Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Κυριακή 26/10/08
5η αγωνιστική
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ 1-1
ΣΚΟΡΕΡΣ: 28: Καφές (πεν. 1-0), 66’ Καλλιανίδης (1-1)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Σερρών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μενεξής – Μέτσκας (Σερρών)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, Βαλδήρ, Μπουκλάς, Μυρωνίδης, ΠΑΤΡΙΚΑΣ, ΜΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ, Λιάσκος (46’ Παπαδιάς), Δελιωρίδης (75’ Μισράσι), Φωτιάδης, Θωμαΐδης (79’ Βέτος), Καφές.
ΚΟΖΑΝΗ: ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗΣ, Στεργιόπουλος, Ζαλώνης, Ατματσίδης, Καλλιανίδης, Ν. ΖΗΝΟΒΙΟΣ, Παπαδόπουλος (41’ λ.τ. Πελέκας), Τσαλίδης (76’ Σαββούδης), Μάτουλας, ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ (86’ Γιαννουλίδης), ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια και την Κοζάνη. Το παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους γηπεδούχων και φιλοξενούμενων.
Από πλευράς θεάματος ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Αντιθέτως μπορούμε να πούμε πως έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα και γρήγορο ρυθμό με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να έχουν άτεχνα χαρακτηριστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ήταν το πρώτο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Κυριάκου Αλεξανδρίδη μετά από 5 αγωνιστικές που το θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου έλαμψε με την απουσία του. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως ήταν ένα ντέρμπι και συνήθως σε αυτά το θέαμα είναι αυτό που σημειώνει την πρώτη θέση στο απουσιολόγιο του απολογισμού.
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη με τους φιλοξενούμενους να μην πιστεύουν στα μάτια τους στην ευκαιρία που χάθηκε στο 93ο (!) λεπτό της συνάντησης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Αλεξάνδρεια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από το ξεκίνημα να επιβάλλει τον ρυθμό της, μάλιστα η πρώτη ευκαιρία που δημιουργήθηκε από πλευράς πρασίνων ήταν στο πρώτο λεπτό της συνάντησης. Η Κοζάνη παρόλα αυτά απέδειξε πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος και με την σταθερότητα στην άμυνα δεν επέτρεψε στην Αλεξάνδρεια να «κάνει παιχνίδι». Οι πράσινοι κατάφεραν να «βρουν δίχτυα» στο 28’ με εύστοχο πέναλτι του Καφέ, παράβαση που κέρδισε ο Πατρίκας. Νωρίτερα στο 7’ ο Σερραίος διαιτητής της συνάντησης Ιωαννίδης «έκλεισε τα μάτια» σε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Αλεξάνδρειας όταν ο Ατματσίδης μπερδεύοντας τα αθλήματα έπαιξε βόλεϊ στην μεγάλη περιοχή της ομάδος του. Οι άτεχνες προσπάθειες και οι στημένες φάσεις δεν καρποφόρησαν στην συνέχεια για την Αλεξάνδρεια και το ημίχρονο έληξε 1-0.
Στο 2ο μέρος η ποιότητα του αγώνα δεν άλλαξε. Και πάλι κυριάρχησαν τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Από μία δυνατή στιγμή είχαν οι δύο ομάδες μπροστά στις αντίπαλες εστίες και σε μία από αυτές οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 66ο λεπτό της συνάντησης. Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε λήξει η Κοζάνη κατάφερε στο 93ο λεπτό να βγάλει αιφνιδιασμό και παραλίγο να πάρει τους 3 βαθμούς αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τα δοκάρια του πολύ καλού Παλιούρα.
γκολ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ
1’: Φάουλ για την Αλεξάνδρεια με τον Καφέ από τα αριστερά με πολλά φάλτσα, ο Μπερμπερίδης θα κάνει έξοδο και θα αποκρούσει με γροθιές, η μπάλα θα πάρει ύψος και ο Πατρίκας με κακή προβολή θα την στείλει πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.
