Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κατά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Γιώργο Καραμελίδη (φωτ.) η αιτία της απαξίωσης του ποδοσφαίρου στο νομό είναι η Διαιτησία!
Και αφού το διαπίστωσε, συνέταξε επιστολή προς την ΕΠΟ με την οποία ζητά να καταργηθεί κάθε θεσμική έκφραση των διαιτητών και ο κλάδος αυτός να περιέλθει στην ΕΠΟ και οι δε διαιτητές να καταρτίζονται στα πρότυπα των σχολών προπονητών που κάνουν οι Ενώσεις.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, εδώ και χρόνια η Διαιτησία χωλαίνει τόσο στα Εθνικά όσο και στα Τοπικά πρωταθλήματα, η αξιοπιστία της έχει φθάσει σε μηδενικά επίπεδα, οι διαμαρτυρίες όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πληθαίνουν επικίνδυνα, το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, λόγω των κακών διαιτησιών, χάνει την υπόληψη του και απαξιώνεται συνεχώς στην συνείδηση του κόσμου.
Η Ένωση μας προτείνει τη ριζική αλλαγή του αναχρονιστικού Κανονισμού Διαιτησίας και όλα τα περί Διαιτησίας να περιέλθουν στην Ε.Π.Ο. και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αυτής. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πολυαρχία που υπάρχει στη διαιτησία (Σύνδεσμοι Διαιτητών, Ε.Δ. Ενώσεων, ΟΔΠΕ, ΚΕΔ/ΕΠΟ) που μόνο κακό κάνει στη διαιτησία και στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τις σχολές Διαιτησίας προτείνουμε να γίνονται κατά τα πρότυπα των σχολών προπονητών με αποκλειστική ευθύνη της ΚΕΔ/Ε.Π.Ο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: