Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΑ- ΚΟΖΑΝΗ

Η Αγκαθιά πέτυχε αυτό που ήταν να πετύχει βουλώνοντας αρκετά στόματα που την προηγούμενη βδομάδα μιλούσαν για παρασκήνια και άλλα τέτοια.
Ο κόουτς της Αγκαθιάς ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του. Η ομάδα μου δεν είχε να αποδείξει τίποτα είπε ο Νίκος Παπανώτας και το παρασκήνιο της προηγούμενης εβδομάδος επηρέασε αρνητικά τους ποδοσφαιριστές μου.
H αλήθεια είναι ότι πράγματι πολλά ακούγαμε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τελικά τίποτα από όλα αυτά που ακουγόντουσαν δεν είχαν καμία βάση όπως αποδείχθηκε και απλά όλα άνηκαν στην σφαίρα της φαντασίας του καθενός που διοχέτευε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Πολύ καλή ήταν η παρουσία του νεαρού Μάντη της Αγκαθιάς. Ο ποδοσφαιριστής μετά την αποβολή του Χατζόπουλου έμεινε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης της Αγκαθιάς και κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα πάλευε μόνος του με ολόκληρη την άμυνα της Κοζάνης.

Σκεπτόμενος το αποτέλεσμα στην Αγκαθιά το οποίο είναι σαφώς θετικό για την Αλεξάνδρεια μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη για την ατμόσφαιρα η οποία θα περιμένει την Αλεξάνδρεια στο γήπεδο της Σιάτιστας όταν διεξαχθεί το εξ αναβολής παιχνίδι μετά από 2 βδομάδες.
Είναι δεδομένο ότι όλη η Κοζάνη θα είναι εκεί. Μου θυμίζει λίγο το παιχνίδι της Αλεξάνδρειας μέσα στον Βατανιακό πριν από μερικά χρόνια όταν η Αλεξάνδρεια διεκδικούσε το πρωτάθλημα κόντρα στον Πιερικό. Τότε όλη η Κατερίνη και οι φίλαθλοι του Πιερικού βρέθηκαν στο γήπεδο του Βατανιακού βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει την Αλεξάνδρεια. Το αποτέλεσμα; Ήττα για τους πράσινους και το πρωτάθλημα και μαθηματικώς στον Πιερικό τότε. Ας ευχηθούμε φέτος να συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Επιστρέφοντας στην Αγκαθιά, να πούμε ότι οι παίχτες του Νίκου Παπανώτα όντως παρέδωσαν σεμινάρια αμυντικής λειτουργίας αλλά και ψυχικής δύναμης.
Βρέθηκαν με παίχτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο στο οποίο ωστόσο δεν επέτρεψαν στην (πρώτη) Κοζάνη να δημιουργήσει καμία ουσιαστική φάση και να περιορίσει τα «μεγάλα» ονόματα των φιλοξενούμενων σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Νίκου Παπανώτα πραγματικά αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, η προσέλευση του κόσμου στην Αγκαθιά δεν ήταν η αναμενόμενη. Βασικός λόγος δεν είναι άλλος από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Η βροχή και το κρύο δεν επέτρεψαν σε πολλούς από τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο. Πάντως κατά την διάρκεια του αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της μόνο για ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου.
Τ. Ντομουχτσής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη Σιάτιστα ο αγώνας διεξήχθη σε φιλικά πλαίσια. Ουδεμία δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές μας.