Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 1-1 …ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια»…και βέβαια χαρακτηριστικές είναι οι φιλικές «μονομαχίες» μεταξύ των Παλαιμάχων της Ελασσόνας και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που εδώ και αρκετά χρόνια «καλά κρατούν».
Συνδετικός κρίκος στην όλη «ιστορία» είναι ο Ελασσονίτης( Κρανιώτης στην καταγωγή) λογιστής κ. Κώστας Μαστοροδήμος, που ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αλεξάνδρεια, και που πριν πολλά χρόνια αγωνίστηκε στον Π.Ο. Ελασσόνας.
Όμορφο θέαμα προσέφεραν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δυο πόλεων, σε αγώνα που έγινε πριν λίγο καιρό, τη φορά αυτή στο γήπεδο της Ελασσόνας, και που έληξε ισόπαλος 1-1. Οι παλιές δόξες του ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν με διάθεση και όρεξη …σαν νέοι, και έδειξαν με την απαράμιλλη αγωνιστικότητα τους(…θα τη ζήλευαν και σημερινοί ποδοσφαιριστές) πως η «τέχνη» του ποδοσφαίρου παραμένει ζωντανή και δεν ξεχνιέται, παρά το πέρασμα των χρόνων.
Το ματς εξελίχθηκε σε μια δυνατή μονομαχία, με πολλές φάσεις και στις δυο εστίες, με τους «αντιπάλους» να διεκδικούν τη νίκη ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, και τελικά να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι. Χαρακτηριστικές ήταν οι εντυπωσιακές αποκρούσεις και των δυο τερματοφυλάκων.
Τον αγώνα παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, οι «οικοδεσπότες» Παλαίμαχοι της Ελασσόνας παρέθεσαν δείπνο, στην ταβέρνα «Στου Θωμά», στους φιλοξενούμενους, στη διάρκεια του οποίου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών από το δήμαρχο Ελασσόνας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Σπ. Καραγκούνη, ενώ με τη σειρά του ο πρόεδρος των Παλαιμάχων της Αλεξάνδρειας κ. Κώστας Μαστοροδήμος τίμησε με πλακέτα το δήμαρχο Ελασσόνας.
Τα γκολ:
15΄ Μετά από ωραία μπαλιά του Θανάση Γελαδάρη, ο Γιάννης Θώμας με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
31΄ Μετά από σέντρα του Γιουρόπουλου, ο Κούτσιας με κεφαλιά ισοφαρίζει για την Αλεξάνδρεια σε 1-1.
Να σημειωθεί ότι η Ελασσόνα είχε δοκάρι στο 68΄, σε σουτ του Γκαδρή.
Διαιτητής της φιλικής συνάντησης ήταν ο κ. Παναγ. Προβίδας με βοηθούς επόπτες τους κ.κ. Δημ. Τζόλα και Νίκο Βαλιώτη.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Χουρίδης Νίκος): Κοντοφάκας, Ζυγούρης, Νάτσιος, Γελαδάρης, Νταρής, Καζάκης, Γκαδρής, Βίτκος, Θώμας, Μαρτίνας, Γαβριήλ, Σδάνης, Μάνος, Κουρδής.
ΠΑΙΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πανταζόπουλος, Κούντζας, Καραμούσης, Τσογιάννης, Παπαδόπουλος, Καλυβιώτης, Τριανταφυλλίδης, Μέκκας, Σωτηριάδης, Κούτσιας, Γιουρόπουλος, Μαστοροδήμος, Μουταφίδης, Ιασωνίδης, Περπερίδης, Δαμιανίδης, Τερζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: