Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

All time ΠΑΟΚτσήδικα κάλαντα

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι λατρεμένη πηγή έμπνευσης για την ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα. Πάντα, άλλωστε, τέτοιες μέρες μας παρουσίαζαν τις δικές τους εκδοχές των καλάντων.

Αντικείμενό τους, ο Άρης, ο Ολυμπιακός, τα πεύκα και οι επενδυτές. Κάθετι που τους απασχολούσε από τα θέματα της επικαιρότητας. Εμείς...
θυμηθήκαμε κάποια από, αποφεύγοντας να σας παρουσιάβουμε όσα έχουν ύβρεις που είναι και πολλά, όπως μπορείτε να καταλάβετε.

Τα κάλαντα στον Γκάλη
Η παντοδυναμία του μπασκετικού Άρη και του Νίκου Γκάλη έφτανε στα τέλη της και οι οπαδοί του Δικεφάλου είχαν βρει τον δικό τους ήρωα στο πρόσωπο του Μπάνε Πρέλιεβιτς που είχε ήδη προσφέρει μερικές σημαντικές νίκες στα μεγάλα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Έτσι μια φορά ακούστηκε στο Αλερξάνδρειο το "Γέρο Γκάλη φύγε τώρααααα, πάει η δική σου η σειράαααα, ήρθε ο Μπάνε με τα δώραααααα...".

Η τεσσάρα έφερε έμπνευση
Το μεγάλο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο το 1994 είχε μια περιπετειώδη ιστορία καθώς μετά από επεισόδια που έγιναν με οπαδούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο αναβλήθηκε, για να διεξαχθεί τελικά λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Ο ΠΑΟΚ ήταν απίστευτα καλός, νίκησε με 0-4 και οι οπαδοί του πρόσφεραν σχεδόν άμεσα τα... κάλαντα προς τους αντιπάλους τους.

"Ο Καρκαμανης έρχεται
και μια τεσσάρα δέχεται
από,από τον Τουρσουνίδη
και τον Κω και τον Κώστα Λαγωνίδη

Ο Μπότσιεκ είναι Πολωνος
μα θα σκοράρει και αυτός,
μπροστά, μπροστά στη θύρα 1
με τα κα, με τα κάγκελα σπασμένα!"

Η έμπνευση, πάντως, των ΠΑΟΚτσήδων που έχει μείνει στην ιστορία είναι και η πιο λιτή όταν ρυθμικά όλοι τους αναρωτήθηκαν "Ω έλατ, ω έλατο γιατί δεν είσαι πεύκο..."

Οι επενδυτές
Με αφορμή το περίφημο θέμα των επενδυτών, ένας ΠΑΟΚτσής έδωσε τη δική του εκδοχή των καλάντων σε αρκετά μπλογκ του Δικεφάλου (εμείς το εντοπίσαμε στο paoktsidikimatia.blogspot.com).

Άγιος Σεϊχης έρχεται και το πουγκί του κρέμεται
Από την Αραβία, συ ‘σαι αρχόντισσαι εταιρεία
Κάνε παζάρι Θοδωρή, πούλα παπά για το γιαπί
Τον ΠΑΟΚ να πουλήσεις και να μας ευχαριστήσεις.
Κάντε τον Πάμπλο αρχηγό, τον Βιεϊρίνια παρελθόν
Κάντε και γήπεδο στολίδι και αρχηγό τον Σαλπιγγίδη
Και αν δε συμβούνε όλα αυτά και αν δεν έρθουνε λεφτά
Ανάψτε ένα καντήλι, γεια σου ρε ΠΑΟΚ κακομοίρη"
Πάντως τα κάλαντα αυτά δεν τα έχει τραγουδήσει ακόμα η ασπρόμαυρη κερκίδα.

Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: