Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΜ 2011
"ΝΑΤΟΙ, ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ", ήταν το σύνθημα που δονούσε το κλειστό της Σκύδρας, μετά το τέλος του επαναληπτικού αγώνα με τον Πιερικό το απόγευμα της Κυριακής, από τους παίκτες, προπονητές παράγοντες που ήταν οι μοναδικοί αυτόπτες μάρτυρες της πανηγυρικής νίκης, μια και ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Σήμερα νίκησε το βόλεϊ, ήταν τα πρώτα λόγια των παραγόντων του Αριστοτέλη, που δικαιώθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου για τη δικαίωση της ομάδας.
Ένα κουβάρι ο προπονητής Τάκης Χριστοφορίδης με τους παίκτες του σαφώς δικαιωμένος, μια και η ομάδα του έδειξε ότι ήταν η άξια νικήτρια μέσα στο γήπεδο και καλύτερη από τον αντίπαλο της, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα και ο πρόεδρος του Πιερικού.
Άτυχος ο φίλαθλος κόσμος της Σκύδρας, που τόσο αγαπάει το βόλεϊ και δεν μπόρεσε να δεί την θριαμβευτική νίκη, αφού βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή απόφαση της Ε.Σ.ΠΕ.Μ να γίνει ο αγώνας χωρίς κόσμο, αν και η διακοπή του πρώτου αγώνα είχε γίνει εις βάρος του φιλοξενούμενου Πιερικού!!!
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες γνώριζαν καλά η μία την άλλη, όμως η ομάδα της Σκύδρας είχε δύο άσσους στο μανίκι της.
Από τη μια στη σκακιέρα της τακτικής με το στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή της ήταν πιο διαβασμένη και βγήκε το ρίσκο του Τάκη Χριστοφορίδη να ξεκινήσει τον πιο καλό επιθετικά Ζαμαντζά, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, στη θέση του καλύτερου στην υποδοχή Χατζηεμμανουήλ.
Από την άλλη η ομάδα της Σκύδρας, από την οποία δεν υστέρησε κανείς, είχε καρδιά πρωταθλητή, μπήκε στο γήπεδο με στόχο να καλύψει από νωρίς την διαφορά των 14 πόντων που χρειαζόταν και φυσικά τα 3 νικηφόρα σετ.
Στο πρώτο σετ ο Αριστοτέλης ήταν εκπληκτικός,πήρε από την αρχή κεφάλι στους πόντους, με πολύ καλή υποδοχή του Σιλελόγλου και τρομερό δίδυμο στο μπλοκ τους Βενετικιδη - Κομπάκη. Ο Σιδηρόπουλος με πολύ καλές επιλογές στην πάσα έκανε εύκολη υπόθεση την επίθεση.
Ανάλογο ήταν και το δεύτερο σετ, που αν και προσπάθησε η ομάδα του Πιερικού να αντιδράσει, με ψυχραιμία η ομάδα της Σκύδρας το κέρδισε επίσης εύκολα.
Στο τρίτο σετ ανέβηκε με την απόδοση του και ο Αγγελακάκης στο μπλοκ και τον πρώτο χρόνο και έδειχνε ότι και αυτό το σετ θα κερδιζόταν άνετα, όμως λίγο η τύχη του αντιπάλου, λίγο η πίεση να τελειώσουν το παιχνίδι, έδωσε το δικαίωμα στον Πιερικό να ελπίζει και το 24 - 21 να γίνει 26 - 26.
Με μια εξαρετική επίθεση όμως, του Ζαμαντζά και ένα εκπληκτικό μπλοκ του Κομπάκη, το ταμπλώ έγραψε 28 - 26 και 3 - 0 σετ και δεν άργησε ο αρχηγός της ομάδας Πεντερίδης να ανοίξει την σαμπάνια για να γιορτάσει η ομάδα την άνοδο.
Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που κάθησαν στον πάγκο, που όταν χρειάστηκε να περάσουν ως αλλαγή βοήθησαν την ομάδα και εμψύχωναν συνέχεια τους συμπαίκτες τους.
Η γιορτή που στήθηκε στο γήπεδο συνεχίστηκε αργότερα στο γνωστό στέκι των αθλητών FRIENDS, όπου παρευρέθηκε όλη η ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο και μαζί με τον κόσμο της Σκύδρας γλέντησαν τραγουδώντας συχνά το "εκεί, εκεί στη Β' Εθνική"! Σύνθεση: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΖΑΜΑΤΖΑΣ -ΚΟΜΠΑΚΗΣ - ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ - ΠΑΝΤΑΚΙΔΗΣ - ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ- ΣΙΛΕΛΟΓΛΟΥ (Λ).
Αλλαγές: ΠΕΝΤΕΡΙΔΗΣ - ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ - ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΖΙΑΚΚΑΣ - ΜΙΓΓΟΣ.
Δηλώσεις Χριστοφορίδη Τάκη:
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση. Δώσαμε απάντηση σε όλα τα τελευταία δημοσιεύματα για το ποιος είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Νιώθω δικαιωμένος, διότι παρά τον πόλεμο που μας έγινε από την Ε.Σ.ΠΕ.Μ, με την άδικη απόφαση της να γίνει το παιχνίδι χωρίς τους φιλάθλους μας και στην ουσία να τιμωρούν εμάς και όχι την ομάδα που οι κακοί οπαδοί της προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα, εμείς είμασταν ψύχραιμοι, δεν επηρεαστήκαμε και δείξαμε ποιος πραγματικά άξιζε την άνοδο.
Επίσης, όταν ανέλαβα αυτήν την ομάδα, βάλαμε στόχο μαζί με την διοίκηση να χτίσουμε μια ομάδα από τα παιδιά της Σκύδρας και να ανεβάσουμε την ομάδα σε μια τριετία κατηγορία. Τώρα πια έχουμε πετύχει και στα δύο, μια που και φυτώρια έχει η ομάδα και του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β' εθνική.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο της Σκύδρας που μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και παρ' όλο που ήταν απών από το τελευταίο παιχνίδι, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την έκβαση του και πανηγύρισε μαζί μας την άνοδο.
Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' εθνικής να είναι κοντά μας και να του χαρίσουμε ακόμη περισσότερς επιτυχίες.
Εφημερίδα PELLA NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: