Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΜ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 18.00 Δ.Α.Κ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Φ.Ο. ΣΩΣΣΑΝΔΡΑΣ - Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»
Τελικό αποτέλεσμα 60 – 64 (16 – 21), (17 - 16), (10 – 13), (17 – 14)

Τσάρτας Β. (προπονητής), - Αβραμίδης Ν. 15 (1/3π), Πουαρίδης Γ., Πασχαλιώρης Γ., Χύτας Γ. 23 (2/3π), Παντοφλίδης Π., Πρόϊος 2, Καρκάρας Π. 4, Τσάτσας 2, Αλεξόπουλος Γ. 6, Γιαννόπουλος, Στουγιαννόπουλος 12 (1/3π), Γιοβανόπουλος.
Διαιτητές: Μελανίδης Μ. – Ντόγκας Ν.

Με νίκη ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2011 η ομάδα του ΓΑΣ αφού στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας επιβλήθηκε της ομάδας του Φ.Ο. Σωσσάνδρας με 64 - 60. Ο αγώνας ήταν για την 9η αγωνιστική ημέρα της περιόδου 2010-2011 του πρωταθλήματος ανδρών της Α΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ.
Η ομάδα του κ. Τσάρτα κατέβηκε στο παιχνίδι έχοντας σημαντικές απουσίες αφού για διαφορετικούς λόγους έλλειπαν οι Πουρλιοτόπουλος (επαγγελματικά), Παπαγερίδης (ασθενής) και Νικολόπουλος (στρατιώτης). Παρόλα αυτά η ομάδα ξεκίνησε αρκετά δυνατά και πήρε κεφάλι στο σκορ, το οποίο και κράτησε μέχρι τέλος, παρά την πίεση που ασκήθηκε από τους γηπεδούχους, παίρνοντας τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα.
Η ομάδα ευτύχησε σε ένα ακόμα παιχνίδι, παρά την απουσία των δύο κατεξοχήν οργανωτών του παιχνιδιού της, να έχει σε πολύ καλή μέρα την περιφερειακή της γραμμή κυρίως εκτελεστικά και με τους παίκτες αυτής της γραμμής να σκοράρουν τα 3/4 των πόντων με σχετικά καλά ποσοστά ευστοχίας.
Από τους αθλητές του ΓΑΣ πρώτος σκόρερ ο Γ. Χύτας έχοντας συνολικά πολύ καλή εμφάνιση, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Αβραμίδης, και Στουγιαννόπουλος. Μία ακόμα καλή εμφάνιση πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι δύο ψηλοί της ομάδας Καρκάρας και Αλεξόπουλος τόσο με τους πόντους όσο και με την συνολική τους παρουσία μέσα στη ρακέτα, ενώ βοήθησαν αρκετά στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκαν οι Τσάτσας, Πρόϊος , Πασχαλιώρης όπως και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο παιχνίδι.



2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 14.00 Δ.Α.Κ. ΜΕΛΙΚΗΣ
Γ.Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ - Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»
Τελικό αποτέλεσμα 2 – 3 (15 – 25), (11 – 25), (28 – 26), (25 -13), (8 – 15) Διάρκεια 135΄

Τσαγκαλίδης Επαμεινώνδας (προπονητής), - Δρίζη Ε., Καραγκιοζοπούλου Ε., Μαστοροδήμου Ν., Χατζοπούλου Δ., Δάμκαλη Α., Δρένου Ν., Κηπουριώτη Α., Μπλαχάβα Μ.(λίμπερο).

Με νίκη στο κλειστό της Μελίκης συνέχισε η ομάδα του ΓΑΣ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για τη φετινή περίοδο στην κατηγορία των παγκορασίδων του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης της ΕΣΠΕΜ, με αντίπαλο την ομάδα του τοπικού Γ.Α.Σ., ξεκινώντας έτσι με το δεξί τις υποχρεώσεις για την καινούργια χρονιά.
Η ομάδα που κατέβηκε στο παιχνίδι με ελλείψεις, αφού απουσίαζαν οι Κυριαζοπούλου Ε. και Θεοδωρακοπούλου Β., ξεκίνησε αρκετά δυνατά και με διάθεση και οι παίκτριες κατάφεραν παίζοντας με σοβαρότητα να κερδίσουν τα δύο πρώτα σετ με σχετική ευκολία με 25-15 και 25-11 αντίστοιχα. Στη συνέχεια υπήρξε μία χαλάρωση και με το ταυτόχρονο ανέβασμα των γηπεδούχων το τρίτο σετ πέρασε στην πλευρά της τοπικής ομάδας με 28-26 στην παράταση. Αυτή η εξέλιξη έφερε εκνευρισμό και την αποδιοργάνωση στην ομάδα με αποτέλεσμα το τέταρτο σετ να χαθεί πολύ εύκολα. Ευτυχώς στο πέμπτο σετ οι παίκτριες της ομάδας έχοντας και περισσότερες παραστάσεις από τις αντίπαλες ανέκαμψαν, ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα και κρατώντας το σέρβις, κέρδισαν σχετικά εύκολα το σετ με 15-8.
Από τις αθλήτριες που είχε στη διάθεση του ο κ. Τσαγκαλίδης όλες οι παίκτριες κατά διαστήματα στάθηκαν αρκετά καλά. Θα τονίσουμε όμως τη σοβαρότητα με την οποία αγωνίστηκαν οι Μαστοροδήμου που στην πρώτη της ουσιαστικά συμμετοχή και από την άγνωστη σχετικά θέση της κεντρικού στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι και η Δρένου που δείχνει συνεχώς να βελτιώνεται αποκτώντας την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Για τις υπόλοιπες θα σταθούμε μόνο στις μερικές στιγμές που έδειξαν στοιχεία του ταλέντου τους και , η πασαδόρος Δρίζη οι ακραίες Καραγκιοζοπούλου Ε. και Χατζοπούλου Δ. κυριώς επιθετικά, η Δάμκαλη Α. , η μικρή Κηπουριώτη Α., όπως και η λίμπερο της ομάδας Μπλαχάβα Μ. η οποία δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια σημαντική επιλογή σε αυτή τη θέση.

3. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 16.00 Δ.Α.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» - Α.Ο.Π. «ΜΙΛΩΝΑΣ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Τελικό αποτέλεσμα 3 – 0 (25 – 19), (25 – 23), (25 – 20), Διάρκεια 70΄

Μυλωνάς Αργύρης (προπονητής)– Παπαεμμανουήλ Κ., Στογιαννοπούλου Στ., Τσιβοπούλου Β., Γιαγκούση Κ., Σβέδρακ Ν., Γελαστοπούλου Ρ. Θεοδωρακοπούλου Μ., Παπαδοπούλου Ξ., Χόκια Ε., Περηφανοπούλου Θ., Ζγκούρα Π. (λίμπερο).

Με το δεξί ξεκίνησε αγωνιστικά το 2011 για την ομάδα γυναικών του ΓΑΣ αφού στον αγώνα που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής, για το πρωτάθλημα της κατηγορίας της, νίκησε σχετικά εύκολα μετά από μία καλή κατά διαστήματα εμφάνιση με 3-0 σετ την βελτιωμένη ομάδα του Μίλωνα από τα Γιαννιτσά.
Ο αγώνας έγινε με την παρουσία αρκετών φιλάθλων και τον παρακολούθησε και ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής για την ΕΣΠΕΜ κ. Τράϊος Ανέστης που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου.
Η ομάδα του κ. Μυλωνά έχοντάς την πασαδόρο της Θεοδωρακοπούλου Μ. σε καλή μέρα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα με αποτέλεσμα να πάρει ένα προβάδισμα 7-8 πόντων και παρά ένα μικρό διάστημα αδράνειας στην υποδοχή κέρδισε το πρώτο σετ με 25-19. Το δεύτερο σετ είχε πιο αμφίρροπη εξέλιξη με την ομάδα μας παρά τα προβλήματα στην υποδοχή να είναι καλύτερη στο φιλέ και να το κερδίζει παρά την αντίσταση με 25-23. Στο τρίτο σετ οι παίκτριες έδειξαν αρχικά κάποια σημεία χαλάρωσης πιστεύοντας ότι το παιχνίδι θα τελείωνε και βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ μέχρι το 14-17 εκεί το ανέβασμα των παικτριών στην υποδοχή με επικεφαλής τη Ζγκούρα, οι έξυπνοι και ταυτόχρονα ουσιαστικοί πόντοι που πήρε η Τσιβοπούλου και το αποτελεσματικό σερβίς της Γιαγκούση που κυριολεκτικά «σκότωσε» τις αντίπαλες με 6 συνεχόμενους πόντους στο τέλος (3 άσοι) γύρισαν το παιχνίδι φέρνοντας και αυτό το σετ με 25-20 στην πλευρά τους.
Από την παρουσία των παικτριών του κ. Μυλωνά θα σταθούμε ιδιαίτερα σε δύο στοιχεία: πρώτα στο ζήτημα της υποδοχής που φαίνεται να αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της ομάδας αφού παρουσιάζονται αδυναμίες ε αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να εκδηλώσει τις επιθετικές της αρετές και δεύτερο στο σερβίς αφού για πρώτη φορά φέτος όλες οι παίκτριες τα πήγαν πολύ καλά (παρότι χάθηκαν μερικά) εκτελώντας δύσκολα σερβίς με αποτέλεσμα να πιέζουν αρκετά τις αντίπαλες οδηγώντας τις σε αρκετά λάθη.
Ατομικά η Θεοδωρακοπούλου σχεδόν αλάνθαστη, έδειξε το ταλέντο της από τη θέση της πασαδόρου, βγάζοντας πολλές φορές τις συμπαίκτριες τις να εκτελούν χωρίς να έχουν μπλοκ απέναντι τους. Η Γιαγκούση από τη θέση της διαγωνίου είχε κάποια εντυπωσιακά τελειώματα και κυρίως πολύ αποτελεσματικό σερβίς. Οι κεντρικές Γελαστοπούλου και Σβέδρακ με την απόδοση τους στο φιλέ, πόντοι από μπλοκ και πολύ καλοί πρώτοι χρόνοι έδειξαν γιατί θεωρούνται το καλύτερο δίδυμο κεντρικών στην κατηγορία. Από τις ακραίες Παπαεμμανουήλ και Χόκια, αν αφαιρέσουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, όπως προαναφέρθηκε στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδηλώσουν όπως θα ήθελαν τις επιθέσεις τους, σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά όπως βοήθησαν και οι Τσιβοπούλου και Περηφανοπούλου με την εμπειρία τους στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκαν.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πολύ καλή διαιτησία των κ. Σωμαράκη και Κουτρούλια που ήταν σχεδόν αλάνθαστοι αποσπώντας στο τέλος τα συγχαρητήρια όλων των διαγωνιζομένων δείχνοντας ότι υπάρχουν και καλές διαιτησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: