Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΜΕΛΙΚΗ ΜΕ 61 – 63

Από το απόγευμα του Σαββάτου το τμήμα καλαθοσφαίρισης των ανδρών του ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» με τη νίκη που πέτυχε επί του ισόβαθμού του ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ουσιαστικά κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της περιόδου 2010-2011 για το πρωτάθλημα ανδρών της Α΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ. Με τη δέκατη έκτη συνεχόμενη νίκη και με μία αγωνιστική να υπολείπεται για την λήξη του πρωταθλήματος η ομάδας μας αποσπάστηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και ανεξαρτήτως αποτελέσματος το επόμενο Σάββατο στον τελευταίο της αγώνα με την ομάδα του Βατανιακού - Σάρισσας θα γιορτάσει την άνοδο της στην επόμενη κατηγορία αφού υπερτερεί σε όλες της περιπτώσεις ισοβαθμίας έναντι των αντιπάλων της.
Ο αγώνας, που ήταν για την 21η αγωνιστική (δέκατη του δεύτερου γύρου), διεξήχθη μεταξύ των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος, τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον πάρα πολλών φιλάθλων της περιοχής που γέμισαν το κλειστό της Μελίκης για να παρακολουθήσουν το ενδοδημοτικό ντέρμπι που θα έκρινε και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή.
Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων με εντυπωσιακή εξέλιξη κρατώντας την αγωνία των θεατών και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κρίθηκε κυριολεκτικά στο τέλος αφού προηγουμένως η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια. Χαρακτηριστικά της εξέλιξης είναι τα τελευταία 25 δευτερόλεπτα με τις ομάδες ισόπαλες στο 58-58. Βολές του Παπαγερίδη, που ευστόχησε στη μία, το σκορ στο 58-59, άστοχη επίθεση της Μελίκης φάουλ ξανά στον Παπαγερίδη που ευστόχησε πάλι στη μία και 58-60, στη συνέχεια εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Δημητριάδη 61-60 με τη νίκη να χαμογελάει στη Μελίκη. Άστοχη επίθεση από τους παίκτες τους ΓΑΣ, η μπάλλα στα χέρια των παικτών της Μελίκης, λάθος στα 5 δεύτερα με τον Παπαγερίδη να φεύγει στον αιφνιδιασμό, καλάθι και φάουλ με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 61-63 τρία δεύτερα πριν τη λήξη, αφού οι παίκτες της τοπικής ομάδας αστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση σε σουτ τριών πόντων και του παίκτες της ομάδας μας να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη τους νίκη.
Ο αγώνας προοιωνιζόταν από την αρχή ότι θα ήταν αμφίρροπος, γεγονός που φαίνονταν και από τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, κανένας όμως δεν μπορούσε ασφαλώς να προβλέψει τη δραματική εξέλιξη που είχε στο τέλος.
Η νίκη για την ομάδα του κ. Τσάρτα απέναντι σε μία ομάδα ισάξια, που δίκαια βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας, συγκατοικώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί της, ήρθε με μεγάλη δυσκολία ανταμείβοντας την μεγάλη προσπάθεια των παικτών της που ουσιαστικά υπερβάλλοντας τους εαυτούς τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να καλύψουν το χαμένο έδαφος που είχε δημιουργηθεί από τις 3 ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος και με το εντυπωσιακό 16-0 στη συνέχεια να φθάσουν στην κορυφή.
Ο νικητής του αγώνα θα μπορούσε να είναι και η ομάδα της Μελίκης όμως οι λεπτομέρειες και οι λανθασμένες επιλογές των παικτών της σε κρίσιμα σημεία δεν τους επέτρεψαν να βρίσκονται αυτοί στην θέση των χαρούμενων. Μπορεί να θεωρούνταν άδικο και να πονούσε όποια από τις δύο ομάδες θα έχανε τον αγώνα και το πρωτάθλημα ουσιαστικά, αλλά ο τρόπος που κρίθηκε η νίκη αποδεικνύει και το μεγαλείο του συγκεκριμένου αθλήματος.  
Από τους αθλητές του ΓΑΣ που χρησιμοποιήθηκαν δεν υπάρχει παίκτης που να μην προσπάθησε με το παραπάνω για την επικράτηση της ομάδας καταβάλλοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων. Η περιφερειακή τριάδα Παπαγερίδης που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 πόντους και ο άνθρωπος που στο τέλος καθόρισε το αποτέλεσμα, Γ. Χύτας, και ο Πουρλιοτόπουλος Β., πέτυχαν περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδα και ταυτόχρονα με την πιεστική άμυνα παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά διαστήματα από τν Παραπούρα Φ. συνέβαλλε καθοριστικά ώστε η ομάδα να κατακτήσει τη νίκη. Πολύ καλός ο Καρκάρας Π τόσο για τους πόντους όσο και τα ριμπάουντ που μάζεψε. Στο ίδιο επίπεδο υψηλής απόδοσης κινήθηκε και ο Νικολόπουλος Γρ, ενώ πρόσφεραν τα μέγιστα οι Αλεξόπουλος, Στουγιαννόπουλος, Αβραμίδης και Πρόϊος στο διάστημα, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο που χρησιμοποιήθηκαν.
Το τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει το επόμενο Σάββατο του με το Βατανιακό, όπου ομάδα θα γιορτάσει την άνοδο της στην επόμενη κατηγορία και για το λόγο αυτό καλεί όλους τους φίλους της να βρίσκονται στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες.
Επίσης το Δ.Σ. του συλλόγου με την ευκαιρία της νίκης και της ουσιαστικής κατάκτησης του πρωταθλήματος συγχαίρει όλους τους συντελεστές του τμήματος μπάσκετ για τη μεγάλη τους αυτή επιτυχία που σε δύσκολους καιρούς αποδεικνύει ότι στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, αφού την ομάδα την αποτελούν παιδιά από την περιοχή, και με την ανάδειξη του ομαδικού πνεύματος αλλά και της προσπάθειας τους μπορούν και πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα.
ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Τσάρτας Β. (προπονητής), - Παπαγερίδης Α. 15 (1/3), Πουρλιοτόπουλος 6 (1/3π) , Πρόϊος, Χύτας Γ. 14 (1/π), Αβραμίδης Ν. 2, Στουγιαννόπουλος, Καρκάρας Π. 12, , Αλεξόπουλος Γ. 2, Νικολόπουλος Γρ. 11 (1/3π), Τσάτσας , Πλωμαρίτης, Τόκας.

ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ: Ασλανίδης Ι. (προπονητής), - Κατσιάνος 12 (1/3π), Πέλλας 3, Δημητριάδης 8 (1/3π), Στάκταρης 2, Λέφας 8 (1/3π), Παραπούρας 22 (3/3π), Τζουνόπουλος 4, Παπαδόπουλος 1, Παναγιωτόπουλος, Γκόγκας, Ντόγκας, Αργυρόπουλος.
Διαιτητές: Τανατζής Γ. – Παπαπέτρου Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: