Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ


Παρουσιάστηκε από τη Νομαρχία Ημαθίας την Δευτέρα (2/11) το τρίτομο βιβλίο του αθλητικογράφου Γιώργου Γαλανομάτη «Η Ιστορία του Ποδοσφαίρου στην Βέροια». Το νέο αυτό βιβλίο 1.114 συνολικά σελίδων, αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων τόμων που κυκλοφόρησαν πριν ακριβώς από δέκα χρόνια. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας ενώ για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μπούζας, Αλέκος Θεοφιλόπουλος και Σταύρος Πετρακόπουλος.
Ο κ. Μπλιάτκας τόνισε ότι το βιβλίο γράφτηκε στο…σκάμμα και την βροχή και αποτελεί σημαντική δουλειά για τους νεότερους.
Ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος σημείωσε ότι η δουλειά του Γιώργου Γαλανομάτη ήταν πολύ δύσκολη διότι έπρεπε να εξασκήσει κι ένα άλλο επάγγελμα, εκτός του δημοσιογράφου, για να ζήσει. «Ο Γιώργος Γαλανομάτης είχε μεγάλη αγάπη και πάθος για το ποδόσφαιρο. Περιγράφει στο βιβλίο του εικόνες που πρέπει να μείνουν ζωντανές» πρόσθεσε ο κ. Θεοφιλόπουλος.
Ο Δημήτρης Μπούζας δήλωσε για τον κ. Γαλανομάτη ότι έχει ανεξάντλητη ενεργητικότητα και διάθεση να προσφέρει στην πόλη του. «Είναι ο Δον Κιχώτης της Βέροιας» σημείωσε ο κ. Μπούζας και πρόσθεσε ότι η πραγματική ιστορία γράφεται με βιωματικά γεγονότα και ήθος. Τέλος ο κ. Πετρακόπουλος υπογράμμισε ότι η Βέροια είναι η «Βασίλισσα» του Βορρά και ο Γιώργος Γαλανομάτης ο Βασιλιάς της συγγραφής της ιστορίας της.
Από την πλευρά του ο συγγραφέας δήλωσε ότι η ιστορία γράφεται από τους ποδοσφαιριστές και από τους παράγοντες. «Ούτε συγγραφική ικανότητα έχω ούτε πολλά γράμματα έμαθα. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με ώθησε να γράψω το βιβλίο. Αυτό που με βοήθησε σημαντικά ήταν οι φωτογραφίες του φίλου μου Δήμου Ασικίδη» πρόσθεσε συγκινημένος ο κ. Γαλανομάτης.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, η Νομαρχία βράβευσε παλαίμαχους αθλητές που διακρίθηκαν με την φανέλα της Βέροιας και της ΑΕΠ.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώτης Τσαλουχίδης, Παντελής Καφές, Νίκος Νταμπίζας. Βραβεύτηκαν οι πρώτοι σκόρερ της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος, Θωμάς Τρούπκος, Λάζαρος Παπαδόπουλος και οι πρώτοι σε συμμετοχές Γιώργος Μασάδης, Τάκης Παπατζίκος, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Σωκράτης Κουσουλάκης, Νίκος Τσιρέλας και Στέφανος Γαϊτάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: