Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

1.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΜ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 18.00 Δ.Α.Κ. ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»
Τελικό αποτέλεσμα 51 – 59 (7 – 17), (21 - 19), (2 – 12), (21 – 11)

Τσάρτας Β. (προπονητής), - Παπαγερίδης Α. 4, Πουρλιοτόπουλος 8 (2/3π), Χύτας Γ. 6, Αβραμίδης Ν. 8, Καρκάρας Π. 14, Τσάτσας 2, Πρόϊος, Αλεξόπουλος Γ. 4, Γιαννόπουλος, Στουγιαννόπουλος 5, Γιοβανόπουλος, Νικολόπουλος Γρ. 8 (2/3π)
Διαιτητές: Μελανίδης Μ. – Ντόγκας Ν.

Με νίκη (την έβδομη στη σειρά) συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα του ΓΑΣ, αφού στο κλειστό γυμναστήριο των Γαλατάδων επιβλήθηκε με 59 – 51 της Α.Ε. Καρώτισσας. Ο αγώνας ήταν για την 12η αγωνιστική ημέρα της περιόδου 2010-2011 του πρωταθλήματος ανδρών της Α΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ. Με τον αγώνα αυτό άνοιξε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος βρίσκοντας την ομάδα της πόλης μας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τη Μελίκη.
Η ομάδα του κ. Τσάρτα ξεκίνησε δυνατά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, από την οποία είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μάλιστα εντός έδρας, και από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό της και να μην απειληθούν ουσιαστικά από τους αντίπαλους ακόμα και όταν στο τέλος άσκησαν έντονη πίεση στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την κατάσταση.
Η νίκη της ομάδας και σε αυτό το παιχνίδι βασίστηκε στην γνωστή συνταγή που έχει επιφέρει τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα, στην πιεστική άμυνα που εφάρμοσαν σε όλους τους χώρους ξεκινώντας από τους περιφερειακούς με αποτέλεσμα να οδηγούν τους αντιπάλους σε λανθασμένες επιλογές και σε σουτ με περιορισμένες πιθανότητες επιτυχίας με αποτέλεσμα το εύκολο ριμπάουντ που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης περισσότερων επιθέσεων και κυρίως αιφνιδιασμών. Χαρακτηριστικό της πιεστικής ομαδικής άμυνας είναι ότι στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας δέχτηκε μόνο 2 πόντους.
Από τους αθλητές του ΓΑΣ δεν υπάρχει παίκτης που να μην προσπάθησε με το παραπάνω για την επικράτηση της ομάδας. Κορυφαίος όμως αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ ο Καρκάρας Π. ο οποίος, ξεπερνώντας σταδιακά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες τόσο με τα ριμπάουντ που μάζεψε όσο και με τους πόντους και τα φάουλ που φόρτωσε τους αντιπάλους του. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο επανεμφανισθείς Γρ. Νικολόπουλος ο οποίος βοήθησε με την πληθωρική του παρουσία την ομάδα. Ελπίζουμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία θα προσφέρει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια αφού μετά την μετάθεση του θα υπηρετεί πλέον σε στρατόπεδο της Βέροιας. Σημαντικότατη για ένα ακόμα παιχνίδι η συνεισφορά του Αβραμίδη που φέτος αναδεικνύεται στο κρυφό όπλο της ομάδας αφού εκτός από την καταπληκτική του άμυνα σημειώνει και πολύ καθοριστικά καλάθια. Η περιφερειακή τριάδα Παπαγερίδης για την καταπληκτική άμυνα και τη δημιουργία, Γ. Χύτας, και ο αρχηγός Πουρλιοτόπουλος Β. παρότι μοιράστηκαν τους πόντους έδειξαν με την εμπειρία τους και τη συνολική παρουσία και σε αυτό το παιχνίδι γιατί η ομάδα τους συγκαταλέγεται στα φαβορί του πρωταθλήματος. Σε υψηλά επίπεδα η παρουσία και των υπόλοιπων αθλητών Αλεξόπουλος, Στουγιαννόπουλος που πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους υπόλοιπους Τσάτσας, Πρόϊος, Γιαννόπουλος και Γιοβανόπουλος.


2.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 16.00 Δ.Α.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» - «ΠΑΝΘΕΟΝ» ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Τελικό αποτέλεσμα 3 – 0 (25 – 15), (25 – 12), (25 – 8), Διάρκεια 60΄

Μυλωνάς Αργύρης (προπονητής), - Δρίζη Ε., Καραγκιοζοπούλου Ε., Θεοδωρακοπούλου Β., Χατζοπούλου Δ., Δάμκαλη Α., Κυριαζοπούλου Ε., Δρένου Ν., Μαστοροδήμου Ν., Μπλαχάβα Μ.(λίμπερο), Καραβιώτη Ν., Ντούφα Θ..

Με νίκη 3-0 σετ, συνέχισε η ομάδα του ΓΑΣ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για τη φετινή περίοδο στην κατηγορία των παγκορασίδων του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης της ΕΣΠΕΜ, με αντίπαλο τη δεύτερη ομάδα του Πάνθεον Λιτοχώρου, πιστοποιώντας την ποιότητα της δουλειά που γίνεται στο τμήμα και το ταλέντο των αθλητριών της..
Η ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο παιχνίδι αφενός επηρεασμένες από την παρουσία στον πάγκο του προπονητή των μεγάλων κ. Μυλωνά και αφετέρου από τη διαφορά δυναμικότητας που φάνηκε από την προθέρμανση ότι υπάρχει μεταξύ των δύο αντιπάλων με αποτέλεσμα στην αρχή οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τους δέκα πόντους, εντούτοις σταδιακά οι παίκτριες ανέβαζαν την απόδοση τους και έφτασαν πολύ εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-15. Το δεύτερο σετ κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με την ομάδα μας να βελτιώνει την απόδοση της και να το κερδίζει με 25-12. Στο τρίτο σετ οι εύκολοι πόντοι που ήρθαν από την υπεροχή στο σερβίς περιόρισαν τις αντίπαλες στους 8 πόντους μόνο.
Από τις αθλήτριες που δεν έφτασαν σε επίπεδο απόδοσης προηγούμενους αγώνες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας όλες είχαν στιγμές που έδειξαν μέρος από το ταλέντο και τις δυνατότητες τους. Η Δρένου με τη Χατζοπούλου έχοντας καλές στιγμές μοιράστηκαν το χρόνο στη θέση της διαγωνίου όπως και η Μαστοροδήμου που είχε καλή παρουσία και ένα πολύ αποτελεσματικό σερβίς που έδωσε πολλούς πόντους στο 3 σετ. Οι κεντρικές Δάμκαλη, Θεοδωρακοπούλου Β. όπως και η Καραβιώτη που επανεμφανίστηκε. Οι ακραίες Καραγκιοζοπούλου , Χατζοπούλου και Κυριαζοπούλου Ελ. που επίσης μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής σε αυτή τη θέση είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όπως και η λίμπερο της ομάδας Μπλαχάβα Μ. η οποία ήταν πολύ θετική στην υποδοχή και στην άμυνα έδειξαν ότι έχουν τα εχέγγυα να προσφέρουν στο μέλλον με τις δυνατότητες τους στο μέλλον.
Σημειώνουμε εδώ ότι ο αγώνας άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση αφού προηγουμένως ο προπονητής, ο έφορος της ομάδας, αλλά και όλες οι αθλήτριες ασχολήθηκαν για αρκετή ώρα, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους συνοδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, να επαναφέρουν τον αγωνιστικό χώρο σε φυσιολογική κατάσταση (σκούπισμα και σφουγγάρισμα) από την ακαταστασία την οποία δημιούργησαν οι υπεύθυνοι άλλου συλλόγου που την παραμονή είχαν σε αυτόν την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής τους πίτας.


3.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 18.00 Δ.Α.Κ. ΜΕΛΙΚΗΣ
Γ.Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ - Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»
Τελικό αποτέλεσμα 0 – 3 (23 – 25), (25 – 17), (20 – 25), (19 -25) Διάρκεια 100΄

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Μυλωνάς Αργύρης (προπονητής)– Παπαεμμανουήλ Κ., Θεοδωρακοπούλου Μ., Στογιαννοπούλου Μ., Γιαγκούση Κ., Σβέδρακ Ν., Γελαστοπούλου Ρ. Χόκια Ε., Ζγκούρα Π. (λίμπερο).
ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ Μανώλης Αναστάσιος (προπονητής)– Ντόβα, Βενιοπούλου, Γιαννοπούλου, Μαγαλιού, Γεωργάκη, Κόλα, Γιαννοπούλου, Παναγιωτίδου, Ντέλια, Αράπογλου (λίμπερο).

Τη νίκη με 3-0 σετ πέτυχε στον αγώνα που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα γυναικών του ΓΑΣ, για το πρωτάθλημα της κατηγορίας της, στο γήπεδο της Μελίκης απέναντι στην τοπική ομάδα του ΓΑΣ.
Ο κ. Μυλωνάς είχε μόνο οκτώ αθλήτριες στη διάθεσή του αφού απουσίαζαν για διαφόρους αρκετές αθλήτριες γεγονός που συμβαίνει συχνά τελευταία. Παρόλα αυτά η ομάδα κέρδισε το παιχνίδι χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία από τη νεανική και άπειρη ομάδα της Μελίκης η οποία, θα πρέπει να τονιστεί, εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της και οι αθλήτριές της αγωνίστηκαν φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έχοντας κυρίως πολύ καλές αμυντικές προσπάθειες. Όλα τα σετ εξελίχθηκαν σχεδόν πανομοιότυπα, ακόμα και το τρίτο όπου η τοπική ομάδα προηγήθηκε στην αρχή, οι παίκτριες του ΓΑΣ εέχοντας τον έλεγχο προηγούνταν και μόλις ένοιωθαν την απειλή των αντιπάλων επιτ΄χυναν λίγο και ξανααποκτούσαν μία ικανοποιητική διαφορά ώστε να μην κινδυνεύουν στο τέλος.
Ασφαλώς το παιχνίδι δεν προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο είναι δεδομένη και σε αυτό οφείλεται ότι σε κανένα σημείο του αγώνα η ομάδα δεν ανέβασε στροφές.
Ατομικά η Θεοδωρακοπούλου, από τη θέση της πασαδόρου, προσπάθησε να μοιράσει όσο το δυνατό καλύτερα το παιχνίδι. Οι κεντρικές Γελαστοπούλου και Σβέδρακ δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο φιλέ προσφέροντας μερικές πολύ ωραίες στιγμές και παρότι δεν είχαν τα τελειώματα που θα ήθελε ο προπονητής τους. Η Γιαγκούση από τη θέση της διαγωνίου είχε κάποια εντυπωσιακά τελειώματα δεν έφτασε όμως στο ύψος προηγούμενων εμφανίσεων. Από τις ακραίες τόσο η Παπαεμμανουήλ όσο και η Χόκια δεν είχαν ολοκληρωμένες επιθετικές επιλογές ήταν όμως πάρα πολύ καλές στο σερβίς (κυρίως η Χόκια) δίνοντας πολύ εύκολα πόντους στην ομάδα. Η λίμπερο Ζγκούρα έχοντας αρκετές καλές υποδοχές, εμφανίστηκε καλύτερη σε σχέση με τις τελευταίες της παρουσίες, απέχει όμως αρκετά από τις πολύ καλές αποδόσεις που είχε παλιότερα και τις πραγματικές δυνατότητες.
Σίγουρα όλες οι αθλήτριες με λίγη προσπάθεια και μεγαλύτερη συμμετοχή στις προπονήσεις μπορούν εύκολα να επανέλθουν σε υψηλότερες αποδόσεις ώστε να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση και αυτές αλλά και ο προπονητής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: