Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΜΜΟΧΩΡΙ 2-1 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ


Κυριακή 21/02/2010
19η Αγωνιστική
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΜΜΟΧΩΡΙ 2-1
Σκόρερς: 18’: Γασπαράτος, 34’: Γασπαράτος (πεν), 67’:
Δημόπουλος 
Διαιτητής: Βαμβακάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Κόγιος – Χαραλαμπίδου (Πέλλας)

   Σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι η Αλεξάνδρεια κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα και να κινδυνέψει στο τέλος να χάσει ένα σίγουρο τρίποντο της νίκης. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ηλιόλουστο αλλά με δυνατό αέρα γήπεδο του Πλατάνου παρουσία ελαχίστων φιλάθλων. Η Αλεξάνδρεια υποδέχθηκε το Αμμοχώρι και κατάφερε με πολλές δόσεις άγχους να επικρατήσει με 2-1 της αντιπάλου ομάδος.  
  Στο πρώτο ημίχρονο η Αλεξάνδρεια είχε υπέρ της και τον αέρα αλλά και τον ήλιο που τον είχαν κόντρα οι ποδοσφαιριστές του Αμμοχωρίου. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στο δεύτερο μέρος.
  Οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Τερζίδη έχασαν μεγάλο αριθμό ευκαιριών για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκαν τις 2 από αυτές με τον Γασπαράτο να πετυχαίνει 2 προσωπικά τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων όταν οι γηπεδούχοι για άγνωστο λόγο παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και πολύ κακοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μοιραία ήρθε η μείωση του σκορ στο 67’ και οι παίχτες του Αμμοχωρίου θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα.
  Σίγουρα στην Αλεξάνδρεια κρατάνε από το συγκεκριμένο παιχνίδι τους 3 πολύτιμους βαθμούς και θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο μια εμφάνιση που για ακόμα μια αγωνιστική δεν ήταν από αυτές που επιθυμούν διοίκηση και προπονητικό τιμ.
Γκολ και φάσεις
18’: Ατομική ενέργεια του Γασπαράτου από αριστερά που με περίτεχνο σουτ στέλνει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Ναλμαντίδη. (1-0)
25’: Κόρνερ για την Αλεξάνδρεια από δεξιά, η μπάλα με φάλτσα αλλά και την βοήθεια του αέρα φτάνει στον Συμπεθέρη που κάνει από κοντά το σουτ και πάνω στην γραμμή απομακρύνει ο Δ. Γεωργιάδης.
29’: «Ασσίστ» του Δημητριάδη στον Γασπαράτο ο οποίος βγαίνει τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο που αποκρούει το συρτό σουτ του επιθετικού της Αλεξάνδρειας.
34’: Ανατροπή του Α. Παπαδόπουλου στην αντίπαλη περιοχή από τον Σεκουλίδη και ο διαιτητής της συνάντησης Βαμβακάς από την Πέλλα καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Γασπαράτος και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ναλμαντίδη που έπεσε στη σωστή γωνία αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα. (2-0)
36’: Δυνατό σουτ του Τσέου από μακριά και η μπάλα φεύγει λίγο έξω.
39’: Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Πατρίκα από τα 45 μέτρα, η μπάλα σκάει μπροστά στον Ναλμαντίδη που με υπερένταση απομακρύνει σε κόρνερ.
56’: Ο Συμπεθέρης από δεξιά μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και αντί να σουτάρει από καλή θέση, «κόβει» την μπάλα στον Α. Παπαδόπουλο και απομακρύνουν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
59’: Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από δεξιά, στο 2ο δοκάρι την κεφαλιά θα πάρει ο Λ. Φωστηρόπουλος και η μπάλα θα φύγει έξω.
67’: Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων από δεξιά με τον Στάιο να κάνει την σέντρα και τον Δημόπουλος από κοντά να μειώνει σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους.
80’: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ για το Αμμοχώρι από αριστερά, ο Καρασαββίδης με γροθιές απομακρύνει, ο Λ. Φωστηρόπουλος μέσα από την περιοχή της Αλεξάνδρειας κάνει το σουτ και η μπάλα αποκρούεται από σώματα.
85’: Μετά από μακρινή μπαλιά ο Δημόπουλος ξεχασμένος στην άμυνα της Αλεξάνδρειας πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα σκάει στο έδαφος και φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Καρασαββίδη.
  Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βαμβακά από την Πέλλα όπως και των βοηθών του Κόγιου – Χαραλαμπίδου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρασαββίδης, Πρέμτσης, Αντάμης (89’ Ιτούδης), Κ. Παπαδόπουλος του Ερ., ΠΑΤΡΙΚΑΣ, Τσέος, ΣΥΜΠΕΘΕΡΗΣ, Καρράς, Δημητριάδης (60’ Κ. Παπαδόπουλος του Ηλ.), Α. Παπαδόπουλος (84’ Σημιχανίδης), ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ.
ΑΜΜΟΧΩΡΙ:  Ναλμαντίδης, Δαλάκης, Χ. Γεωργιάδης, Δ. Γεωργιάδης, Χ. Φωστηρόπουλος, Σεκουλίδης, Ντόνος, ΣΤΑΙΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, Αγγ. Αλεξιάδης, Λ. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: