουν την νίκη. Το θετικό για την Αλεξάνδρεια στο παιχνίδι αυτό ήταν πως παρά την κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της κατάφεραν και πήραν την νίκη και μάλιστα ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ δύο φορές.
Ένωση Απ. Παύλου
Οι ποδοσφαιριστές του Μακροχωρίου ξεκίνησαν το παιχνίδι καλύτερα από την Αλεξάνδρεια. Το στήσιμο της ομάδος του Λευτέρη Κελεσίδη κατάφερε να μπλοκάρει την Αλεξάνδρεια και να μην της επιτρέψει να «κάνει παιχνίδι». Το γρήγορο προβάδισμα και ο διπλασιασμός των τερμάτων στο 30’ έχριζαν την Ένωση ως το απόλυτο φαβορί για την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και παρόλο που η Αλεξάνδρεια ισοφάρισε, οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων παίζοντας έξυπνα πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος και ενώ όλοι περίμεναν την Ένωση να κλειστεί για να κρατήσει το αποτέλεσμα, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η Ένωση ξεκίνησε καλύτερα το ημίχρονο από την Αλεξάνδρεια και παίζοντας επιθετικά έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ η μία από τις οποίες κατέληξε στο δοκάρι της Αλεξάνδρειας. Το γκολ όμως ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων στο 72’και σαν να μην έφτανε όλο αυτό δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Τσεϊρανίδη με 2η κίτρινη κάρτα. Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει, η Αλεξάνδρεια συνέχισε την πίεση έχοντας και αριθμητική υπεροχή και μοιραία ήρθε το τελικό 5-3.
Γκολ και φάσεις

2’: Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Α. Παπαδόπουλου από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι για λίγο δεν προλαβαίνει να τσιμπήσει την μπάλα ο Πατρίκας που καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρίδη.
5’: Τραυματισμός του Καρασαββίδη που δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και θα αντικατασταθεί στο 7ο λεπτό.
12’: Δυνατό σουτ του Α. Παπαδόπουλου από αριστερά και η μπάλα φεύγει λίγο έξω.
13’: Μακρινό φάουλ από τον Πατρίκα που προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Θεοδωρίδη και η μπάλα φεύγει έξω.
17’: Ο Απ. Τσακαλίδης μπαίνει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και ανατρέπεται από τον Κοσκινά, ο διαιτητής του αγώνα Δραγάτης από το Κιλκίς δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Γιάννου και ανοίγει το σκορ για την Ένωση (0-1).
30’: Ατομική ενέργεια του Απ. Τσακαλίδη που με το «έτσι θέλω» θα μπει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και θα διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του (0-2).
34’: Αντικανονικό τράβηγμα του Τενεδιού από τον Τσεϊρανίδη στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής του αγώνα για ακόμα μια φορά σωστά υποδεικνύει το πέναλτι. Το εκτελεί ο Γασπαράτος και μειώνει για την Αλεξάνδρεια σε 1-2.
36’: Φάουλ για την Αλεξάνδρεια από αριστερά με τον Νικολόπουλο, στο δεύτερο δοκάρι στην κεφαλιά φτάνει πρώτος ο Πατρίκας που υποχρεώνει τον Θεοδωρίδη να διώξει σε κόρνερ. Ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο κόρνερ. Εκτελεστής ο Νικολόπουλος και ο Πατρίκας από το ύψος του πέναλτι με καταπληκτική κεφαλιά σημειώνει το ωραιότερο γκολ της συνάντησης ισοφαρίζοντας για την Αλεξάνδρεια. (2-2)
41’: Γρήγορη εκτέλεση φάουλ για την Ένωση που πιάνει στον ύπνο την άμυνα της Αλεξάνδρειας και ο Αν. Τσακαλίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. (2-3)
54’: Κάθετη μπαλιά του Αν. Τσακαλίδη στον Απ. Τσακαλίδη που από πλάγια θέση θα κάνει την επικίνδυνη σέντρα σουτ που θα περάσει ανεκμετάλλευτη.
55’: Από πολύ μακριά ο Αν. Τσακαλίδης δοκιμάζει το πόδι του και η μπάλα απομακρύνεται από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοσκινα.
72’: Άριστη συνεργασία Γασπαράτου – Τενεδιού που παίζουν το 1-2 και ο Τενεδιός από κοντά ισοφαρίζει για την Αλεξάνδρεια. (3-3)
74’: Αποβάλλεται με 2η κίτρινη ο Τσεϊρανίδης.
77’: Ο Ιωαννίδης σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου κλέβει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή της Ένωσης και με συρτό σουτ δίνει για πρώτη φορά στον αγώνα το προβάδισμα στην Αλεξάνδρεια. (4-3)
87’: Ατομική ενέργεια του Τσέου που θα περάσει τρείς αντιπάλους και με δυνατό συρτό σουτ θα γράψει το τελικό 5-3.
Καλή η διαιτησία του Δραγάτη από το Κιλκίς όπως και των δύο βοηθών Τσιτενίδη – Τζόγκλη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρασαββίδης (7’ λ.τ. Κοσκινάς), Καρράς, Αντάμης (46’: Πρέμτσης), Κ. Παπαδόπουλος, ΠΑΤΡΙΚΑΣ, ΤΣΕΟΣ, Συμπεθέρης, Α. Παπαδόπουλος, Τενεδιός, Νικολόπουλος (46’: Ιωαννίδης), ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ.
ΕΝΩΣΗ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ: Θεοδωρίδης, Σταφυλίδης, Γιάννου, Γκατσίδης (82’ Ηλιάδης), ΤΣΕΙΡΑΝΙΔΗΣ, Τσιάμης, ΑΠ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Ηλιάδης, Συμεωνίδης, ΑΝ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Παππάς (76’ Δημούλτζης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: