Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ ΜΑΣ «ΝΙΚΗ» ΑΙΓΙΝΙΟΥ – Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» 2 – 3

Tα σετ: (25 – 22), (25 – 22), (19 – 25), (16 – 25) (9 – 15) Διάρκεια 125΄
Μυλωνάς Αργύρης – Τσαγκαλίδης Επαμεινώνδας (προπονητές)– Θεοδωρακοπούλου Μ., Γιαγκούση Κ, Σβέδρακ Ν, Κυνηγοπούλου Ε, Γελαστοπούλου Ρ., Χόκια Ε., Μπλαχάβα (λίμπερο) Δρίζη Ε, Καραγκιοζοπούλου Ε., Χατζοπούλου Δ..
Για το πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της ΕΣΠΕΜ στην κατηγορία των νεανίδων με η ομάδα του ΓΑΣ αγωνίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αιγίνιο με αντίπαλο την τοπική ομάδα την οποία και νίκησε με 3-2.
Η ομάδα του κ. Μυλωνά κατέβηκε στον αγώνα με προβλήματα απουσιών, με λίμπερο την παγκορασίδα Μπλαχάβα, με αρκετή κούραση, αφού οι αθλήτριες πήγαν στο γήπεδο κατευθείαν από το σχολείο τους, και έχοντας να αντιμετωπίσουν μία κακή διαιτησία, για μια ακόμη φορά, βρέθηκε να χάνει τα δύο πρώτα σετ από μια ομάδα που υπερέβαλλε των δυνατοτήτων της, παίρνοντας μάλιστα αρκετούς «τυχερούς» πόντους.
Τα κορίτσια στο σημείο αυτό και με την ήττα να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους, γεγονός που θα τους στοίχιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αντέδρασαν και δείχνοντας χαρακτήρα πέρασαν στην αντεπίθεση και ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες, πήραν πανάξια και δίκαια μια μεγάλη όπως αποδείχθηκε στο τέλος νίκη. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή και στις αθλήτριες που δεν το έβαλαν κάτω και δείχνοντας τελικά το πραγματικό τους πρόσωπο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι κερδίζοντας πολύ εύκολα τα τρία τελευταία σετ.
Η πίστη για τη νίκη και η διάθεση των παικτριών του κ. Μυλωνά τις οδήγησε σε ένα ομαδικό παιχνίδι με πολλές επιλογές και έδειξε επίσης ότι όταν δεν επηρεάζονται από τα στιγμιαία λάθη και τους αστάθμητους παράγοντες, μπορούν και επανέρχονται με εντυπωσιακές στιγμές στη συνέχεια. Πολύ καλή στο δημιουργικό κομμάτι η πασαδόρος Θεοδωρακοπούλου που εμψύχωνε και τις συμπαίκτριές της πρωτοστατώντας στην ανατροπή, οι κεντρικές Γελαστοπούλου και Σβέδρακ που κέρδισαν τη μάχη του φιλέ και πρόσφεραν πολύ όμορφους πόντους με μπλοκ και πρώτους χρόνους έδειξαν ότι δίκαια αποτελούν το δύνατο σημείο της ομάδας. Η Γιαγκούση, παίζοντας με αρκετό άγχος και με πίεση από την κερκίδα απέναντι στην ομάδα όπου ξεκίνησε το βόλεϊ, στάθηκε αρκετά καλά και είχε εντυπωσιακά τελειώματα από τη θέση της διαγωνίου. Η Κυνηγοπούλου με το εντυπωσιακό της άλμα πήρε πολλούς πόντους δείχνοντας ότι όταν αγωνίζεται με σοβαρότητα δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις της. Η Χόκια μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα είχε αρκετές καλές στιγμές. Τελευταία, η λίμπερο της ομάδας Μπλαχάβα Μ., η οποία όντως η μικρότερη της ομάδας αφού αγωνίζεται στην κατηγορία των παγκορασίδων, κλήθηκε από τον προπονητή της να αγωνιστεί στα βαθιά και παρά τα λάθη της λόγω της απειρίας και του άγχους στα δύο πρώτα σετ, έδειξε ψυχή στη συνέχεια, στηριζόμενη και από τις συμπαίκτριες της και ανέβασε πολύ την απόδοση της με αποτέλεσμα να βγάλει αρκετές άμυνες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ομάδα να περάσει στην αντεπίθεση.
Η ανωτερότητα των αθλητριών της ομάδας απέναντι στις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας είναι δεδομένη και οφείλεται στο αναμφισβήτητο ταλέντο αλλά και την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο τμήμα από τους προπονητές και για το λόγο αυτό έχει καταξιωθεί στο χώρο της πετοσφαίρισης σαν μια από τις καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: