Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την συμπεριφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ καταγγέλει με ανακοίνωσή της διοίκηση του Φιλίππου. Συγκεκριμένα τονίζει: "Πρωτόγνωρα για το άθλημα της χειροσφαίρισης και ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα αθλητικής βίας συνέβησαν από ομάδα 600 και πλέον φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην πόλη της Βέροιας το Σάββατο 9/4 στον αγώνα του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής χάντμπολ ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, που μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω πόλεις στη Βέροια με λεωφορεία και ΙΧ, για την παρακολούθηση του αγώνα, περίπου ένα δίωρο πριν την έναρξή του, προκάλεσαν με την άναρχη συμπεριφορά τους, μεγάλη ένταση και υλικές ζημίες, στην περιοχή του γηπέδου τρομοκρατώντας τους περίοικους της περιοχής, οι οποίοι για πρώτη φορά, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου, αντιμετώπισαν “οπαδικά” επεισόδια.
Επεισόδια επίσης προκάλεσαν και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, πλην περίπου 30 ατόμων, εισβάλλοντας βίαια και χωρίς να κόψουν εισιτήριο ξεφεύγοντας από τον αστυνομικό έλεγχο και προπηλακίζοντας τους υπεύθυνους για την έκδοση των εισιτηρίων.

Ανεξέλεγκτοι, φέροντας σακίδια μπουκάλια με οινοπνευματώδη, τσιγάρα, κροτίδες και βεγγαλικά, βρέθηκαν στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο όπου δημιούργησαν μια τρομακτική πολεμική ατμόσφαιρα, που υποβίβασε τον αγώνα, με αποκορύφωμα του βανδαλισμού, τον ξυλοδαρμό του αθλητή της ομάδας μας κ. Μπαντή Δημήτριου.

Επισημαίνουμε, πως η διοίκηση και η επιτροπή χάντμπολ του ΠΑΟΚ «παραπλάνησε» και δεν ενημέρωσε για τη μαζική μετακίνηση των φιλάθλων του, ούτε την Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας, ούτε τη διοίκηση του συλλόγου μας, για την κράτηση εισιτηρίων, όπως όφειλε, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Ευτυχώς τα επεισόδια περιορίστηκαν μόνο στην περιοχή του γηπέδου και δεν επεκτάθηκαν στο κέντρο της Βέροιας.
Η διοίκηση του συλλόγου μας, για την αποφυγή επέκτασης των επεισοδίων, αρχικά σκέφτηκε την αποχώρηση της ομάδος, ενημερώνοντας τους διαιτητές και τον παρατηρητή του αγώνα. Τελικά, κρίνοντας με σύνεση και νηφαλιότητα πως μια αποχώρηση θα κατάστρεφε το πρωτάθλημα και θα δυναμίτιζε επιπλέον την όλη κατάσταση, αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα , αγώνας που σε τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο δεν αντέχει καμίας κριτικής μιας και στα πρόσωπα των αθλητών μας ήταν ζωγραφισμένος ο φόβος , η τρομοκρατία και η ανησυχία για την σωματική τους ακεραιότητα.
Εκτός από λυπηρό είναι πλέον πολύ ανησυχητικό, η επιδημία των φαινομένων βίας να πλήττει και μάλιστα με αυξημένη συχνότητα, το άθλημα της χειροσφαίρισης.
Επιβάλλεται πλέον μια σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των ακραίων και άρρωστων καταστάσεων πριν γίνουν ανίατα, όχι μόνο συλλογικά αλλά και θεσμικά.
Καλούμε τη διοίκηση της ΟΧΕ να λάβει θέση και να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων και να μας απαντήσει αν επικροτεί αυτή ή τα όργανα της να ανέχονται στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα όρθιους όλους του αθλητές που βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ να τραγουδούν και να «παίζουν» με συνθήματα των φιλάθλων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: