Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Γράφει ο Τάσος Ντομουχτσής

Μετά το ατυχές αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της με την Σιάτιστα την προηγούμενη αγωνιστική, ένα αποτέλεσμα που είχε ως επίπτωση στους πράσινους την απόκτηση συγκατοίκου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ομάδα της Κοζάνης, η Αλεξάνδρεια επέστρεψε στις νίκες.
Το 1-3 μέσα στην έδρα της ΑΕΠ Γρεβενών κρίνεται απόλυτα δίκαιο καθώς οι ποδοσφαιριστές του Κυριάκου Αλεξανδρίδη ήταν σαφώς καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μέσα σε 8 λεπτά από το 31ο μέχρι και το 39ο «καθάρισαν» το παιχνίδι. Το γκολ της τιμής από τους γηπεδούχους ήρθε στο 71’.
Βέβαια το παιχνίδι για την Αλεξάνδρεια δεν ήταν εύκολο από την αρχή και κατ’ επέκταση η νίκη αυτή αν και θεωρητικά ήρθε εύκολα για τους πράσινους ουσιαστικά ήταν μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας.
Οι λόγοι που το γράφουμε αυτό είναι αρκετοί. Καταρχήν η Αλεξάνδρεια προερχόταν από το ατυχές αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στην έδρα της και μάλιστα μετά από κακή εμφάνιση, οπότε η ψυχολογία των πρασίνων δεν ήταν στα καλύτερά της επίπεδα. Δεύτερον για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η Αλεξάνδρεια στερήθηκε των υπηρεσιών των δύο καλύτερων έως τώρα ποδοσφαιριστών της, του Δημήτρη Καφέ και του Γιάννη Μαντζαρίδη και μάλιστα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι οι δύο βασικοί στυλοβάτες της φετινής Αλεξάνδρειας και οι δύο λόγω καρτών απουσίασαν από την αναμέτρηση της Κυριακής. Επιπλέον οι γηπεδούχοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο» όσον αφορά την βαθμολογική τους θέση και αυτό σήμαινε σαφώς πως επρόκειτο να υπερβούν τους εαυτούς τους για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα τους. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το άγχος του πρωταθλητισμού αλλά και γενικός το άγχος της διατήρησης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό πως η νίκη την οποία πέτυχε άνετα η Αλεξάνδρεια μέσα στα Γρεβενά έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Οι πράσινοι απέδειξαν πως έχουν τις δυνατότητες να αναπληρώσουν κενά στην αρχική εντεκάδα από τον πάγκο ακόμα και όταν πρόκειται για τους δύο βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδος και αυτό είναι ίσως το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να μείνει από το παιχνίδι αυτό πέρα από την συγκομιδή των τριών βαθμών και την διατήρηση στην κορυφή.


ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: Τσίγκας, Παπαδόπουλος, Μύτας, Φαλτά­κας, Σκρέκκας (83’ Παπαδόπουλος), Κυριακίδης, Τσιάρας (72’ Πουταχ΄δης), Ιωαννίδης, Ασλανίδης, Θώμος, Χαρα­λαμπίδης (68’ Αζίδης).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Παλιούρας, Λαμπριανίδης (66’ Καρατά­σος), Μπουκλάς, Πατρίκας, Βαλδήρ, Περηφανόπουλος (49’ Μιρσάσι), Θωμαΐδης, Μυρωνίδης, Παπαδιάς (59’ Κί­τσας), Φωτιάδης, Δελιορί­δης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: