Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΚΑΘΙΑ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 1-0, 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Το ματς ήταν δυνατό και αμφίρροπο. (Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ στην σελίδα της Εφημερίδας στο facebook) Οι μάχες σώμα με σώμα ήταν εναλασσό-μενες και όλα έδειχναν ότι οι διακόσιοι και πλέον φίλαθλοι θα παρακολουθούσαν ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης δυο ομάδων που οι παίχτες τους δείχνουν ψυχή στο γήπεδο.
Η Αγκαθιά έδειξε εξ αρχής της προθέσεις της αφού πιεσμένη βαθμολογικά ήθελε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πίεσε τα Λευκάδια που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και η αποστολή των παιχτών του Τ. Τερζή ήταν να καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους και σπανίως να βγαίνουν στην κόντρα.
Η Νίκη Αγκαθιάς έκανε τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 8΄ με τον Λαμπριανίδη που έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από τον πολύ καλό Κωτσιόπουλο που επέστρεψε ως αντίπαλος μετά από δυο χρόνια που αγωνίστηκε στην Νίκη. Στο 24΄ και πάλι ο Λαμπριανίδης εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιο-χή και ο Κωτσιόπουλος και πάλι εκτινάχθηκε και αποσόβησε το γκολ. Στο 33΄ ο Βαλδήρ αυτή τη φορά έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει και πάλι ο 39χρονος τερματοφύλακας των Λευκαδίων.
Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη φάση έγινε στο 56΄ με τον Τσούπρο που βρέθηκε τετ ατετ με τον Κωτσιόπουλο αλλά τον νίκησε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό μια αμφι-σβητούμενη φάση. Ο Λαμπριανίδης έπεσε μέσα στην περιοχή των Λευκαδίων και ο κακός διαιτητής Κουρουλής είδε πέναλτι για να δεχτεί την ομαδική διαμαρτυρία των παιχτών των Λευκαδίων. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Ντάμτσιος που είχε περάσει στην θέση του Πατρίκα Θ στο 21΄.
Η Αγκαθιά αντί να κλειστεί συνεχίζει να βγαίνει απειλητικά και με τον Τσούπρο που ήταν πολύ καλός στο 61΄ χάνει ευκαιρία και πάλι σε τετ ατετ. Στο 63΄σημειώθηκε μια φάση διαρκείας. Ο Λαμπριανίδης σουτάρει αποκρούει ο Κωτσιόπουλος και ο επερχόμε-νος Κουκουλής σουτάρει εκ νέου για να α-ποκρούσει και πάλι ο τερματοφύλακας.
Τα Λευκάδια επιχείρησαν να βγουν μπροστά και να ισοφαρίσουν αλλά έπαιξαν άναρχα, χωρίς σύστημα και βασίστηκαν στο ενδεχό-μενο λάθος της άμυνας της Αγκαθιάς. Ωστόσο, το τελικό ισοζύγιο των ευκαιριών ως το τέλος ανήκει στους γηπεδούχους αφού έχα-σαν ευκαιρίες τόσο στο 72΄ με τον Λαμπριανίδη όσο και στο 82΄ με τον Τσούπρο.
Η Αγκαθιά δίκαια πήρε το ματς και τους βαθμούς της νίκης σε αντίθεση με τα Λευκάδια που επιχείρησαν να καταστρέψουν το παιχνίδι και φύγουν με τον βαθμό της ισο-παλίας.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Δι-τσόλα με χτύπημα στον δικέφαλο γεγο-νός που θα τον κρατήσει αρκετό καιρό εκτός γηπέδων.
Ο διαιτητής ήταν κακός, δεν είχε τον έ-λεγχο του παιχνιδιού σε αντίθεση με τους βοηθούς του που ήταν πολύ καλοί. Αμέσως μετά το τέλος δέχτηκε την επίθεση των φιλοξενούμενων οι οποίοι τον προ-πηλάκισαν φραστικά.

ΑΓΚΑΘΙΑ: Κίτσας, Κουβατσίδης, Πατρίκας Θ (21΄ ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ), Βαλδήρ, ΤΣΟΥ-ΠΡΟΣ, ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ, Κουκουλής, Δι-τσόλας (19΄ ΚΟΥΚΛΑΣ), Μελιόπουλος, Νικολαϊδης (65΄ Ρίσσου), ΜΠΑΚΑΝΟΣ
ΛΕΥΚΑΔΙΑ: ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Μαντζιαρίδης, Σαρμπίνος, Ορδουλίδης (81΄ Γκό-γκας), ΤΖΕΪΡΑΝΙΔΗΣ, Παπαδόπουλος, Γιαουτζής, Καρασαρίδης (65΄ Τσάλμας), Τρούπκος, Έξαρχος, Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: