Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟ 5-0

Επιβλητική νίκη πέτυχε την Κυριακή το απόγευμα η Αλεξάνδρεια στο γήπεδό της επί της αδύναμης ομάδας του Πεντάβρυσσου Καστοριάς την οποία διέ-συρε. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο αντιπάλων ήταν εμφανής και οι παίχτες του Χρ. Τερζίδη άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξαν τόσο προς τον προπονητή τους όσο και προς τους οπαδούς της ομάδας ότι η ήττα στον Φούφα ήταν ένα κακό διάλειμμα.
Η Αλεξάνδρεια από το πρώτο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις της και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με κινητήριους μοχλούς τον άριστο Συμπεθέρη και την επιθετική γραμμή που τα πήγε πολύ καλά.
Δημιούργησε ευκαιρίες, άλλαξε τη μπάλα, έπαιξε με αλληλοκάλυψη και εν τέλει επιχείρησε να προσφέρει και θέαμα. Τα πέντε γκολ που πέτυχε η Αλε-ξάνδρεια ήταν άκρως τονωτικά για την «ψυχολογία» της ενόψει του παιχνι-διού της Τετάρτης στην δύσκολη έδρα της Αγκαθιάς όπου και θα αγωνιστεί στα πλαίσια της εμβόλιμης αγωνιστικής.
Μόλις στο 7΄ ο Γασπαράτος βγάζει κα-λή σέντρα στο κέντρο της άμυνας αλλά ο Μυλωνάς πιάνει ασθενική κεφαλιά και δίνει τη δυνατότητα στον Παπαδό-πουλο να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αρ-γότερα και πάλι ο Γασπαράτος βγάζει σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Πιπινίκας δεν μπορεί να σκοράρει με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ξεθαρρέψουν και να πιέσουν για ένα δίλεπτο αφού κέρ-δισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή και στη συνέχεια ένα κόρνερ που πέ-ρασαν ανεκμετάλλευτα.
Η Αλεξάνδρεια στο 18΄ κέρδισε ένα κόρνερ και το οποίο εκτέλεσε ο Μυλωνάς για να έρθει ο Τσακτάνης με κεφαλιά και να νικήσει τον Παπαδόπουλο ανοίγοντας το σκορ. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ο Αντάμης που ήταν ο κορυ-φαίος της Αλεξάνδρειας έβγαλε μια ωραία σέντρα για να πιάσει μια κεφα-λιά λόμπα ο Γασπαράτος και να «εκθέσει» τον Παπαδόπουλο που μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα από την εστία του.
Στο 26΄ ο Πιπινίκας κάνει μια πολύ καλή ενέργεια δείγμα της κλάσης του. Κλέβει τη μπάλα από τον Μήνο και αφού μπαίνει σχεδόν μόνος στην περιοχή προτιμά να σουτάρει αντί να πλα-σάρει και χάνει ευκαιρία να κάνει τρια τα τέρματα της ομάδας του.
Η Αλεξάνδρεια συνεχίζει να φτιάχνει ευκαιρίες τόσο με τον Τσακτάνη στο 33΄ όσο και με το κερδισμένο πέναλτι στο 36΄ που αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Πέικος για να αποκρούσει ο Παπαδόπουλος. Το πέναλτι κέρδισε ο Συμπεθέρης που ήταν επίσης κορυφαίος.
Στο β΄ ημίχρονο ο Συμπεθέρης βγάζει ωραία σέντρα «πάρε βάλε» στον Πιπινίκα που με απευθείας σουτ από κοντά γράφει το 3-0 στο 53΄. Ο νεοεισελθών Τοπαλίδης κυνηγάει μια χαμένη μπαλιά και βγάζει τετ ατετ τον Γασπαράτο για να μη μπορέσει αυτός να κάνει σωστά την προβολή και να χάσει σπουδαία ευκαιρία.
Στο 70’ ο Συμπεθέρης πατυχαίνει το τέρμα της αγωνιστικής. Από 35 μέτρα πιάνει ένα ωραίο ψιλοκραμαστό σουτ που εκθέτει για δεύτερη φορά τον Πα-παδόπουλο και 4-0. Το πέμπτο τέρμα της Αλεξάνδρειας βάζει ο Μπαστάκης στο 75΄ με κοντινό σουτ και το πανη-γυρίζει δεόντως.
Η διαιτησία του Γαλατσού που κιτρίνισε τον Ιωσηφίδη στη φάση του πέναλτι ήταν άψογη όσο και των βοηθών του Περικλίδη και Καραγιάννη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρασαβίδης, Μάντζαρης, Αντάμης, Παπαδόπουλος (74΄Ιτούδης), Πέικος, Τσέος, Συμπεθέρης, Τσακτάνης, Πιπινίκας (60΄ Μπαστάκης), Γασπαράτος, Μυλωνάς (55΄ Τοπαλίδης).
ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΣΟ: Παπαδόπουλος, Τζι-βάρας, Μήνος, Λαδάς, Τοπαλίδης (45΄ Μπορόζης), Γρηγοριάδης Θ(57΄Καραμανίδης), Νικολάου (66΄ Βασιλειά-δης), Ιωσηφίδης, Αντωνιάδης, Γρηγοριάδης Γ., Αμπαρτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: