Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗΣ

Είναι πρωτότυπο τις σημερινές εποχές να γίνονται εκλογές σε έναν φορέα που υποτίθεται ότι απασχολεί από χόμπι χιλιάδες ανθρώπους αλλά κανείς να μην ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα.
Ο φορέας αυτός είναι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας και κανείς δεν πήρε είδηση το ότι έγιναν εκλογές.
Το γιατί είναι εύκολο να το βρει κάποιος που έχει στοιχειώδη ενασχόληση με το χώρο.
Ο Καραμελίδης, πρόεδρος της ένωσης από το 1996 διοικεί χωρίς κανέναν να τον ελέγχει αφού δεν έχει αντιπολίτευση. Το απαγορεύει το καταστατικό που ορίζει το πλειοψηφικό ως εκλογικό σύστημα.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων γιατί να εμφανιστεί κάποιος ρομαντικός που θα συντριβεί; Γιατί να μπει κάποιος στην διαδικασία των εκλογών όταν γνωρίζει από πριν πως οι παράγοντες των ομάδων ήδη έχουν δώσει τα πληρεξούσια με τους εκλέκτορες στην Ένωση.
Δεν υπάρχει δρόμος ούτε πιθανότητα να αναστραφεί η κατάσταση. Το τοπικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια βιώνει την παρακμή του. Οι παράγοντες εξαφανίζονται και όσοι μπαίνουν στο χώρο γρήγορα αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και αποχωρούν.
Οι ομάδες μόνες τους και ανίσχυρες προσδοκούν σε φιλική μεταχείριση από την διαιτησία που ελέγχεται από τον πρόεδρο.
Διαιτητές σφυρίζουν ακόμα πολλοί που δεν είναι διαιτητές αλλά με το έτσι θέλω βαφτίστηκαν εν μια νυκτί.
Κανείς δεν παίρνει επιχορήγηση από το ταμείο της Ένωσης ασχέτως αν τη χρειάζεται.
Ο πρόεδρος διοικεί μόνος του και όλοι όσοι συγκροτούν το ΔΣ είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία και αρκούνται ότι τους ορίζει παρατηρητές αγώνων σε διάφορα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους.
Απλές αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι αλλά κανείς δε φαίνεται να αντιδρά.
Ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: