Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ 2-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η νίκη της Αλεξάνδρειας ήταν δίκαιη, σπουδαία και ελπιδοφόρα για το μέλλον αυτής της ομάδας που έχει πολλές δυνατότητες. Στο πλαίσιο της 15ης εμβόλιμης αγωνιστικής η ομάδα του Χρ. Τερζίδη νίκησε καθαρά με 2-0 την ιστορική Καστοριά που ως σήμερα το μεσημέρι ήταν πρωτοπόρος στην βαθμολογία και ήταν το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Η Καστορινοί έδειξαν ότι διαθέτουν καλή ομάδα η οποία όμως στο σημερινό ματς δεν κατάφερε σε καμιά σχεδόν περίπτωση να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Καρασσαβίδη.
Αντιθέτως, η ομάδα της Αλεξάνδρειας έπαιξε ομαδικά, δυνατά, με φαντασία και σύστημα και οι παίχτες ήταν φανερό πως υπερέβαλλαν ευατούς γιατί ντοπαρίστηκαν από το όνομα του αντιπάλου και πέτυχαν τη νίκη.
Η Αλεξάνδρεια ήταν αυτή που στο πρώτο ημίχρονο έκανε ευκαιρίες με το Γασπαράτο στο 20΄ μετά από καλή ενέργεια του Συμπεθέρη και στο 27΄ ο αρχηγός εξαπέλυσε σουτ με προϋποθέσεις αλλά ο Σίσκος απέκρουσε σωτήρια.
Τρια λεπτά αργότερα ο διαιτητής αποβάλλει τον Αντάμη της Αλεξάνδρειας και τον Αλεξανδρίδη της Καστοριάς γιατί διαπληκτίστηκαν με απευθείας κόκινη κάρτα.
Ο πολύ καλός Πιπινίκας με το άρχισε το β΄ ημίχρονο είχε ένα καλό σουτ από κοντά και στο 50΄ ο Γασπαράτος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ωραία ενέργεια του Συμπεθέρη που του έβγαλε ωραία σέντρα.
Στο 62΄ ο Πιπινίκας πλησιάζει πολύ κοντά στο γκολ όταν με ατομική ενέργεια πέρασε δυο αντιπάλους του και το σουτ που κάνει περνάει δίπλα από το δοκάρι του Σίσκου που όμως τρια λεπτά αργότερα βλέπει τη μπάλα στα δίχτυα του από την κεφαλιά του Γασπαράτου μετά από σέντρα του Τσέου.
Η Αλεξάνδρεια δεν υποχωρεί αλλά συνεχίζει την πίεση σε μια Καστοριά που προσπαθεί με σπασμωδικό τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Η νίκη της Αλεξάνδρειας θα μπορούσε να «κλειδώσει» στο 77΄ όταν ο Συμπεθέρης έβγαλε φοβερή πάσα στον Πιπινίκα που αυτός με την σειρά του έσπασε στον Τσακτάνη αλλά αυτός αντι να τελειώσει τη φάση την σούταρε με το λάθος πόδι του άουτ.
Όμως, στο 90΄ και σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ ο Τσέος βγάζει σέντρα και ο Τσακτάνης με κεφαλιά γράφει το 2-0 μέσα στα πανηγύρια των συμπαιχτών του και των οπαδών της ομάδας που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο αν και έβρεχε.
Η διαιτησία των Μπαστάκα, Παντρά- Λεϊζη ήταν μέτρια και θα έλεγα ότι ήταν υπερβολικός ο διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο.
Αλεξάνδρεια: Καρασαββίδης, Μπαστάκης, Αντάμης, Παπαδόπουλος, Πέικος, Τσέος, Τσακτάνης, Συμπεθέρης (Παρασκευάς), Πιπινικας (87΄ Μαντζιάρης), Γασπαράτος (82΄ Τοπαλίδης), Μυλωνάς.
Καστοριά: Σίσκος, Καραμάσιος (66΄ Λίνδρας), Τάντσης (19 λ.τρ. Μαντζάνας), Παναγιωτίδης, Λίτσκας (79΄ Παπαδόπουλος), Σαββαϊδης, Αναγνωστόπουλος, Τζότζης, Τσούκλης, Μπάντζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: