Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ 1-0

Μία δύσκολη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η Αλεξάνδρεια αγωνιζόμενη την Κυριακή κόντρα στον Εθνικό Βατερού. Το τελικό 1-0 ήρθε μετά από ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι και το μοναδικό γκολ της συνάντησης επιτεύχθηκε στο 4ο λεπτό του αγώνα.
  Η Αλεξάνδρεια μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με το «καλημέρα» πήρε κεφάλι στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγωνιστικών Γασπαράτο. Μάλιστα θα μπορούσε να πολύ σύντομα να διπλασιάσει τα τέρματα αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Δημητριάδη. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στη συνέχεια την κατάσταση στο χώρο του κέντρου αλλά και στην επίθεση. Δυστυχώς για εκείνους όμως βρήκαν μπροστά τους σε άριστη μέρα τον Κυριάκο Καρασαββίδη που σε 3 κλασσικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν «κατέβασε τα ρολά» και έσωσε την εστία του από την παραβίαση.
  Στο 2ο μέρος ο Χρήστος Τερζίδης άλλαξε το σύστημα της ομάδος βγάζοντας επιθετικό (Τενεδιός) και περνώντας στον αγώνα ακόμα έναν αμυντικό (Κ. Παπαδόπουλος) και «κλείδωσε» με τον τρόπο αυτό την άμυνά του, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν μόλις μία ευκαιρία στην επανάληψη. Ο αγώνας στο δεύτερο μισό περιείχε δυνατά και σκληρά μαρκαρίσματα και προσωπικές μονομαχίες. Η Αλεξάνδρεια κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα και πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε ένα πολύ καλό αλλά και σε πολλές στιγμές του αγώνα προκλητικό σύνολο του Βατερού.
  Με παράπονα άφησε και τις δύο ομάδες ο Λαρισαίος διαιτητής Αναστασίου που ήταν μέτριος ενώ ο πρώτος βοηθός Τσιτσανούδης δεν βοήθησε καθόλου τον ρεφερι αφού δεν εξέφρασε την άποψή σε πολλές από τις φάσεις που έγιναν μπροστά του. Καλό ο 2ος βοηθός Νικιζάς.
Γκολ και φάσεις
4’: Σέντρα του Δημητριάδη και ο Γασπαράτος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την Αλεξάνδρεια. (1-0)
8’: Αντεπίθεση για την Αλεξάνδρεια από δεξιά με τον Δημητριάδη που επιχειρεί να κρεμάσει τον εκτός θέσης Σ. Ζηνόβιο και η μπάλα περνάει μόλις πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
15’: Μακρινό φάουλ για το Βατερό με τον Σαριόγλου από αριστερά, ο Καρράς αποκρούει προς τα πίσω με το κεφάλι, η μπάλα παίρνει ύψος και λίγο πριν καταλήξει στην εστία της Αλεξάνδρειας ο Καρασαββίδης με τα ακροδάχτυλα αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
29’: Εξ επαφής με την εστία της Αλεξάνδρειας δυνατή κεφαλιά του Φαρμάκη και ο Καρασαββίδης με εντυπωσιακή εκτίναξη διώχνει σε κόρνερ.
30’: Δυνατό συρτό σουτ του Σαριόγλου έξω από την μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και η μπάλα λίγο έξω.
44’: Επικίνδυνο σουτ του Κιβρακίδη από μακριά με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Καρασαββίδη που δεν θα αιφνιδιαστεί και θα αποκρούσει σωτήρια για ακόμα μία φορά.
49’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων ο Γασπαράτος κάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα αποκρούεται από την συμβολή των δοκαριών της εστίας του Σ. Ζηνόβιου.
77’: Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων από δεξιά με τον Κιβρακίδη ανενόχλητο να πιάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από τα δοκάρια του Καρασαββίδη που ωστόσο είχε τον έλεγχο της φάσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΠΡΕΜΤΣΗΣ (87’ Σιμηχανίδης), Αντάμης, Τενεδιός (46’Κ. Παπαδόπουλος), Πατρίκας, ΤΣΕΟΣ, Συμπεθέρης, Καρράς, Δημητριάδης, Α. Παπαδόπουλος, Γασπαράτος (92’ Ιτούδης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Σ. Ζηνόβιος, Σαριόγλου (56’ Τσιώνης), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, Φωτιάδης, Ζεϊτίδης, Γκόντοβας, Ελευθεριάδης (61’ Συμελίδης), ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ, Ν. ΖΗΝΟΒΙΟΣ, Μάνος, Φαρμάκης (63’ Σοφόγλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: