Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-1


  Την 2η ήττα της μέσα στο 2010 γνώρισε η ομάδα της Αλεξάνδρειας. Μετά τη Σιάτιστα η Αλεξάνδρεια ηττήθηκε στην έδρα της αυτή τη φορά από τον Εθνικό Κατερίνης με 0-1, με ένα γκολ το οποίο επετεύχθη στο 89ο λεπτό του αγώνα.
  Στο παγωμένο γήπεδο του Πλατάνου Αλεξάνδρεια και Εθνικός Κατερίνης «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι μπροστά σε λίγους φιλάθλους οι οποίοι παρακολούθησαν προσωπικές μονομαχίες, κόντρες, μαρκαρίσματα και αρκετό πάθος από πλευράς ποδοσφαιριστών, με έναν διαιτητή ο οποίος «μοίρασε το καρπούζι» στην μέση επιτρέποντας σε όλη την διάρκεια του αγώνα το δυνατό παιχνίδι χωρίς να σφυρίζει με το παραμικρό τα φάουλ
  Όπως παραδέχθηκε και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αλεξάνδρειας Χρήστος Τερζίδης, η Αλεξάνδρεια είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν άστοχοι, άτολμοι αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις μη ικανοί να σκοράρουν. Βέβαια ο προπονητής της Αλεξάνδρειας στερήθηκε των υπηρεσιών των δύο βασικών φετινών του μονάδων που είναι ο Κυριάκος Καρασαββίδης που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο Γρηγόρης Πατρίκας που φέτος έχει δώσει πάρα πολλές λύσεις και στην επίθεση που δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών.
  Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός Κατερίνης έδειξε πως διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και σίγουρα απέδειξε με την εμφάνιση αυτή πως η βαθμολογική του θέση δεν συμβαδίζει με τις δυνατότητες που έχει η ομάδα.
  Πολύ καλός ο διαιτητής του αγώνα Γιουκλαφής που έπαιξε 50-50 και όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, επέτρεψε το δυνατό παιχνίδι στις δύο ομάδες. Χωρίς προβλήματα και οι βοηθοί Δούκας και Αποστόλου.  
Γκολ και φάσεις
12’: Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Σαμανίδη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της Αλεξάνδρειας και τον διαιτητή της συνάντησης να ακυρώνει σωστά τον γκολ με υπόδειξη του βοηθού για οφ σαιντ.
23’: Κάθετη μπαλιά του Γασπαράτου στον Τενεδιό, ο δεύτερος μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων θα στείλει την μπάλα πάνω στον Σακελαρίδη.
29’: Κάθετη μπαλιά του Τσέου και πάλι στον Τενεδιό που αντί να «κόψει» την μπάλα στον Γασπαράτο που ήταν σε θέση βολής, κάνει το αδύναμο σουτ που μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο του Εθνικού.
30’: Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από αριστερά με τον Σταλίκα, πρώτος στην κεφαλιά ο Τάσσιος και η μπάλα περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της Αλεξάνδρειας.
31’: Μετά από φάουλ της Αλεξάνδρειας και πολλές κόντρες η μπάλα φτάνει στον Τενεδιό που από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος στέλνει την μπάλα απελπιστικά έξω.
53’: Καλό μακρινό σουτ του Γασπαράτου, η μπάλα ενώ είχε κατεύθυνση με δύναμη προς την αντίπαλη εστία, κόντραρε σε σώμα αμυντικού και έφυγε σε κόρνερ.
54’: Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων από αριστερά με τον Κλιάνη που με μακρινή μπαλιά ακριβείας θα βγάλει μόνο του στην απέναντι πλευρά με την εστία της Αλεξάνδρειας τον Σαμανίδη που βρισκόμενος σε θέση για γκολ θα κοπεί με άριστη επέμβαση του Δημητριάδη που θα κόψει την μπάλα καθαρά και συγχρόνως σωτήρια για την Αλεξάνδρεια.
59’: Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Νικολόπουλος θα κάνει το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ και ο Σακελαρίδης με ωραία εκτίναξη θα διώξει σε κόρνερ.
62’: Ατομική προσπάθεια από δεξιά του Σαμανίδη του Εθνικού που θα κάνει σέντρα σουτ και ο Κοσκινάς με διπλή προσπάθεια στον αέρα θα μπλοκάρει την μπάλα.
89’: Δυνατό σουτ από μακριά του προωθημένου Τσιμόπουλου και η μπάλα στα δίχτυα της Αλεξάνδρειας, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοσκινά. (0-1)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Κοσκινάς, Ιωαννίδης, Αντάμης, Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καρράς, ΤΣΕΟΣ, Συμπεθέρης, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Τενεδιός (58’ Νικολόπουλος), Α. Παπαδόπουλος, Γασπαράτος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Σακελαρίδης, Σαββίδης, Ζυγόπουλος, ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Τζιαμάς, Δουμτσης (61’ Μπεκάρης), ΣΤΑΛΙΚΑΣ, Βράκας, Τάσσιος (46’ Κλιάνης), Καλαϊτζίδης (82’ Λαζαρίδης), ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: