Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Σοκ προκάλεσε σήμερα η εκπομπή του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm. Σοκ στους μη μυημένους με την υφιστάμενη κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Μια κατάσταση την οποία ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος Καραμελίδης προ ενός μήνα χαρακτήρισε αγγελικά πλασμένη και χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Μετά από μια σειρά εκπομπών στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο, από το οποίο παρέλασαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ακούστηκαν τόσα πράγματα που εκ των πραγμάτων ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επέμβει εισαγγελέας ώστε να αρχίσει να ξεβρομίζει ο τόπος.
Σήμερα το πρωί οι δυο καλεσμένοι του Γ. Ζήνα και του Γ. Τσικουρκυτούδη είπαν πράγματα που θα τους οδηγήσουν ευθέως ως μάρτυρες στο γραφείο του εισαγγελέα. Οι δυο παράγοντες, οι κ. Πύρκας Αργ. και Διαμάντης Στ. αναφέρθηκαν σε χρηματικά ποσά, σε συναλλαγές, σε αγοραπωλησίες παιχνιδιών, σε στημένο πρωτάθλημα. Επίσης, είχαν έναν πολύ αποκαλυπτικό διάλογο με τον πρόεδρο της Βεργίνας κ. Εμμανουηλίδη για τον οποίον είπαν ότι τους ζήτησε 3 χιλιάδες ευρώ για να νικήσουν τον Ολυμπιακό Νάουσας γιατί είχαν υπόσχεση από την ομάδα της Νάουσας ότι θα έπαιρναν ΟΚΤΩ χιλιάδες ευρώ! Βέβαια, ο πρόεδρος του ΜΑΣ Βεργίνα το αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό το γεγονός και τους είπε ότι ήδη έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Όπως και να δούμε το θέμα η κατάσταση είναι μια: Το πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ πάσχει, μπάζει, είναι αναξιόπιστο. Η διοργανώτρια αρχή πρέπει να δρομολογήσει αλλαγές, να ασκήσει πολιτική διαφάνειας, να επιβάλλει κανόνες δικαίου και ισονομίας.
Όσο αρνείται να θεσπίσει τα play off και play out τόσο θα ευθύνεται για την εικόνα αυτή. Όσο θα αρνείται να συμβάλει αποφασιστικά στην ύπαρξη γιατρών στους αγώνες, στην ενίσχυση των σωματείων που πάσχουν και αναγκάζονται να «κλείσουν», τόσο η κατάσταση θα εκφυλίζεται.
Ο Γ. Καραμελίδης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη συμπληρώσει 14 χρόνια στο τιμόνι της ΕΠΣΗ. Ο κύκλος τους έκλεισε πολλές φορές αλλά παραμένουν στις θέσεις τους γιατί οι παράγοντες των σωματείων είναι ανεπαρκείς και τους ανέχονται τόσα χρόνια. Τους ανέχονται διότι αρκούνταν με το ΤΙΠΟΤΑ που τους έδιναν (ένα άδειο φαρμακείο και μια μπάλα που και αυτά καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια).
Ήρθε η ώρα πλέον να αναδειχτεί μια νέα διοίκηση στην ΕΠΣ Ημαθίας. Μια διοίκηση που θα συγκροτείται από πρώην παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου, ανθρώπους που δεν έχουν συνδέσει το όνομά τους με άσχημες καταστάσεις αλλά με επιτυχίες. Που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διοικήσουν, να θέσουν στόχους και να πετύχουν. Μια διοίκηση με ανθρώπους που δεν θα βάλουν τις κομματικές ιδιότητες μπροστά αλλά την διάθεσή τους για προσφορά στον τόπο τους.
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ο καιρός ήρθε και πρέπει να βγουν μπροστά. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα επέμβει κανείς; θα ιδρώσει το αυτί κανενός υπεύθυνου; ο πρόεδρος της ένωσης θα αποφασίσει να πάρει μέτρα;

Nikos Lioliopoulos είπε...

Να πάρει μέτρα ποιος;; Θα αστειεύεσαι φίλε ανώνυμε σχολιαστή.
Σου υπενθυμίζω οτι "επανεκλέγει" με τις ευλογίες του τοπικού γαλαζοπράσινου πολιτικού κατεστημένου πριν λίγο καιρό σε εκλογες παρωδία .
Συγχαρητήρια για την στάση της εφημερίδας και του ραδιοφώνου.

Αν δεν σας κάνει κόπο δείτε και εδω, τα εχω γράψει και εγω αυτά.

http://nikoslioliopoulos.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html