7’: Γέμισμα στην μεγάλη περιοχή της Κοζάνης όπου ο Ατματσίδης αποκρούει την μπάλα εμφανώς με το χέρι ωστόσο ο διαιτητής της συνάντησης Ιωαννίδης δεν καταλογίζει την εμφανέστατη παράβαση και δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι μέσα σε πλήθος διαμαρτυριών από πλευράς της Αλεξάνδρειας.
10’: Εκ νέου φάουλ για την Αλεξάνδρεια από αριστερά με τον Καφέ που στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων.
18: Κόρνερ για την Αλεξάνδρεια από δεξιά με τον Καφέ, στο 2ο δοκάρι στην κεφαλιά φτάνει ο Πατρίκας, η μπάλα σκάει στο έδαφος και καταλήγει λίγο έξω.
24’: Ο Μαρκόπουλος εκμεταλλεύεται το λάθος του Λιάσκου, μπαίνει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας, προσποιείται και κάνει το συρτό σουτ με τον Παλιούρα να αντιδράει σωστά και να διώχνει με τα ακροδάχτυλα του αριστερού χεριού σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας ο Ν. Ζηνόβιος θα φτάσει στην κεφαλιά και ο Παλιούρας με τα πόδια θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.
28’: Ο Πατρίκας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα μέσα στην μεγάλη περιοχή της Κοζάνης θα μαρκαριστεί αντικανονικά από τον Καλλιανίδη και ο Ιωαννίδης θα δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καφές και με δυνατό σουτ δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Μπερμπερίδη (1-0).
56’: Αντεπίθεση για την Αλεξάνδρεια από δεξιά με τον Θωμαΐδη που μπαίνει στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και κάνει το συρτό σουτ, ο Μπερμπερίδης που παρακολουθεί την φάση πέφτει και αποκρούει με τα πόδια, το «ριμπάουντ» παίρνει ο Καφές που κάνει νέο συρτό σουτ και ο Μπερμπερίδης για 2η συνεχόμενη φορά «κατεβάζοντας τα ρολά» λέει όχι στους επιθετικούς της Αλεξάνδρειας.
63’: Φάουλ για την Αλεξάνδρεια από αριστερά με τον Καφέ, ο Μπερμπερίδης αν και δύσκολα με τα πόδια διώχνει την μπάλα μακριά.
66’: Ο Μαντζιάρης εκτελεί φάουλ για την Κοζάνη από πλάγια θέση στα δεξιά, πρώτος στην κεφαλιά φτάνει ο Καλλιανίδης και με κοντινή κεφαλιά ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους σε 1-1.
93’: Αντεπίθεση για την Κοζάνη από αριστερά με τον Πελέκα που μπαίνει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας κάνει το σουτ και η μπάλα αποκρούεται από τα δοκάρια της εστίας του Παλιούρα και η Κοζάνη χάνει την ευκαιρία να «κλέψει» το τρίποντο της νίκης στις καθυστερήσεις της συνάντησης.
Η διαιτησία
Με πολλά λάθη ο διαιτητής του αγώνα Ιωαννίδης από τις Σέρρες που προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών και από τις δύο ομάδες. Σε καλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι δύο βοηθοί Μενεξής και Μέτσκας.

Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ (προπονητής Αλεξάνδρειας):
«Ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν στόχους. Εμείς τον δικό μας προς το παρόν τον υλοποιούμε, δηλαδή παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα στην πορεία αν μας τύχει κάτι περισσότερο θα το δούμε. Πάντως είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την άνοδο. Βέβαια τον στόχο αυτόν στον όμιλό μας τον έχουν τρεις ομάδες.
Εμείς το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά και θέλουμε να το κερδίζουμε. Σήμερα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που κάναμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε βέβαια και να χάσουμε στις καθυστερήσεις. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε σίγουρα κάθε παιχνίδι ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η Κοζάνη η οποία διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίχτες.
Δεν θα πω πολλά πράγματα για την διαιτησία απλά θα σταθώ στην φάση του πέναλτι που δεν μας δόθηκε και ο διαιτητής του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μιλάνε για την διαιτησία. Ας τα αφήσουν αυτά, ας κοιτάξουν την ομάδα τους και ας αφήσουν τους διαιτητές να κάνουν την δουλειά τους.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: